Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen

29 juli 2023
Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën voor kinderen.

Van emoji drol tot eenhoorn, een papieren vliegtuigje dat wereldrecordhouder ver vliegen is, tot armband en ninja ster; dit zijn echt superleuke ideeën om te vouwen met vouwblaadjes. Origami voor kinderen! Voor de gevorderde vouwer, maar ook leuke én makkelijke dingen om te vouwen van papier voor de beginners. Met een stapel vouwblaadjes kunnen kids zich zo eindeloos vermaken.

30 Leuke ideeën om te vouwen met vouwblaadjes

Een hondje vouwen met vouwblaadjes

Hondje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami hond!

Ben je dol op hondjes? Vouw dan deze leukerd. Dat is super makkelijk en het eindresultaat is zo leuk! Hier laten we stap voor stap zien hoe het moet.

De beste vouwblaadjes om mee te vouwen
Vouwblaadjes zijn op veel plekken te koop. Maar je merkt tijdens het vouwen nog wel eens dat ze net niet helemaal vierkant zijn. Zonde als je zo je best doet op je vouwwerkje! Daarom heb ik de vouwblaadjes die ik het fijnst en het mooist vind voor je op een rij gezet.
● Voor simpel, maar mooi dun en perfect vierkant vouwpapier gebruik ik dit pakket van Folia. Er zitten 100 blaadjes in, in tien verschillende kleuren.
● Het merk Tuttle heeft oneindig veel vouwblaadjes met prachtige, bijzondere patronen en printjes.
● En voor dubbelzijdige vouwblaadjes met twee verschillende kleur kun je ook bij Tuttle terecht.

‘Lees ook: Leuke & makkelijke polymeer klei ideeën voor kids.’

Vrolijke origami ijsjes

Ben jij ook zo dol op ijs? Dan is het heel erg leuk om dit origami ijsje te vouwen! In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe dat moet!

Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes

Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes! Zo vouw je stap voor stap een poesje, kikker, hond of panda!

Met deze dieren kun je na het vouwen ook spelen! En behalve op je vingers kun je ze ook nog op een rietje of ijsstokje doen om neer te zetten of je schuift ze om het uiteinde van een pen of potlood om zo je schrijfgerei te pimpen. Hier kun je zien hoe je de vingerpoppetjes moet vouwen.

Een origami zonnebloem maken

Deze origami zonnebloem is super leuk om te vouwen in de zomer, wanneer je deze bloem overal ziet bloeien! Hij ziet er misschien heel indrukwekkend uit, maar het zal je verbazen hoe makkelijk het is om de bloem te vouwen. Kijk maar naar de video hierboven!

Bootje vouwen van papier

Dit is misschien wel één van de meest bekende dingen om te vouwen met vouwblaadjes, naast het vliegtuigje en het eveneens welbekende hoedje van papier dat hier heel erg op lijkt. Hier laten we je stap voor stap zien hoe het moet. En je kunt het bootje daarna ook nog echt laten varen. Want als je goed vouwt, dan blijft deze origami boot drijven!

Vlieger slinger vouwen met papier

Een vlieger vouwen is één van de meest makkelijke origami vouwwerkjes die er is. Kleuters kunnen het al prima zelf. En het eindresultaat is super vrolijk. Als je zin hebt, kun je er ook meer vouwen en dan maak je er een mooie vlieger slinger van. Check de video hierboven om te zien hoe dat moet.

‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijsstokjes.’

Ring vouwen met vouwblaadjes

Origami ring | Een mooie ring vouwen van papier.

Deze ring heeft een knoepert van een edelsteen, maar kost je niet meer dan een half vouwblaadje en wat origami skills. Het is bovendien super eenvoudig om deze origami ring te vouwen. Kijk maar naar deze video met stap voor stap uitleg waarin je goed kunt zien hoe je deze sieraden kunt maken.

Origami armband maken

Een origami armband knutselen van papier!

En bij zo’n mooie ring hoort natuurlijk ook een armband. En die kun je ook heel makkelijk vouwen met vouwblaadjes! Hier laten we je stap voor stap zien hoe dat moet.

Poep emoji vouwen met papier

Ohhh, wat een poepie! En het is totaal niet moeilijk om deze origami emoji drol te vouwen. Een super lollig vouwwerkje dat gegarandeerd in de smaak valt bij kinderen.

Origami vlinders vouwen van papier

Vlinder vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlinder van papier!

Deze prachtige exemplaren lijken je misschien ingewikkeld, maar het zal je verbazen hoe makkelijk je de vlinders kunt vouwen. Kijk maar eens naar deze video. En na het vouwen is het natuurlijk leuk om de vleugels van jouw vlinder verder te versieren met gekleurd papier.

Vliegtuig vouwen

Vliegtuig vouwen - Zo vouw je dé wereldrecordhouder ver vliegen

Om dit vliegtuig te vouwen heb je geen vouwblaadjes nodig, maar een vel A4 papier. En het is niet zomaar een vliegtuig. Dit exemplaar is dé straaljager onder de papieren vliegtuigen. Het model werd bedacht door John Collins die er een recordafstand mee wierp, namelijk 69,14 meter! En daarmee is hij wereldrecordhouder papieren vliegtuigjes vliegen. Dit vliegtuig is dus absoluut de moeite waard om ook eens zelf te vouwen en er daarna een wedstrijdje vergooien mee te doen.

Pokemon

Een Pikachu bakje knutselen voor je Pokemon kaarten & andere Pokémon spulletjes!

In dit Pikachu bakje kunnen Pokemon fans al hun leuke Pokemon spulletjes op een leuke manier in bewaren. Wil je weten hoe je dit leuke bakje vouwt? We laten het hier stap voor stap aan je zien!

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Bloem vouwen met vouwblaadjes

Wauw, deze origami bloem ziet er indrukwekkend uit, vind je niet?! Misschien denk je daarom dat het moeilijk is om deze bloem te vouwen. Maar dat valt dus reuze mee. Ik laat je in de video hierboven stap voor stap zien hoe het moet. 

Origami boekenlegger maken

Boekenlegger vouwen | Met deze zelf geknutselde boekenlegger wordt lezen extra leuk.

Deze eenhoorn boekenlegger maakt (zelf) lezen leuk én is super handig. Door hem om een bladzijde heen te schuiven, weet je precies waar je gebleven bent. Deze eenhoorns kun je vouwen van papier, hier zie je precies hoe.

Écht springende kikker

Kikker vouwen - Stap voor stap een origami kikker knutselen.

Deze kikker is niet alleen super leuk om te vouwen met vouwblaadjes. Hij springt ook nog eens héél hoog en héél ver als je hem eenmaal af hebt. In de video hier laat ik je stap voor stap zien hoe je deze origami kikker maakt.

Lantaarn vouwen met papier

Of je maakt deze mooie papieren lantaarn. Er kan geen lichtje in, maar het is wel een prachtige decoratie voor in huis of in de tuin. En je verwacht het misschien niet, maar het is niet moeilijk om dit lantaarntje te vouwen. Kijk maar naar de video hierboven voor de instructie.

‘Lees ook: De leukste sieraden om zelf te knutselen met kids.’

Origami konijnen vouwen

Konijn vouwen - Met duidelijke stap voor stap uitleg!

Kijk nou wat een schatjes! Vind je deze origami konijnen niet zoet?! Weet je dat het helemaal niet zo moeilijk is om ze zelf te maken. Hier kun je zien hoe je zo’n konijn vouwen moet.

Hartjes vouwen met vouwblaadjes

Een hartje vouwen - Ik laat je stap voor stap op 2 verschillende manieren zien hoe je dat kunt doen. Een simpele versie voor kleuters, een origami hartje voor oudere kids.

Dit origami hartje is heel erg leuk om te vouwen voor iemand die je lief vindt. Je kunt er iets liefs opschrijven. Of je vouwt er een paar en rijgt ze aan een slinger. Er is zoveel leuks mee te bedenken! Ik laat je hier zien hoe je dit hartje vouwen kunt.

Origami ninja ster van vouwblaadjes

Wil jij een echte originele ninja ster vouwen? Of een Shuriken zoals ze in het Japans zeggen. Check de video hierboven en volg het stappenplan. En als je ninja ster af is, is het super leuk om er een wedstrijdje mee te doen. Wie het verste gooit!

Leeuw vouwen met vouwblaadjes

Een origami EK voetbal leeuw vouwen.

Voor Koningsdag of het EK of WK voetbal kun je dit leuke oranje leeuwtje vouwen. En zonder vlaggetjes is hij natuurlijk het hele jaar rond superleuk om te maken. Wel een vouwwerkje voor de wat gevorderde origami artist. Kijk hier hoe je hem stap voor stap maakt.

‘Lees ook: 20+ Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes.’

Makkelijke origami tulpen vouwen

Knutselen koningsdag - Hollandse tulpen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Deze makkelijke origami tulpen zijn al erg goed te vouwen met kleuters. Dus maak er gerust een paar, zodat je een heel bloemenveld hebt. Hier laat ik je zien hoe je de tulp kunt vouwen van papier.

Dinosaurus vouwen met vouwblaadjes

Dit is origami op zijn leukst voor dino fans! De dinosaurus is redelijk makkelijk om te vouwen. Zeker met de video hierboven erbij, zodat je stap voor stap kunt zien wat je moet doen.

Een kroontje vouwen

Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk om te maken!

Oké, dit kroontje maakt je nog geen koning of koningin. Maar toch is het super leuk om dit origami kroontje te maken. Bijvoorbeeld voor Koningsdag. En voor een prinsen en prinsessen thema is dit ook een leuk knutselidee. Hier kun je zien hoe je deze kroon van papier maakt.

Klauwen vouwen met kinderen

Met deze papieren origami klauwen om je vingers kun je iedereen de stuipen op het lijf jagen. Ze zien er mega indrukwekkend en gevaarlijk uit. Een super leuk knutselidee voor liefhebbers van draken, dino’s en monsters. En het is heel makkelijk om de klauwen te vouwen. In deze video kun je zien hoe je dat stap voor stap doet.

Vlinders vouwen met papier

Een vlinder knutselen - 8 Leuke knutselideeën voor kids om een vlinder te vouwen of maken.

Vouwblaadjes geven deze vlinders vleugels. Je hoeft de papiertjes alleen maar zigzag op te vouwen en aan je ijsstokje te plakken. Hier kun je precies zien hoe het moet.

‘Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën die je kunt knutselen met wc rollen.’

Origami vissen vouwen

Origami vissen zijn super leuk om te vouwen voor kinderen. Het is niet zo’n moeilijk vouwwerkje en al in een paar minuten klaar. En als de vissen af zijn, kun je ze daarna nog verder versieren ook. Of je knutselt er een zee of aquarium omheen.

Vogels vouwen met vouwblaadjes

Vogel vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vogel.

Deze vrolijke vogels zijn niet alleen leuk om te vouwen. Je kunt ze daarna ook nog helemaal versieren zoals je zelf wilt; met plakkers, stiften of wasco bijvoorbeeld. Zo kan iedereen zijn eigen unieke vogel maken. Hoe je de vogel stap voor stap vouwt, laten we je hier zien.

Vingerpop vogels vouwen met vouwblaadjes

Deze vogels zijn ook heel leuk om te knutselen. En je kunt er daarna ook nog mee spelen door ze op je vingers te zetten. Maak je een papegaai, een toekan, parkiet, flamingo of een andere mooie vogel? Wij zijn benieuwd! In deze video kun je stap voor stap zien hoe je zo’n vingerpop vogeltje kunt vouwen.

Hartjes ring vouwen met vouwblaadjes

Hartjes ring knutselen van een vouwblaadje.

Nóg een leuke ring om te vouwen. Met een hartje in plaats van een edelsteen. Hoe je deze hartjes ring maakt, kun je stap voor stap zien in deze video hier.

Makkelijke origami walvis vouwen

En tot slot deze origami walvis die ook heel makkelijk is om te vouwen van papier. Een leuk vouwwerkje voor beginners. Kijk maar naar de video hierboven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze leuke origami ideeën voor kinderen. Als je nu ook iets gaat vouwen met vouwblaadjes, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze vouwwerkjes vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke zomerknutsels‘. Of onze regenboog knutsels. En kijk hier wat voor prachtige dingen je allemaal van zoutdeeg kunt maken. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

IJsjes knutselen | 20 Coole ideeën voor het maken van ijsjes!
Kleurplaat mandala | Print hier gratis de leukste mandala tekeningen!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Els dirkx 24 februari 2024 at 11:21 am

    Een cat

  • Laat een reactie achter