Knutselen voor Halloween | 40 Griezelig leuke Halloween knutsels

25 oktober 2023
Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Ben je op zoek naar een paar griezelig leuke Halloween knutsels? Dan ben je hier op de juiste plek! Want met deze 40 toffe ideeën die je allemaal voor Halloween knutselen kunt, kom je helemaal in de stemming. Van grappige lichtgevende spookjes tot spinnen, pompoenen, vleermuizen, mummies, griezels en heksen… En wedden dat je kleine monsters ze geweldig vinden!

De leukste ideeën om te knutselen voor Halloween

Vrolijke pompoenen van wol

Knutselen voor Halloween | 35+ Griezelig leuke Halloween knutsels.

Van pompoentjes van wol kun je hele mooie pompoenen knutselen en dat is natuurlijk superleuke Halloween decoratie. Draai om de pompoen een bruine chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel) en rijg er een groen blaadje aan vast. Het gezicht van de pompoen knip je uit zwart papier en plak je met een beetje lijm op de wol.

‘Lees ook: Een heleboel leuke & vrolijke herfstknutsels voor kinderen.’

Halloween spookjes hangers maken

Ook deze hangers zijn super leuke Halloween decoratie! En je kunt de niet zo heel griezelige spookjes hangers heel simpel zelf maken. Kijk maar naar de video hierboven!

Halloween skelet knutselen van papier

Knutselen voor Halloween | 35+ Griezelig leuke Halloween knutsels.

Als je allemaal papieren ringen aan elkaar rijgt, dan lijkt het net een skelet. Het hoofd kun je maken van een papieren gebaksbordje. En aan de uiteindes van de armen en benen plak je voeten en handen van papier. Leuk om in het raamkozijn op te hangen.

Halloween kleurplaten

Knutselen voor Halloween | 40 Griezelig leuke Halloween knutsels!

Kinderen die dol zijn op kleuren, worden vast heel enthousiast van alle Halloween kleurplaten op ons blog. Het zijn er een heleboel om uit te kiezen; van grappige spookjes tot niet zo griezelige heksen, skeletten, pompoen kleurplaten en zelfs een super mooie Halloween mandala. Je kunt ze hier gratis downloaden en printen.

Vleermuis slinger knutselen voor Halloween

Deze vleermuis slinger is ook een leuke Halloween knutsel. Het vouwen van de vleermuizen is niet super makkelijk. Maar met de video hierboven lukt het vast. Volg stap voor stap de instructies en voor je het weet heb je een slinger vol.

Spin van papier knutselen voor Halloween

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Dit spinnetje van papier is super leuke Halloween versiering om te knutselen voor in huis. Knip 8 smalle strookjes uit zwart papier en één dikke strook. Plak in het midden van de brede strook 4 smalle strookjes aan beide kanten. Dan maak je van de brede strook een rondje en lijm je de uiteindes aan elkaar vast. Vouw de pootjes in de juiste vorm en geef het spinnetje een gezichtje met twee wiebelogen en scherpe tandjes van wit papier. Als je een doorzichtige draadje aan de spin rijgt, kun je hem leuk in het raamkozijn ophangen.

‘Lees ook: 12 Geweldige spelletjes & activiteiten in het donker.’

Spookjes stempelen met aardappels

Knutselen voor Halloween | Meer dan 40 griezelig leuke Halloween knutsels

Met aardappels kun je griezelig leuke spookjes stempelen. Je hoeft de aardappel alleen maar doormidden te snijden. Dan dip je hem in de witte verf en maak je een mooie afdruk op een zwart vel papier. Met zwarte verf en een kwastje kun je de spoken hun gezicht geven. En het is leuk om op je vel papier ook nog wat ogen te verven en eventueel wat sterretjes te plakken. Een super leuk Halloween kunstwerk om te knutselen!

Halloween lampions knutselen

Met deze Halloween lampionnetjes kunnen kinderen leuk langs de deuren voor trick or treat! Of je zet ze gezellig in het raamkozijn. Het is super makkelijk om ze te maken. Kijk maar naar de video hierboven!

Pompoen lichtje van papieren bordjes

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Vind je zo’n uitgeholde pompoen met een waxinelichtje erin ook altijd zo leuk? Dan vind je het vast ook leuk om deze pompoen lichtjes van papieren bordjes te knutselen voor Halloween. Uit één van de bordjes knip je een gezichtje, dan verf je ze oranje. En als de verf droog is, vouw je de onderkanten van de bordjes op en plak je die aan elkaar. Maak van groen chenilledraad (te koop in de Fun & Feest winkel) een stokje en lijm die tussen de bovenkanten vast. Schuif er een kunststof theelichtje tussen en je hebt een super gezellig lichtje.

Zwevend spook

Proefjes doen met kinderen vind ik altijd erg leuk. En dit zwevende spookje is ook zo’n leuk experiment, gebaseerd op de cartesische duiker. Dat is een ingewikkelde naam voor een hol object met lucht erin dat je kunt laten zinken en stijgen in water door de druk te veranderen. Klinkt nog steeds best ingewikkeld misschien, dus gewoon lekker kijken naar de video zou ik zeggen! En dan thuis ook eens proberen, want het is heel tof om te doen.

Skelet van ijsstokjes

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Deze skeletten zijn ook leuke Halloween knutsels en een stuk vrolijker dan echte schedels. Je maakt ze door drie ijsstokjes aan elkaar vast te plakken in de vorm van een driehoek en daar papier achter te plakken. Van twee andere ijsstokjes maak je botjes en die plak je dan aan het driehoek vast. Teken tot slot een gezichtje op de schedel en je Halloween knutsels zijn klaar.

Vleermuis maken van een sok

Knutselen met sokken | 12 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Heb je nog een eenzame oude zwarte sok liggen, dan kun je daar deze leuke vleermuis van maken. Je vult de sok met rijst of ander vulmateriaal en daarna bind je hem dicht met een lang zwart touwtje. Knip een paar vleugels uit zwart papier of vilt (o.a. te koop bij Baker Ross) en plak die op de sok. En geef de vleermuis tot slot een gezicht door er een paar wiebel ogen op te plakken en een mondje van een stukje wol en tanden van vilt. Dan hang je hem op z’n kop aan het plafond of in het raamkozijn.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met kastanjes.’

Glow in the dark skelet

35+ Leuke ideeën om te knutselen voor Halloween.

Dit dansende glow in the dark skelet is ook geweldig om te knutselen voor Halloween. We hebben van het skelet deze printable gemaakt. Die schilder je met verf die licht geeft in het donker (hier zie je hoe je zelf glow in the dark verf kunt maken). Als het skelet droog is, knip je hem uit en kun je alle botten op een zwart vel papier plakken of er je eigen stop motion video mee maken, zoals wij hierboven hebben gedaan. Door het skelet even te beschijnen met een uv of black light lampje geeft hij extra fel licht. 

Halloween pompoen knutselen

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Van chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel) en strijkkralen of gewone kralen kun je ook een leuke pompoen maken. Je draait daarvoor 4 oranje chenilledraden in het midden aan elkaar. Dan rijg je om alle 8 de draden oranje strijkkralen en als er voldoende omheen zitten, buig je de pompoen in vorm en draai je de chenilledraden weer aan elkaar vast. Bind er dan ook nog een stokje van bruin chenilledraad aan en een blaadje van groen chenilledraad en je pompoen is klaar.

Zwarte kat

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Zwarte katten brengen ongeluk, zeggen ze. Maar er één knutselen voor Halloween kan echt geen kwaad. Je maakt deze leukerd door een stevig vel papier dubbel te vouwen en hier het poezenlijf uit te knippen. Knip ook een paar oren, staart en een rondje uit papier. Van het rondje maak je het hoofd door het dubbel te vouwen, de oren eraan vast te plakken en hem een gezichtje te geven. Dan plak je het hoofd en de staart aan het lijf en is je kat af.

Mummie knutselen van een papieren bordje

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Deze mummie is ook erg leuk om te maken en helemaal niet zo ‘ingewikkeld’. 😉 Je perforeert de rand van een papieren bordje. Dan knip je er een mondje uit en plak je er een paar wiebelogen op. En door met wol van gaatje naar gaatje te rijgen, kun je de mummie ‘inwikkelen’.

Spiraal spoken knutselen voor Halloween

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Deze spiraal spookjes zijn super simpel om te knutselen voor Halloween maar staan zo leuk in huis. Door de wind draaien ze continu rondjes. Je knipt ze uit papier en dan hoef je er alleen nog maar een gezichtje op te tekenen en er een touwtje aan vast te maken. Van de spookjes hebben wij een gratis printable gemaakt die je hier kunt vinden om uit te printen.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met dennenappels.’

Vleermuis van papier

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Deze vleermuis kun je echt laten vliegen als je het stokje vasthoudt. Je maakt hem door 4 zwarte vouwblaadjes zigzag op te vouwen en dan vouw je ze dubbel en lijm je de zijkanten aan elkaar vast zodat er een rond rozet ontstaat. Daarop plak je een rond papiertje en aan de achterkant ook met daaronder twee vleugels. Op de voorkant maak je een gezichtje en tot slot lijm je een papieren rietje aan je vleermuis en is hij ready for take off!

Pompoentjes vouwen

De pompoen is het gezicht van de herfst én Halloween. Dat is niet zo gek, want dit is precies de periode dat de pompoenen oogstklaar zijn. Maar in plaats van er ééntje te rooien of te kopen, kun je ook heel leuk zelf een pompoen maken. Door ze te vouwen in 3D; super leuke Halloween knutsels. Kijk maar naar de video om te zien hoe je dat doet!

Spookje voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Pas op met wegwerp bordjes! In sommigen zitten spookjes verstopt. Deze heb ik net betrapt! Je maakt hem door op een bordje een spookjes gezicht te tekenen en daar plak je twee armen aan van wit papier en een staart van strookjes keukenrol op crêpe papier. Een leuke variatie op deze Halloween knutsels is een spookje van een wegwerp beker waarop je een gezichtje tekent. De sliertjes plak je dan aan de drinkkant en de armpjes aan de zijkanten.

Heks knutselen

Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Wie durft deze heks voor Halloween te knutselen? Je maakt haar door een stuk zwart papier tot een kegel te rollen. Dit is de basis voor de heks. Teken een rondje met daarin een kleiner rondje op zwart papier – je kunt daarvoor een smal glas en een €2,- munt gebruiken als hulpstuk –  en knip ze uit. Knip ook twee armen uit het zwarte papier. Schuif het rondje om de kegel en plak de armen aan de kegel vast. Geef de heks een gezicht en haar. Je kunt de heksenhoed eventueel ook nog versieren met wiebelogen. Maak de heks af door van een sateprikker en een stukje ingeknipt papier een bezem te maken en prik die in één van de armen.

Griezels voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Deze griezels zijn stiekem best cute. Je maakt ze door een langharige pompoen te maken; Wikkel wol om 4 vingers (of 3 volwassen vingers). Haal een draadje door dit klosje en knoop ‘t vast. De wol tegenover de knoop knip je door. Dan vouw je een chenille draad dubbel en op een kwart van de vouw draai je de twee draden ook een slag in elkaar. Dan doe je hem om de pompoen heen en vouw je de uiteindes van beide chenille draden om elkaar heen, zodat je de pompoen vast zet. Maak er een paar voelsprieten van of ogen door er wiebelogen op te plakken. En als je de groene griezel knutselen wil, knoop je nog een draadje om de bovenkant van de wol zodat er een hoofdje ontstaat. De griezels kunnen blijven staan door de chenille draad onder hun lijfje een beetje te buigen.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met herfstbladeren.’

Spinnenweb knippen

Een spinnenweb knutselen is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een beetje te vouwen en knippen. En het resultaat is waanzinnig. In de video zie je hoe je deze beauty maakt.

Spookjes maken van herfstblad

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Deze spookjes van herfstblad zijn leuk om te maken na een boswandeling. Verzamel met je kind eerst wat mooie bladeren. Thuis verf je ze wit en geef je ze als ze droog zijn een gezichtje. Je kunt er eventueel ook een slinger van maken door ze met naald en draad aan elkaar te rijgen.

Vleermuis knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Je hebt vast nog wel een wc rol liggen voor deze geweldige vleermuis, toch?! Je maakt hem door een stuk zwart papier om de rol te plakken. Knip een paar vleugels uit en lijm die op zijn rug. En geef je vleermuis nog een paar wiebelogen en tanden en je bent alweer klaar. Als je twee dunne strookjes papier aan de vleermuis vastmaakt, kun je hem ondersteboven ophangen aan een touwtje of een tak.

Spook verven met je handafdruk

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Kliederen met verf valt altijd in de smaak bij kids. Zeker als je er met je handen in mag. Dat maakt deze Halloween knutsel zo leuk! Je verft je hand wit en drukt hem af op een zwart vel papier. Dan plak je er een paar wiebelogen en een mondje op. Je kunt de rest van je vel nog versieren door er bijvoorbeeld met krijtstift op te tekenen of met de witte verf.

Spinnenweb van een papieren bordje

Knutselen herfst | 35+ Super leuke & vrolijke herfstknutsels

Nog een leuk spinnenweb om te maken, maar dan van een papieren bordje. Net zoals bij de mummie perforeer je de randen van het bord en het midden knip je eruit. Je kunt het bordje dan eventueel verven. En daarna rijg je er met wol een spinnenweb in. Van zwarte pompoms en chenilledraad kun je eventueel nog een spinnetje maken.

‘Lees ook: Lampion maken: de leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’

Halloween lichtjes knutselen van wc rol

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

In plaats van een pompoen lichtje, kun je ook deze leuke spookjes knutselen voor Halloween. Dat is super simpel; je knipt de wc rol in de vorm van een spookje. Die verf je wit en als de verf droog is, doe je er een kunststof theelichtje in.

Mandarijn pompoen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Zijn deze niet te leuk om met je kind mee naar school te geven als tien uurtje? Zo simpel kan voor Halloween knutselen zijn. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen hoe je deze mandarijn pompoentjes maakt!

Skelet maken van wattenstaafjes

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Met wattenstaafjes kun je ook heel leuk voor Halloween knutselen. Kijk maar eens naar mijn zelfportret. 😉 De schedel knip je uit een wattenschijfje. Simpel, maar leuk!

Wc rol monsters

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Dit zijn ook super leuke Halloween knutsels; monsters van wc rollen. Verzamel zoveel mogelijk toiletrollen, leg lekker veel knutselmateriaal op tafel en maak er een creatieve middag van.

Mummies knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit zijn ook alles behalve ingewikkelde Halloween knutsels. Je hebt alleen een lege pot nodig, een verbandje en een paar wiebelogen. Leuk om een waxinelichtje in te branden. Of om snoepjes in te bewaren.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met eikels.’

Pompoen maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Nog zo’n leuke pompoen om te knutselen voor Halloween! Deze maak je door een oranje velletje papier om en om dubbel te vouwen zodat er een harmonica ontstaat. Vouw het papier dubbel en plak de zijkanten die elkaar raken vast met lijm of niet ze aan elkaar vast. Maak nu nog zo’n harmonica en plak deze aan de andere vast die je gemaakt heb. Nu heb je een rondje. Knip uit oranje papier een rondje en teken hier met zwarte stift ogen een neus en een mond op en plak die op je pompoen. Maak van groen papier een blaadje om erop te plakken en je pompoen is klaar.

Lichtgevende spookjes maken

Niet schrikken! Deze spookjes doen je niks. Ze houden je alleen gezellig gezelschap in het donker. Leuk ter decoratie voor een griezelfeestje zoals Halloween toch?! Je hebt ze echt zo gemaakt. In de video hierboven kun je zien hoe je de spookjes kunt knutselen.

Een slinger voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Ook bij een griezelfeestje horen slingers. En aan deze hangen drie verschillende soorten hangers. Vleermuizen van zwart papier, pom poms en wiebelogen, spookjes van een tissue om een pompom heen en pompoentjes van oranje wol. Die rijg je met naald en draad aan elkaar.  Et voilà, een slinger!

Spinnetje knutselen

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Deze griezelige zwarte spin kun je maken van je herfstschatten. Je verft een dennenappel zwart en plakt aan iedere kant 4 chenille draden. Op de voorkant plak je twee rode mini pom poms en een paar wiebelogen. En je spin is klaar!

Mummie maken van jezelf

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

In plaats van een mummie van een glazen potje, kun je ook een mummie maken van jezelf. Knip hiervoor een poppetje uit zwart papier waarop je een foto van jezelf plakt. Daarna beplak je hem met witte strookjes papier.

Spookjes hangers van watten voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Boeoeooeoeo! Deze spookjes hangers zijn ook zo leuk. Je maakt ze door een spookje uit wit papier te knippen en die beplak je helemaal met watten. Daarna lijm je er met zwart papier een gezichtje op en plak je op de achterkant een touwtje zodat je hem op kunt hangen.

‘Lees ook: Knutselen met herfstbladeren – 18 Leuke knutseltips voor de herfst.’

Heksenhoed maken

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Als je kinderen dol zijn op een verkleedpartijtje, dan moet je zeker deze heksenhoed maken. Knip het middelste rondje uit een kartonnen wegwerpbordje, maar laat een paar plakstroken zitten om de kegel straks aan vast te lijmen. Verf het bord zwart. Rol nu van een zwart vel papier een kegel en lijm het uiteinde vast. Plak de kegel als hij droog is vast aan de plakstroken. En nu kun je de hoed nog versieren; met wiebeloogjes bijvoorbeeld.

Spookjes knutselen van een papieren beker

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Ook van papieren bekers kun je leuke spookjes knutselen voor Halloween. Je knipt een half A4tje in tot bijna bovenaan, zodat je een lange rij stroken krijgt. Die plak je aan de binnenkant van de beker. Teken dan een gezichtje op de beker en prik er een paar gaten waar je een touwtje doorheen rijgt om hem op te hangen. Leuk voor in het raam!

Spin maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit is echt een easy peasy spider. De basis is een cupcake vormpje dat je bijna helemaal plat maakt Daaraan niet je aan beide kanten 4 poten van chenille draad. Dan plak je een zwart rondje op de cupcake houder zodat de nietjes niet meer zichtbaar zijn. En twee wiebelogen maken deze spin van papier af!

Halloween lichtjes knutselen van wegwerp bekers

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Dit zijn ook leuke lichtjes en super geschikte Halloween knutsels voor kleuters. Want je heb ze zo gemaakt. Je verft een wegwerp bekertje in een leuke kleur of beplakt hem met vloeipapier. Dan maak je er een gezichtje op en zet je er een kunststof lichtje onder en je Halloween lichtje is klaar.

‘Lees ook: Halloween hapjes | 18 Griezelige snacks die leuk én makkelijk zijn om te maken.’

Spook slinger voor Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

De laatste uit dit rijtje Halloween knutsels is deze toffe spookjes slinger die je voor Halloween kunt knutselen. Die maak je van wit zoutdeeg of van zelf drogende klei. Je rolt je klei of deeg plat, snijdt er een spookje uit en op de achterkant plak je een paperclip vast waar je de spookjes straks aan kunt ophangen. Als de klei of het deeg droog is, kun je er met een zwarte marker een gezichtje op tekenen. En dan rijg je de spookjes aan een touwtje en hang je de slinger op.

We hopen dat deze Halloween knutsels je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Mocht je één van deze ideeën voor Halloween gaan knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Nog meer griezelig leuke Halloween inspiratie

Behalve al deze knutselideeën hebben we op onze website nog veel meer leuke ideeën voor Halloween. Heb je bijvoorbeeld zin om lekkere griezelige Halloween snacks te maken of bakken met de kids, check dan zeker even deze 20 griezelig lekkere Halloween hapjes. En om je Halloween feestje compleet te maken, vind je hier allemaal leuke Halloween spelletjes.

En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels

Afbeelding wc rol monsters – Katerina Molozova voor Shutterstock.

18 x DIY kerst adventskalender
Knutselen herfst | Meer dan 45 super leuke herfstknutsels voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply Saartje 28 oktober 2021 at 7:42 pm

  Wat een schat aan makkelijke knutsel ideetjes! Heerlijk om met een 4 en 6 jarige uit te zoeken. Dank

 • Reply kirsten 14 oktober 2022 at 12:36 pm

  super leuk dank je wel

 • Reply karin slats 7 oktober 2023 at 1:55 pm

  leuke en makkelijke ideeen voor de b s o kids van 4 tot 7 jaar. bedankt

 • Reply liena 26 oktober 2023 at 7:34 pm

  het zijn heel leuke knutselwerkjes !

 • Reply liena 26 oktober 2023 at 7:35 pm

  het zijn heel leuke knutselwerkjes over heloween

 • Reply liena 26 oktober 2023 at 7:37 pm

  leuke ideeën en die griezels zijn echt leuk!

 • Reply Ingrid Bunnik 30 oktober 2023 at 4:52 pm

  Hoi Annemieke, Wat ontzettend leuk de creatieve ideeën die je aanbiedt! Hoe belangrijk het is dat kinderen met hun handen leren! In onze zorgpraktijk Intraverte zien we dagelijks veel te veel kinderen die niet meer spelen en bewegen en creatief bezig zijn en hierdoor problemen ontwikkelingen. Hier hebben we een boek over geschreven Alles op het Spel. Louis van Gaal heeft ons voorwoord geschreven. En we zoeken aansluiting om ieder kind de kans te bieden om optimaal te ontwikkelen. Misschien raakt het jouw missie?

 • Laat een reactie achter