Houten naambordje maken voor de kinderkamer

12 januari 2014

Wie slaapt hier? Met dit zelfgemaakte houten naambordje aan de deur of aan de muur van de baby- of kinderkamer weet iedereen het meteen. Zo wordt de slaapkamer voor je kind echt zijn of haar eigen domein. Ik heb er één voor Finn gemaakt tijdens mijn zwangerschapsverlof toen, dus kon een naambordje voor zijn broertje natuurlijk niet achterblijven. En ja, dat betekent inderdaad dat we uit de naam zijn, maar die houd ik tot zijn geboorte nog even lekker geheim. Ik laat je zien hoe je het naambordje zelf maken kunt.

Wat heb je nodig voor het maken van het naambordje

 • Hout
 • Verf
 • Zaag en figuurzaag
 • Schuurpapier
 • Kwast
 • Stuk touw
 • Twee schroeven
 • Houtlijm
 • (Elektrische) schroevendraaier
 • Eventueel een houtbrander
 • Potlood
 • Papier
 • Schaar
‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Het houten naambordje maken

Houten naambordje maken voor de kinderkamer.

Teken het meisje of jongetje na op een stuk hout. Of print de afbeelding hiernaast uit op de juiste grootte, knip het figuurtje uit en trek hem daarna om op een stuk hout.

Zaag het poppetje uit met een figuurzaag. Zaag daarna uit een lange lat drie even lange plankjes. Mijn lat is 7 centimeter breed en ik heb als lengte 27 centimeter aangehouden. Maar heeft je kind een behoorlijk lange naam, dan kun je daar beter een paar centimeter bij optellen.

Schuur het poppetje en de latjes nu mooi glad, zodat er geen puntige hoekjes of splinters meer aanzitten.

‘Lees ook: Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.’

Schilder het figuurtje en twee van de latjes in de kleuren van jouw baby- of kinderkamer. Ik heb voor drie kleuren gekozen – lichtgrijs, okergeel en wit – maar je kunt de latjes ook alle twee wit schilderen en alleen het poppetje in de kleur van de kinderkamer voor een rustiger effect.

Bewaar het latje met de mooiste houtstructuur voor de naam. Schrijf de naam van je kind erop met potlood. Ik heb mijn babynaam eerst op een A4tje op de computer gezet – lettertype Helvetica Neue – en dit uitgeprint en overgetrokken op het hout met carbonpapier. Je kunt de letters ook uitknippen en omtrekken. Als extra detail heb ik er twee sterretjes bij gezet. Voor een meisje is een hartje weer erg leuk.

Nu kun je kiezen: je verft de naam op het naambordje in het zwart of een andere kleur of je brand de naam in het hout met een houtbrander, zoals ik heb gedaan.

Als alle verf droog is, kun je de latjes aan elkaar vastmaken door twee dwarsbalkjes op de achterkant te lijmen met houtlijm.

Schroef twee schroeven aan de linker en rechter bovenkant en bind het touw eraan vast.

‘Lees ook: 15 x Mooie slingers om de kinderkamer nóg gezelliger te maken.’

Nu nog het poppetje op je naambordje plakken met houtlijm. Wel even goed laten drogen!

En klaar is je naambordje! Een super leuke eyecatcher aan de deur van de kinderkamer of in de kinderkamer zelf!

Nog meer knutselideeën voor de kinderkamer

Ik hoop dat deze DIY je inspireert om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. Want een zelf gemaakt item in huis maakt je interieur nog mooier en persoonlijker! Mocht jij dit houten naambordje ook gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – tagt in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Voor meer creatieve inspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

naambordje, namen, baby, kinderen, peuters, kleuters, dreumes, muur, deur, kinderkamer, babykamer, accessoires, inrichting, interieur, wonen, woonaccessoires, hout, verven, houten, branden, letters, decoratie, ophangen, zelf, maken, diy, how to, knutselen
Een vlaggetjeslijn maken van papier
DIY: Een persoonlijke kerstkaart met rendieren van vingerafdrukken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter