Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas

19 november 2021
Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas.

Maken jullie surprises voor Sinterklaas? En heb jij op jouw lootje een basketballer of basketbal liefhebber staan? Dan is deze basketbal surprise super leuk om te maken. Het cadeautje mag pas uitgepakt worden als er gescoord is! De basis van de surprise is een schoenendoos en het kost niet enorm veel tijd om hem in elkaar te knutselen. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het maken van een basketbal surprise?

 • Schoenendoos
 • Extra stuk karton
 • Oranje papier en wat rood en zwart papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Lijmpistool, o.a. te koop bij Internet-toys.com.
 • Zwarte marker
 • Scherp mesje
 • Klein basketballetje. Die kun je bijvoorbeeld kopen bij Internet-toys.com, inclusief mini basket. Die kun je eventueel ook gebruiken om op je surprise te plakken. Dan hoef je de basket niet zelf te maken.
 • Chenilledraad, o.a. te koop bij Internet-toys.com.
 • Zwarte katoengaren, o.a. te koop bij Internet-toys.com.
‘Lees ook: Een brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

De basketbal surprise maken

 1. Je begint met het maken van de basketbal paal. Hiervoor snijd of knip je een lange, dunne strook en die beplak je met zwart papier.
 2. De paal plak je met je lijmpistool vast aan de binnenkant van de schoenendoos.
 3. Snijd dan de randen van de deksel van de schoenendoos af en snijd ook een kleine inham, zodat de deksel van de schoenendoos om de basketbalpaal heen valt. Je kunt nu ook je cadeautje in de schoenendoos verstoppen. Daarna plak je de deksel bovenop de doos door op de rand lijm te smeren met je lijmpistool.
 4. Dan beplak je de complete doos – behalve de onderkant – met oranje papier.
 5. Teken het patroon van een basketbal op de doos. Eerst een kruis en aan beide kanten een halve cirkel. Trek de lijnen door op de zijkant van de schoenendoos.
 6. Dan maak je de basket. Knoop aan je chenilledraad allemaal losse zwarte draadjes met zo’n 1,5 a 2 centimeter ertussen. En dwars daarop knoop je een lang touwtje paralel aan de chenilledraad door hem steeds aan ieder verticaal touwtje vast te knopen. Zo’n 1,5 centimeter daaronder herhaal je deze stap nog eens.
 7. Buig dan de chenilledraad rond, draai de uiteindes in elkaar en knoop de uiteindes van de horizontale touwtjes aan elkaar vast.
 8. Knip een stuk wit karton uit (of beplak het karton met wit papier) om het bord achter de basket te maken. Op het bord plak je 4 dunne strookjes rood papier in een rechthoek.
 9. Plak de basketbal ring aan het bord vast met je lijmpistool. En lijm het bord daarna weer aan de paal.
 10. De laatste stap voor het maken van de basketbal surprise; snijd een rondje uit de deksel van de doos. Hier kan de bal in vallen als er gescoord wordt. Nu is je basketbal surprise af. En degene voor wie de surprise is, moet natuurlijk eerst even scoren voordat hij of zij op zoek mag naar het cadeautje!
‘Lees ook: 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders om te maken met kids!
Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas.

En, ben je enthousiast over deze surprise? Als jij de basketbal surprise ook gaat maken voor Sinterklaas, dan vinden wij het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze basketbal surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen deze periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Among Us surprise maken voor Sinterklaas
Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Desire Van Dalen 23 november 2023 at 5:36 pm

  Dank je wel voor je suprise idee en video wij hebben hem gemaakt

 • Laat een reactie achter