Halloween lampion maken | Pompoen, spook, heks of vleermuis

21 oktober 2023
Halloween lampion maken | Knutsel een pompoen, spook, heks of vleermuis van papier!

Wil je het huis een griezelig Halloween sfeertje geven of ga je langs de deuren voor trick or treat? Dan is het super leuk om een mooie Halloween lampion te maken. En dat is helemaal niet moeilijk! Deze vleermuis, spook, Halloween heks of pompoen lampion knutsel je echt zo in elkaar. Je moet alleen even kiezen. Of je maakt ze gewoon allemaal! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de Halloween lantaarn maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van een Halloween lampion?

  • (Stevig) gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
  • Lijmstift, HEMA
  • Schaar
  • Led theelichtje (bij de HEMA) of een lampion lichtje, o.a. te koop bij Xenos.nl.
>> Lees ook: Meer dan 40 leuke Halloween knutsels voor kinderen.

De Halloween lampion maken

  1. Vouw een gekleurd vel A4 papier over de lengte doormidden.
  2. Knip het vel aan de dichtgevouwen kant om de 1,5 cm in tot ongeveer 2 centimeter van de rand.
  3. Vouw het vel papier dan weer open. Smeer wat lijmstift op de laatste strook, buig het vel papier rond en plak de uiteindes aan elkaar vast. Als je wat minder stevig papier gebruikt of een smallere Halloween lampion wil maken, dan kun je de laatste twee stroken er het beste vanaf knippen. Dan zakt de lantaarn niet zo snel in elkaar.
  4. Afhankelijk van welke lampion je hebt gekozen, knip je nu het gezicht uit zwart of wit papier en plak je dit op de lantaarn. En een handvat aan de bovenkant. Het spook heeft verder niks nodig. Maar maak je de pompoen Halloween lampion, dan plak je aan de bovenkant een groene strook en eventueel wat bladeren. De vleermuis geef je twee puntige oren. En voor de heks knutsel je een puntmuts en haren. Wil je de lampion aan een lampionstokje kunnen hangen om langs de deuren te gaan? Maak het handvat dan niet van papier, maar van een touwtje of chenilledraad. Perforeer in dat geval twee gaatjes in de bovenkant en rijg daar het draadje doorheen.
  5. Tot slot hang je de lantaarn aan het lampionstokje of je zet hem neer met een LED theelichtje erin. Door de openingen tussen het papier schijnt het lampje heel mooi alle kanten op.
>> Lees ook: Meer dan 30 griezelig lekkere Halloween hapjes, traktaties & recepten.
Halloween lampion maken | Knutsel een pompoen, spook, heks of vleermuis van papier!

Met deze griezelige Halloween lampions kun je de straat wel op, toch! En ze staan ook heel leuk in het raamkozijn of bij de voordeur op 31 oktober. Ga jij nu ook zo’n leuke Halloween lampion maken? Dan vinden we het super leuk om te zien wat jij ervan gemaakt hebt. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer Halloween inspiratie

Behalve deze lampionnen hebben we op onze website nog veel meer leuke knutsels die leuk zijn om te maken voor Halloween. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van onze Halloween kleurplaten. Heb je zin om lekkere griezelige Halloween snacks te maken of bakken met de kids, check dan zeker even deze griezelig lekkere Halloween hapjes. En om je Halloween feestje compleet te maken, vind je hier allemaal leuke Halloween spelletjes voor kinderen.

Veel griezel plezier!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Halloween lampion maken | Knutsel een pompoen, spook, heks of vleermuis van papier!
Een eekhoorn knutselen van wc rol & herfstbladeren
Leuke & makkelijke polymeer klei ideeën voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter