Knutselen voor Halloween – 20 Griezelig leuke Halloween knutsels

18 oktober 2019
Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Ben je op zoek naar een paar griezelig leuke Halloween knutsels? Dan ben je hier op de juiste plek! Want met deze 20 toffe ideeën die je allemaal voor Halloween knutselen kunt, kom je helemaal in de stemming. Van grappige lichtgevende spookjes tot spinnen, pompoenen, vleermuizen, mummies, griezels en heksen… En wedden dat je kleine monsters ze geweldig vinden!

20 Ideeën die je voor Halloween kunt knutselen

Pompoentjes vouwen

De pompoen is het gezicht van de herfst én Halloween. Dat is niet zo gek, want dit is precies de periode dat de pompoenen oogstklaar zijn. Maar in plaats van er ééntje te rooien of te kopen, kun je ook heel leuk zelf een pompoen maken. Door ze te vouwen in 3D; super leuke Halloween knutsels. Kijk maar naar de video om te zien hoe je dat doet!

‘Lees ook: Knutselen herfst: 22 Super leuke & vrolijke herfst knutsels.’

Spookje voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Pas op met wegwerp bordjes! In sommigen zitten spookjes verstopt. Deze heb ik net betrapt! Je maakt hem door op een bordje een spookjes gezicht te tekenen en daar plak je twee armen aan van wit papier en een staart van strookjes keukenrol op crêpe papier. Een leuke variatie op deze Halloween knutsels is een spookje van een wegwerp beker waarop je een gezichtje tekent. De sliertjes plak je dan aan de drinkkant en de armpjes aan de zijkanten.

Heks knutselen

Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Wie durft deze heks voor Halloween te knutselen? Je maakt haar door een stuk zwart papier tot een kegel te rollen. Dit is de basis voor de heks. Teken een rondje met daarin een kleiner rondje op zwart papier – je kunt daarvoor een smal glas en een €2,- munt gebruiken als hulpstuk –  en knip ze uit. Knip ook twee armen uit het zwarte papier. Schuif het rondje om de kegel en plak de armen aan de kegel vast. Geef de heks een gezicht en haar. Je kunt de heksenhoed eventueel ook nog versieren. Ik deed dat door er een gekleurde strook op te plakken en wat wiebelogen. Maak de heks af door van een sateprikker en een stukje ingeknipt papier een bezem te maken en prik die in één van de armen.

Griezels voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Deze griezels zijn stiekem best cute. Je maakt ze door een langharige pompoen te maken; Wikkel wol om 4 vingers (of 3 volwassen vingers). Haal een draadje door dit klosje en knoop ’t vast. De wol tegenover de knoop knip je door. Dan vouw je een chenille draad dubbel en op een kwart van de vouw draai je de twee draden ook een slag in elkaar. Dan doe je hem om de pompoen heen en vouw je de uiteindes van beide chenille draden om elkaar heen, zodat je de pompoen vast zet. Maak er een paar voelsprieten van of ogen door er wiebelogen op te plakken. En als je de groene griezel knutselen wil, knoop je nog een draadje om de bovenkant van de wol zodat er een hoofdje ontstaat. De griezels kunnen blijven staan door de chenille draad onder hun lijfje een beetje te buigen.

Spinnenweb knippen

Een spinnenweb knutselen is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een beetje te vouwen en knippen. En het resultaat is waanzinnig. In de video zie je hoe je deze beauty maakt.

‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Spookjes maken van herfstblad

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels
Afbeelding spook – 13Smile voor Shutterstock

Deze spookjes van herfstblad zijn leuk om te maken na een boswandeling. Verzamel met je kind eerst wat mooie bladeren. Thuis verf je ze wit en geef je ze als ze droog zijn een gezichtje. Je kunt er eventueel ook een slinger van maken door ze met naald en draad aan elkaar te rijgen.

Vleermuis knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Je hebt vast nog wel een wc rol liggen voor deze geweldige vleermuis, toch?! Je maakt hem door een stuk zwart papier om de rol te plakken. Knip een paar vleugels uit en lijm die op zijn rug. En geef je vleermuis nog een paar wiebelogen en tanden en je bent alweer klaar. Als je twee dunne strookjes papier aan de vleermuis vastmaakt, kun je hem ondersteboven ophangen aan een touwtje of een tak.

Spook verven met je handafdruk

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Kliederen met verf valt altijd in de smaak bij kids. Zeker als je er met je handen in mag. Dat maakt deze Halloween knutsel zo leuk! Je verft je hand wit en drukt hem af op een zwart vel papier. Dan plak je er een paar wiebelogen en een mondje op. Je kunt de rest van je vel nog versieren door er bijvoorbeeld met krijtstift op te tekenen of met de witte verf.

Mandarijn pompoen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels
Afbeelding mandarijn – Chokchai Poomichaiya voor Shutterstock

Zijn deze niet te leuk om met je kind mee naar school te geven als tien uurtje? Zo simpel kan voor Halloween knutselen zijn. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe je deze mandarijn pompoentjes maakt!

‘Lees ook: Lampion maken – De leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’

Skelet maken van wattenstaafjes

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Met wattenstaafjes kun je ook heel leuk voor Halloween knutselen. Kijk maar eens naar mijn zelfportret. 😉 De schedel knipte ik uit een wattenschijfje. Simpel, maar leuk!

Mummies knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit zijn ook alles behalve ingewikkelde Halloween knutsels. Je hebt alleen een lege pot nodig, een verbandje en een paar wiebelogen. Leuk om een waxinelichtje in te branden. Of om snoepjes in te bewaren.

Pompoen maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels
Afbeelding pompoen – Kolpakova Daria voor Shutterstock.

Nog zo’n leuke pompoen om te knutselen voor Halloween! Deze maak je door een oranje velletje papier om en om dubbel te vouwen zodat er een harmonica ontstaat. Vouw het papier dubbel en plak de zijkanten die elkaar raken vast met lijm of niet ze aan elkaar vast. Maak nu nog zo’n harmonica en plak deze aan de andere vast die je gemaakt heb. Nu heb je een rondje als het goed gegaan is. Knip uit oranje papier een rondje en teken hier met zwarte stift ogen een neus en een mond op en plak die op je pompoen. Maak van groen papier een blaadje om erop te plakken en je pompoen is klaar.

Lichtgevende spookjes maken

Niet schrikken! Deze spookjes doen je niks. Ze houden je alleen gezellig gezelschap in het donker. Leuk ter decoratie voor een griezelfeestje zoals Halloween toch?! Je hebt ze echt zo gemaakt. Ik laat je in deze video zien hoe je de spookjes knutselen moet.

Een slinger voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Ook bij een griezelfeestje horen slingers. Voor die van mij heb ik drie verschillende griezel hangers gemaakt. Vleermuizen van zwart papier, pom poms en wiebelogen, spookjes van een tissue om een pompom heen en pompoentjes van oranje wol. Daarna heb ik ze met naald en draad aan elkaar geregen.  Et voilà, een slinger!

‘Lees ook: Glas in lood raamhangers maken.’

Spinnetje knutselen

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Nog zo’n leuke spin om te maken van je herfstschatten. Je verft een dennenappel zwart en plakt aan iedere kant 4 chenille draden. Op de voorkant plak je twee rode mini pom poms en een paar wiebelogen. En je spin is klaar!

Mummie maken van jezelf

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

In plaats van een mummie van een glazen potje, kun je ook een mummie maken van jezelf. Knip hiervoor een poppetje uit zwart papier waarop je een foto van jezelf plakt. Daarna beplak je hem met witte strookjes papier.

Spookjes hangers van watten voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Boeoeooeoeo! Deze spookjes hangers vind ik ook zo leuk. Je maakt ze door een spookje uit wit papier te knippen en die beplak je helemaal met watten. Daarna lijm je er met zwart papier een gezichtje op en plak je op de achterkant een touwtje zodat je hem op kunt hangen.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Heksenhoed maken

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels
Afbeelding heksenhoed – Mint Photograph voor Shutterstock.

Als je kinderen dol zijn op een verkleedpartijtje, dan moet je zeker deze heksenhoed maken. Knip het middelste rondje uit een kartonnen wegwerpbordje, maar laat een paar plakstroken zitten om de kegel straks aan vast te lijmen. Verf het bord zwart. Rol nu van een zwart vel papier een kegel en lijm het uiteinde vast. Plak de kegel als hij droog is vast aan de plakstroken. En nu kun je de hoed nog versieren; met wiebeloogjes bijvoorbeeld.

Spin maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit is echt een easy peasy spider. De basis is een cupcake vormpje dat je bijna helemaal plat maakt Daaraan niet je aan beide kanten 4 poten van chenille draad. Dan plak je een zwart rondje op de cupcake houder zodat de nietjes niet meer zichtbaar zijn. Twee wiebelogen maken deze spin van papier af!

Spook slinger voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

De laatste uit dit rijtje Halloween knutsels is deze toffe spookjes slinger die je voor Halloween kunt knutselen. Die maak je van wit zoutdeeg of van zelf drogende klei. Je rolt je klei of deeg plat, snijdt er een spookje uit en op de achterkant plak je een paperclip vast waar je de spookjes straks aan kunt ophangen. Als de klei of het deeg droog is, kun je er met een zwarte marker een gezichtje op tekenen. En dan rijg je de spookjes aan een touwtje en hang je de slinger op.

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat deze Halloween knutsels je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met je kinderen. Mocht je één van deze ideeën voor Halloween gaan knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij wilt delen via  Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Mocht je nu op zoek zijn naar nog meer leuke knutselideeën, dan moet je zeker ook even hier op ons blog kijken. En wil je helemaal niets meer van mijn creatieve uitspattingen missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.
DIY: Lampion van blik maken
Spookjes knutselen die licht geven in het donker

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter