Knutselen met klei – Toffe ideeën om te maken voor in huis

27 oktober 2018
4x Knutselen met klei voor volwassenen

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Ik heb echt het idee dat creatieve hobby’s aan een opmars bezig zijn, want ik zie overal om me heen en op Instagram de laatste tijd zo vaak gave handgemaakte dingen voorbij komen. Ik vind dat gefröbel zelf een fijne tegenhanger van deadlines, lang achter de computer zitten en een druk gezinsleven. Lekker met je vingers in de klei wroeten bijvoorbeeld, daar word je enorm zen van. En je kunt er ondertussen ook super toffe dingen mee maken. Denk aan mooie interieur accessoires, hippe hangers of naamtags en cadeaulabels voor een extra persoonlijk cadeautje. Om je te inspireren om zelf ook eens te knutselen met klei heb ik wat leuke ideeën voor je om te maken. Én ik mag ook nog 3 Doodle Clay DIY sets onder jullie verloten, zodat je het zelf uit kunt proberen!

4x Knutselen met klei

Plantenpotjes

Wat heb je nodig?

 • 200 gram Doodle Clay, als je alle drie de plantenpotjes maken wil.
 • Deze printable
 • Schaar
 • (deeg)roller
 • Mesje
 • Bakpapier
 • Oven
 • Kleine plantjes
‘Lees ook: DIY: 14x Verven met kinderen – Lol gegarandeerd!

De plantenpotjes maken

 1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
 2. Knip de mallen van de printable uit.
 3. Rol je plak klei uit tot hij ongeveer een centimeter dik is. Eerst gaat dat wat stug, maar als de klei eenmaal opgewarmd is, is hij super soepel om mee te werken.
 4. Leg de mallen erop en snijd de figuren uit de klei.
 5. Leg de onderkant op een bakplaat met bakpapier en zet de zijkanten er tegenaan. Die kun je aan de onderkant vastmaken door van een lang, dun slangetje te rollen van klei en deze voorzichtig tussen de kieren tussen beide delen in te drukken.
 6. Als de zijkanten vast zitten, maak je de voor- en achterkant van het potje op dezelfde manier aan de andere delen vast.
 7. Bak je creatie hard in 20 – 30 minuten.
 8. Vul de potjes met plantjes. Ze zijn klaar! De klei is na het afbakken waterafstotend, dus je kunt de plantjes gewoon water geven.

Regenboog pennenhouder van klei

4x Knutselen met klei voor volwassenen

Ik vind de eenvoud van de plantenpotjes zelf heel mooi en heb ze daarom clean gelaten. Maar Doodle Clay kun je ook verven, zoals ik bij het maken van deze regenboog pennenhouder heb gedaan.

Wat heb je nodig? 200 gram Doodle Clay, de tool met het grote bolletje aan het uiteinde uit de DIY set, roller, bakpapier, oven, acrylverf.

Aan de slag! Boetseer de klei in de vorm van een regenboog van minimaal 3 cm dik.  Maak in de bovenkant met de tool een aantal ronde, diepe gaten waar je straks een pen, potlood of schaar in kunt steken. Bak je regenboog daarna op 130 graden hard (30 minuten). En verf er tot slot een regenboog op.

‘Lees ook: 10x Falen als moeder – Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen.’

Hartjes hanger

4x Knutselen met klei voor volwassenen

Met Doodle Clay kun je ook heel goed – en makkelijker dan je denkt! – verfijnde kunstwerken maken met de prachtigste details. Zoals deze harten hanger die je in huis of aan een cadeautje kunt hangen.

Wat heb je nodig? De Doodle Clay DIY set, bakpapier, oven, stukje touw.

Aan de slag! Rol de klei plat en steek er met het steekvormpje een hartje uit. Decoreer je hart met bolletjes, slingers, een bloem, vlecht en het tekstbordje. Dit is super easy met alle tools uit de koker en het voorbeelden boekje. Als je klaar bent met decoreren snijd je door het steekvormpje opnieuw om je hart heen te doen, het overtollige klei weg. Maak een gaatje bovenin het hart en bak het in 20 – 30 minuten af in de oven (130 graden voorverwarmd).

Vaas

4x Knutselen met klei voor volwassenen

Knutselen met klei kun je ook heel simpel houden, zoals ik met deze ‘vaas deksel’ gedaan heb. Hij zorgt ervoor dat mijn bloemen rechtop blijven staan in deze lage, brede vaas. En het ziet er bovendien ook mooi uit.

Wat heb je nodig? Doodle Clay, hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de vaas, mesje, roller, bakpapier, oven en iets om gaten mee te maken. Ik heb hiervoor de breedste spuitmond van mijn spuitzak gebruikt.

Aan de slag! Rol je klei uit tot een plak van zo’n 1,5 centimeter dik, snijd er een rondje uit dat net iets groter is dan je vaas. Je kunt de vaas zelf hiervoor als mal gebruiken. Prik er daarna gaatjes in. En bak de schijf in 20 – 30 minuten hard in een op 130 graden voorverwarmde oven.

‘Lees ook: Me-time: Mijn 10 manieren om me weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen.’

3x Doodle Clay DIY set winnen?

4x Knutselen met klei voor volwassenen

Je ziet het; je kunt echt leuke dingen maken van Doodle Clay. Gezellig om samen met je kids tegelijk te doen als zij ook knutselen met klei. Of juist als je alleen bent, om je hoofd weer even leeg te maken. Lijkt het je leuk om het ook eens te proberen? Doe dan mee met onze winactie! We geven namelijk 3x een Doodle Clay DIY set weg met daarin 2 plakken klei, een uitsteekvormpje, handige tools, voorbeelden en een letterset. Om kans te maken, hoef je je alleen maar hieronder in te schrijven.*

UPDATE: Jenneke, Lisa en Chantal zijn de winnaars van de Doodle Clay set. Heel veel plezier ermee!

 

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

 

 

Deze blogpost is een betaalde samenwerking.

Papier mache | Het perfecte papier mache recept & leuke knutsel ideeën
LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter