Lampion maken van papier

24 oktober 2019
Een lampion maken van papier - Een leuk & vrolijk idee voor Sint Maarten!

Deze lampion ziet er echt super indrukwekkend uit. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Je hebt hem echt zo in elkaar. Wedden dat je er indruk mee maakt met Sint Maarten! Ik laat je stap voor stap zien hoe je de lampion maken kunt van papier.

Wat heb je nodig?

 • Stevig vel A4 papier
 • Gekleurde ronde vouwblaadjes (hier te koop voor €2,95 voor 100 stuks) of gekleurd papier zodat je zelf rondjes kunt knippen
 • Geel papier & papier met een leuk printje
 • Lijm
 • Perforator
 • Stukje touw of ijzerdraad
‘Lees ook: Knutselen herfst – 22 Super leuke & vrolijke herfstknutsels.’

De lampion maken van papier

 1. Je stevige vel A4 papier is de basis van de lampion en ga je eerst op maat maken. Je knipt een strook over de lengte af en die moet zo dik zijn als je ronde vouwblaadje plús 3 à 4 centimeter erboven én eronder. Dus stel dat de diameter van je papieren rondjes 15 cm is, dan tel je daar 2 x 3 cm bij en wordt je strook dus 21 cm dik.
 2. Daarna vouw je al je ronde vouwblaadjes doormidden.
 3. De ronde doormidden gevouwen blaadjes plak je in het midden van de strook met daarboven en daaronder dus een ruimte van 3 centimeter. Je plakt ze steeds een halve centimeter na elkaar. Maar smeer alleen lijm op je basisvel, de rondjes moeten niet aan elkaar vast gaan plakken.
 4. Als je de hele strook gehad hebt, vouw je de cirkels open zodat ze omhoog gaan staan.
 5. Daarna vouw je de lampion rond en plak je de uiteindes aan elkaar vast. Je bent nu al een heel eind op weg met het maken van deze lampion van papier.
 6. Nu ga je de franjes maken door een strook geel papier in te knippen met steeds een halve centimeter ertussen. De franje plak je rondom op de onderste rand van de lampion.
 7. Om de lampion extra mooi te maken, kun je nu nog een strookje mooi papier met een printje aan de bovenkant en de onderkant van de rondjes plakken.
 8. Dan maak je met een perforator 2 gaatjes in de bovenkant van de lampion en daar rijg je een touwtje of stukje ijzerdraad doorheen. Nog even je lichtje eraan hangen en je bent helemaal klaar voor Sint Maarten!
‘Lees ook: Lampion maken – 20 Leuke & originele lantaarns om te knutselen voor Sint Maarten.’

Nog meer lampion ideeën

Ik hoop dat je deze DIY weer leuk vindt. Mocht jij deze lampion nu ook gaan maken van papier dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij wil delen op bijvoorbeeld Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. En behalve deze leuke lampion hebben we nog veel meer toffe ideeën voor Sint Maarten op ons blog staan. Meer lampions om te maken vind je hier.

De komende periode ga ik zeker nog veel meer leuke dingen maken, want Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. De leukste knutselperiode! Wil je daar nu niets van missen, abonneer je dan  hier (gratis) op ons YouTube kanaal. En houd natuurlijk ons blog in de gaten!

Een lampion maken van papier - Een leuk & vrolijk idee voor Sint Maarten!
Betaalbare Sinterklaas cadeau tips voor in de zak & schoen
DIY: Lampion van blik maken

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Wendy 6 november 2022 at 5:25 pm

  Ik heb deze lampion gemaakt maar het schijnt niet door ik heb hier erg lang aan gedaan beetje jammer

 • Reply Franka 9 november 2023 at 8:15 pm

  GEMAAKT!!!!!!

 • Laat een reactie achter