Zonnebloem vouwen – Maak stap voor stap een origami zonnebloem

2 juli 2023
Zonnebloem vouwen - Zo maak je stap voor stap een origami zonnebloem!

Deze origami zonnebloem is super leuk om te vouwen in de zomer, wanneer je hem overal ziet bloeien! Zowel de voorkant als de achterkant zijn echt prachtig. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de zonnebloem kunt maken. Veel plezier alvast!

Wat heb je nodig voor het vouwen van de zonnebloem?

 • 3 Gele vouwblaadjes
 • Bruin & groen papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Potlood
‘Lees ook: Meer dan 45 leuke bloemen om te maken met kids.’

De origami zonnebloem vouwen

 1. Je begint met het vouwen van de gele blaadjes van de zonnebloem. Daarvoor gebruik je de gele vouwblaadjes en die vouw je volgens de stap voor stap instructie in de video hierboven.
 2. Wanneer je alle drie de gele vouwblaadjes gevouwen hebt, plak je de zijkanten aan elkaar zodat ze samen één bloem vormen.
 3. Teken dan een rondje op bruin papier. Je kunt daarvoor eventueel een glas omtrekken of passer gebruiken. Knip het bruine rondje uit en plak het in het midden van je zonnebloem.
 4. Nu ga je de steel van de origami zonnebloem maken. Knip hiervoor een groen A4 vel over de lengte doormidden. Rol de ene helft een beetje schuin om je potlood tot een lange steel. Smeer wat lijm op het uiteinde van het papier, zodat het vastplakt. En knip de steel recht en op lengte door aan beide kanten wat af te knippen.
 5. Maak tot slot de groene blaadjes voor de zonnebloem. Die kun je uit de andere helft van het vel A4 papier knippen.
 6. Plak dan de steel en de blaadjes aan de bloem vast en je zonnebloem is klaar!
‘Lees ook: Meer dan 60 leuke zomerknutsels voor kids.’
Zonnebloem vouwen - Zo maak je stap voor stap een origami zonnebloem!

En, vind jij deze origami bloem ook zo mooi? As jij nu ook een zonnebloem gaat vouwen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer zomerse knutsel inspiratie

Behalve deze zonnebloem vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te vouwen met kinderen. Die vind je allemaal hier. En hier vind je nog meer leuke zonnebloemen knutsels. Ook ons blog met zomerknutsels is nog heel erg leuk om te gebruiken ter inspiratie. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van al onze zomer kleurplaten.

Al onze andere knutselideeën vind je hier in ons knutsel archief. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan ook nog even op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Zonnebloem vouwen - Zo maak je stap voor stap een origami zonnebloem!
Een écht vliegende vlinder knutselen van een wasknijper
Zonnebloem knutselen - 6 Leuke knutselideeën voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter