Een kerstkrans hanger maken van chenille & kralen

15 december 2022
Een prachtige kerstkrans hanger maken van chenille & kralen!

Jullie hebben de kerstboom vast ook al staan. Zo gezellig als de lichtjes weer branden en de boom mooi versierd is! En hopelijk heb je nog een plekje vrij aan één van de takken, want deze kerstkrans hanger wil er ook graag nog bij. Het is een makkelijke kerstknutsel om te maken en het eindresultaat ziet er zo mooi uit. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze kerstkrans hanger zelf ook kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van de kerstkrans hanger?

‘Lees ook: Kerstdecoratie maken – Dit zijn super leuke ideeën!

De kerstkrans hanger maken

  1. Draai de drie chenilledraden met de uiteindes aan elkaar vast. Zorg er daarbij voor dat de kleuren chenilledraad die je aan de boven- en onderkant van de krans wilt hebben, aan de buitenkanten zitten. De chenilledraad in het midden is straks niet meer zichtbaar.
  2. Rijg een kraal om de middelste chenilledraad.
  3. Dan pak je de linker chenilledraad en die leg je om de kraal heen, boven de middelste chenilledraad langs en daarna buig je hem om de middelste chenilledraad heen naar achteren en weer terug naar links.
  4. Dan doe je hetzelfde met de rechter chenilledraad. Ook die vouw je om de kraal heen, dan over de middelste chenilledraad en via de onderkant weer terug.
  5. Stap 2, 3 en 4 herhaal je nu totdat de chenilledraden aan de buitenkant bijna ‘op’ zijn.
  6. Dan draai je de uiteindes achter de laatste kraal weer helemaal in elkaar, zodat ze aan elkaar vast zitten en niet meer los kunnen raken. De middelste chenilledraad kun je een stuk afknippen, zodat hij even lang is als de rest.
  7. Dan buig je de kerstkrans hanger rond en mag je beide uiteindes aan elkaar vast maken door ze ook weer in elkaar te draaien.
  8. Maak van een stukje touw een lus en doe die om de kerstkrans hanger heen, zodat je hem straks kunt ophangen.
  9. Dan maak je tot slot een strik van satijn lint. Dat kun je doen door in het lint een strik te leggen. Of je maakt de strik net zoals ik in de video laat zien.
  10. Plak de strik met je lijmpistool aan de bovenkant van de kerstkrans en dan is de hanger helemaal klaar.
‘Lees ook: 50+ Leuke Kerst knutselideeën voor kids.’

Leuke kerstdecoratie zo toch! En extra mooi als je hem zelf gemaakt hebt. Wij zouden het in ieder geval super leuk vinden als jullie deze kerstkrans hanger ook gaan maken. En mocht je dat doen, deel je dan het eindresultaat met ons? Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw kerstkransje te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke inspiratie voor Kerst

Behalve deze prachtige kerstkrans hangers hebben we op onze website nog veel meer leuke knutselideeën om te maken voor Kerst. Check bijvoorbeeld zeker ook even ons blog met kerstknutsels voor kinderen. En heb je kinderen thuis die dol zijn op tekenen, dan vind je deze kerst kleurplaten vast ook heel leuk. Die kun je gratis downloaden en printen. Of teken eens op het raam, met deze vrolijke Kerst raamtekeningen. En tot slot is het ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. 

Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!
Een ster maken van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter