Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje

29 oktober 2020
Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Organiseer je een Halloween kinderfeestje of wil je gewoon een paar leuke Halloween spelletjes & activiteiten doen met je eigen kinderen? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben namelijk de 18 allerleukste Halloween spelletjes voor je op een rij gezet. Genoeg inspiratie dus voor je Halloween feest!

18 Leuke Halloween spelletjes & activiteiten

Heksje prik

Iedereen kent vast wel de klassieker ‘Ezeltje prik’! En dit Halloween spelletje gaat eigenlijk precies hetzelfde. Alleen moet je nu de heksenneus op de juiste plek in het gezicht van de heks prikken in plaats van de staart in de ezel zijn kont. Voor dit spel heb ik een gratis printable gemaakt; een poster van een heks en een neus met bril. Druk ze af op stevig papier, hang de poster op een deur en knip de neus uit. Dan plak je op de achterkant van de neus een beetje kleedgum en moeten de kinderen hem om de beurt geblinddoekt op de juiste plaats op de poster proberen te plakken. Wie dat het beste doet, heeft gewonnen!

‘Lees ook: Halloween hapjes | 18 Griezelige snacks die leuk én makkelijk zijn om te maken.’

Pompoenen dans

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Blaas een aantal oranje ballonnen op (o.a. hier te koop) en laat de kinderen er met zwarte merkstift een pompoen gezicht op tekenen. Zet dan de muziek aan; iedereen moet dansen en ondertussen zijn of haar ‘pompoen’ in de lucht houden. Wie dit het langste volhoudt, heeft het Halloween spelletje gewonnen. Als er veel kinderen op het Halloween feestje zijn, kun je dit spel eventueel ook in duo’s spelen; dus twee kinderen moeten samen één ballon hoog houden.

Vleermuis in de grot

Dit Halloween spel speel je in een donkere kamer! Laat de kinderen in een kring staan of op de grond zitten. Nu moeten ze een vleermuis aan elkaar doorgeven – het maakt niet uit welke kant op – totdat het licht in de kamer aan gaat. Wie de vleermuis dan in zijn of haar handen heeft, is af. Zo gaat het spel door totdat er één kind overblijft. De vleermuis kun je zelf maken van een wc rol, maar je kunt ook een speelgoed exemplaar shoppen bij Speelgoedpostorder.nl. (€3,99)

Yummie de Mummie

Van Halloween spelletjes spelen, krijg je trek. En dus is het super leuk om tussendoor deze activiteit met de kids te doen; zelf mummie worstjes maken. De lekkerste én makkelijkste Halloween snack voor op een kinderfeestje, want ze zijn in 30 minuten klaar. In de video laat ik zien hoe je ze maakt.

Oogbal estafette

Een gruwelijk leuk Halloween spelletje! Teken met merkstift ogen op twee ping pong ballen (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl €1,99 voor 6 stuks). Verdeel de kinderen dan in twee teams. Nu moeten ze om de beurt een parcours afleggen waarbij ze een eetlepel met daarop ‘het oog’ in hun hand houden, zonder dat de bal er vanaf mag vallen. Valt hij wel, dan moet het kind weer bij het begin van de route beginnen. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

Spinnen race

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Dit spelletje is ook super leuk voor een Halloween kinderfeestje! Je laat twee kinderen aan een kant van een gladde tafel zitten. En dan moeten ze proberen om een spinnetje met een rietje naar de andere kant van de tafel te blazen. Wie het spinnetje het eerst over de rand bij de tegenstander krijgt, heeft gewonnen. De plastic spinnetjes kun je o.a. hier kopen.

‘Lees ook: Leuke Halloween kostuums voor kinderen.’

Vang het spook

Van alle Halloween spelletjes gaat deze waarschijnlijk de meeste chaos opleveren. Je hebt er een heleboel witte ballonnen voor nodig (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) waarop je eventueel met zwarte merkstift een spook gezichtje tekent. Dan blaas je de ballonnen op. En in plaats van er een knoopje in leggen, laat je ze in de lucht weer los, waardoor ze door de kamer vliegen. En de kinderen moeten proberen de spoken te vangen. Wie de meeste heeft verzameld aan het einde van het spel, heeft gewonnen.

Heksenhoed ringgooien

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Steek Oud Hollandse spelletjes in een Halloween jasje en je komt al een heel eind. Ook dit is een klassieker; ring gooien. Je kunt het spel helemaal zelf maken. De heksenhoeden zijn van stevig zwart papier waarvan je een kegel maakt en die op een rondje plakt. En de ringen zijn papieren bordjes waar het midden uit geknipt is.

Schrikkertje

Schrikkertje is een Halloween variant van tikkertje. De tikker moet proberen om de andere kids te tikken en roept tegelijkertijd ‘Boe!’. De kinderen die getikt zijn, blijven van schrik versteend staan totdat een ander kind ze komt bevrijden met een omhelzing.

Spook werpen

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Dit is ook een leuk, maar simpel Halloween spel. Je verandert witte wegwerp bekers in spookjes door er wiebel ogen op te plakken. (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Dan stapel je de bekers op in een piramide en mogen de kinderen om de beurt proberen om zoveel mogelijk spoken om te gooien met drie ballen.

Mummies

Van alle Halloween spelletjes moeten de kids om deze vast het meeste lachen. Je maakt groepjes van twee en geeft ieder duo een wc rol. Nu moet de één proberen om de ander zo snel mogelijk in een mummie te veranderen door de complete wc rol om hem of haar heen leeg te draaien. Wie er wint, kun je zelf bepalen; het duo dat het snelste is of degene die de mooiste mummie gemaakt hebben.

‘Lees ook: 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels.’

Griezel stopdans

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Zet de muziek lekker hard aan en laat de kinderen erop dansen. Maar niet zomaar! Er moet gedanst worden als een echte griezel. En als de muziek stopt, moeten we kinderen als een standbeeld blijven staan. Je geeft van te voren steeds een opdracht wat voor standbeelden je wilt zien; het standbeeld van een spook, een gemene heks, een houterig skelet, van een boze mummie en ga zo maar door. Wie beweegt als de muziek uit staat, is af. Wie blijft er het langste over?

Het lab van Frankenstein

Dit is absoluut de smerigste activiteit van al deze Halloween spelletjes. Want in het lab van Frankenstein gaan de kinderen op onderzoek uit. Met een blinddoek op moeten ze raden wat er in de bakjes zit die voor hun neus gezet worden. En natuurlijk mag je hier lekker uitpakken met vieze dingen. Denk aan slijm, modder, gekookte spaghetti (lijken net wormen), olijven (oogballen), een plastic handschoen gevuld met zand, een bak met ketchup, kleine plastic spinnetjes etc. Dat wordt lachen!

Drie pompoenen op een rij

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Even iets gezonds tussendoor, want er wordt ongetwijfeld veel gesnoept op een Halloween feestje… Drie op een rij met mandarijnen die je met stift omtovert tot pompoenen. Maak twee verschillende varianten, zodat je kunt zien welke pompoenen van wie zijn. Dan teken je een drie op een rij speelveld op een vel papier en kunnen de kinderen om de beurt tegen elkaar spelen. En na afloop eten jullie die mandarijnen natuurlijk lekker op!

Spinnenweb doolhof

Ook leuk; span met witte schilderstape een doolhof in de hal van muur naar muur. De kinderen moeten proberen om er tussendoor te kruipen zonder in het spinnenweb verstrikt te raken. Wie komt er ongeschonden uit dit spinnenweb doolhof?

Snoephappen

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Er hoort natuurlijk ook snoep bij een Halloween kinderfeestje. Maar daar moeten de kinderen wel een beetje moeite voor doen. Dus hang het snoep aan een touwtje, doe de kinderen een blinddoek voor en laat ze het snoep zo proberen te pakken. Een leuke & gezonde variant hierop is appels in een teil met jelly doen en dan moeten de kinderen die zonder hun handen te gebruiken proberen te pakken met hun mond. En ja, dat wordt rommelig. Maar de kids zullen het nooit vergeten.

‘Lees ook: 26 Leuke binnen activiteiten & binnen spelletjes voor kids.’

Skelet puzzel

Even wat rust tussen al deze Halloween spelletjes kan ook geen kwaad en daarom ook nog een relaxte activiteit, namelijk het puzzelen van een skelet. Je print dit skelet op stevig papier en dan knip je alle onderdelen – handen, voeten, bovenarm, onderarm, ribbenkast, schedel etc – uit. Er mag best een zwarte rand omheen zitten, anders wordt het knippen een nogal tijdrovende klus. En dan laat je de kinderen met elkaar of ieder één skelet puzzelen op een zwart papier. Als je er een wedstrijd element van wil maken, dan kijken je wie dit het snelste voor elkaar heeft.

Pompoen versieren

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

En tot slot mogen een paar creatieve Halloween spelletjes of activiteiten ook niet op je kinderfeestje ontbreken. Het is natuurlijk super leuk om iedereen zijn eigen pompoen te laten versieren met (merk)stiften of verf. En met wat oudere kids kun je zelf een pompoen uithollen en er gezichtjes in kerven. Lichtje erin en je hebt meteen leuke Halloween feest versiering.

Nog meer leuke Halloween spelletjes & inspiratie?

Ik hoop dat je lekker wat inspiratie hebt opgedaan voor je Halloween kinderfeestje. Als je ook nog toffe Halloween spelletjes kent, vul mijn lijstje dan vooral aan door onder dit blog een reactie achter te laten. Voor meer inspiratie voor een Halloween feest moet je zeker ook nog even ons blog met 18 Leuke & simpele Halloween hapjes checken. En we hebben ook nog een heleboel leuke Halloween knutselideeën online staan, die vind je hier. Happy Halloween!

Halloween spelletjes | Met deze leuke spelletjes wordt je Halloween feestje een groot succes!

Alle afbeeldingen zijn van Gpointstudio voor Shutterstock.

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes
Tips en ideeën voor een speelhoek in de woonkamer!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter