DIY: Lampion van blik maken

23 oktober 2019
DIY: Lampion van blik maken

Finn gaat voor het eerst dit jaar Sint Maarten lopen. Moeders is dus acuut aan een opfriscursus Sint Maarten liedjes begonnen. Want nu zingt mijn held ze nog uit volle borst mee, maar je zal zien dat hij zijn lippen stijf op elkaar houdt als we straks langs de deuren gaan. En we willen natuurlijk geen flater slaan! Aan onze lampion zal het in ieder geval niet liggen. We hebben het simpel gehouden, maar in het donker steelt hij de show. En als 11 november voorbij is, dan zetten we deze lampion van blik gezellig in huis als kaarsenhouder.

Wat heb je nodig?

 • Blik, gevuld met bevroren water.
 • Viltstift of potlood
 • Papier
 • In plaats van potlood & papier kun je ook mijn patronen gebruiken. Die vind je hier en kun je gratis downloaden en uitprinten.
 • Hamer
 • Spijker
 • Handdoek
 • IJzerdraad
 • Knijptang
‘Lees ook: Lampion maken – 20 Super leuke & originele lantaarns voor Sint Maarten.’

De lampion van blik maken

DIY: Lampion van blik maken.

Teken een patroon op papier (je kunt bijvoorbeeld een leuk plaatje van internet halen) of print mijn printable met daarop een herfstblad of een soort Aztec patroon uit.

DIY: Lampion van blik maken.

Wikkel je papier om het blikje heen en plak de uiteindes eventueel vast met tape zodat het blaadje goed blijft zitten. Dan ga je om de 1 à 1,5 centimeter een gaatje in het blikje slaan met een spijker. Omdat er ijs in het blikje zit, zal het blik niet indeuken.

DIY: Lampion van blik maken.

Wanneer je hele plaatje in gaatjes op het blik staat en je hebt ook nog twee extra gaten geslagen voor het ijzerdraadje waaraan je de lantaarn straks kunt vasthouden, dan laat je er warm water op stromen, zodat het ijs eruit valt.

‘Lees ook: Knutselen herfst – 22 Super leuke & vrolijke herfstknutsels.’
DIY: Lampion van blik maken.

Steek het ijzerdraad door de extra gaten en buig het om. Doe een led theelichtje in het blikje en je lampion van blik is klaar!

Nog meer lampion ideeën

Ik hoop dat je deze DIY weer leuk vindt. Mocht jij deze lampion van blik nu ook gaan maken dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij wil delen op bijvoorbeeld Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. En behalve deze leuke lampion hebben we nog veel meer toffe ideeën voor Sint Maarten op ons blog staan. Meer lampions om te maken vind je hier.

De komende periode ga ik zeker nog veel meer leuke dingen maken, want Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. De leukste knutselperiode! Wil je daar nu niets van missen, abonneer je dan  hier (gratis) op ons YouTube kanaal. En houd natuurlijk ons blog in de gaten!

DIY: Lampion van blik maken
Lampion maken van papier
Spookjes knutselen die licht geven in het donker

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply victor 9 november 2014 at 3:53 pm

  Hoi,
  Wat een slim idee om het blik eerst met water te vullen en te bevriezen. Pracht-tip!
  Wij gebruiken de potten van de cappuchino van Douwe Egberts, daar kom je makkelijker doorheen, maar ze vervormen nog sneller.
  Dank.
  als je nog Sint Maartenliedjes zoekt, kijk op Pinterest bij mijn pagina met Sint Maartenliedjes

 • Reply Vivian 9 november 2018 at 9:02 pm

  Waarom het blik eerst bevriezen???

 • Laat een reactie achter