Een eekhoorn knutselen van wc rol & herfstbladeren

21 oktober 2023
Een eekhoorn knutselen van wc rol & herfstbladeren!

In de herfst heb je een grote kans om een eekhoorn te spotten in het bos. De bladeren vallen langzaam van de bomen, waardoor hij zich minder makkelijk kan verstoppen. En de eekhoorn is bovendien druk met zijn buikje rond eten en het bij elkaar rapen van zijn wintervoorraad. Eikels, beukennootjes, hazelnoten… En die zijn er in de herfst natuurlijk genoeg. Een eekhoorn knutselen is dan ook een hele leuke herfstactiviteit. Zeker deze, gemaakt van wc rol en herfstbladeren. Wij laten je stap voor stap zien hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de eekhoorn?

 • Lege wc rollen
 • Herfstbladeren
 • Eikeltje
 • Schaar
 • Lijm; een lijmstift of lijmpistool als je wil dat alles snel droog is.
 • Stiften, potloden of verf
>> Lees ook: Herfstvakantie uitjes | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen!

De eekhoorn knutselen

 1. Vouw de linker en rechter bovenkant van de wc rol naar binnen, zodat er twee puntoortjes ontstaan.
 2. Daarna geef je de eekhoorn een gezichtje met stift, potloden of verf. Ook de buik van de eekhoorn kun je een kleurtje geven.
 3. Beplak de wc rol daarna met herfstbladeren; de zijkanten, de bovenkant, de oren. Het is leuk om voor de staart de bladeren van de eik te gebruiken, die zien er echt uit als een grote pluim. Die kun je aan de eekhoorn vastplakken door ze tussen de andere bladeren vast te plakken.
 4. Uit een andere lege wc rol kun je twee pootjes knippen. Plak die aan weerskanten van de eekhoorn vast en lijm er een eikeltje tussen.
 5. Beplak tot slot ook de pootjes met herfstbladeren en dan is je eekhoorn klaar.
>> Lees ook: Herfstkoekjes bakken | Een super leuk én lekker recept voor kinderen.
Een eekhoorn knutselen van wc rol & herfstbladeren!

Vind je de eekhoorn niet leuk zo? Als je hem neerzet in je interieur heeft je huis gelijk een herfstsfeertje! Als jij nu ook zo’n eekhoorn gaat knutselen, dan vinden we het super leuk om het eindresultaat te zien. Dus deel vooral een foto van jouw eekhoorn met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke herfstknutsels

Behalve deze eekhoorn vind je op onze website nog meer leuke herfstknutsels om te knutselen met kinderen. Met kastanjes kun je ook te gekke dingen maken, daarvoor vind je hier een heleboel leuke ideeën. Of kijk ook eens naar deze leuke knutselideeën met eikels, of deze knutselideeën met herfstbladeren. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even (gratis) op ons YouTube kanaal waar we iedere week een nieuwe creatieve video uploaden.

Knutselen herfst | Meer dan 45 super leuke herfstknutsels voor kids
Halloween lampion maken | Pompoen, spook, heks of vleermuis

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter