Knutselen voor Halloween – 15x de tofste Halloween knutsels

7 oktober 2018
Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Het is nog even wachten tot 31 oktober voordat het echt Halloween is. Maar met deze 15 toffe ideeën die je allemaal voor Halloween knutselen kunt, kom je alvast helemaal in de stemming. Je kunt spookjes, spinnen, pompoenen, vleermuizen, mummies, griezels en heksen maken en nog veel meer. Wedden dat je kleine monsters het geweldig vinden!

15x voor Halloween knutselen

Heks knutselen

Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Wie durft deze heks te knutselen? Je maakt haar door een stuk zwart papier tot een kegel te rollen. Dit is de basis voor de heks. Teken een rondje met daarin een kleiner rondje op zwart papier – je kunt daarvoor een smal glas en een €2,- munt gebruiken als hulpstuk –  en knip ze uit. Knip ook twee armen uit het zwarte papier. Schuif het rondje om de kegel en plak de armen aan de kegel vast. Geef de heks een gezicht en haar. Je kunt de heksenhoed eventueel ook nog versieren. Ik deed dat door er een gekleurde strook op te plakken en wat wiebelogen. Maak de heks af door van een sateprikker en een stukje ingeknipt papier een bezem te maken en prik die in één van de armen.

‘Lees ook: Knutselen herfst: 12 toffe knutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes en eikels.’

Griezel knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Deze griezels zijn stiekem best cute. Je maakt ze door een langharige pompoen te maken; Wikkel wol om 4 vingers (of 3 volwassen vingers). Haal een draadje door dit klosje en knoop ’t vast. De wol tegenover de knoop knip je door. Dan vouw je een chenille draad dubbel en op een kwart van de vouw draai je de twee draden ook een slag in elkaar. Dan doe je hem om de pompoen heen en vouw je de uiteindes van beide chenille draden om elkaar heen, zodat je de pompoen vast zet. Maak er een paar voelsprieten van of ogen door er wiebelogen op te plakken. En als je de groene griezel knutselen wil, knoop je nog een draadje om de bovenkant van de wol zodat er een hoofdje ontstaat. De griezels kunnen blijven staan door de chenille draad onder hun lijfje een beetje te buigen.

Spinnenweb knutselen

Een spinnenweb knutselen is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een beetje te vouwen en knippen. En het resultaat is waanzinnig. In de video zie je hoe je deze beauty maakt.

Spookjes knutselen van herfstblad

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutselsAfbeelding spook – 13Smile voor Shutterstock

Deze spookjes van herfstblad zijn leuk om te maken na een boswandeling. Verzamel met je kind eerst wat mooie bladeren. Thuis verf je ze wit en geef je ze als ze droog zijn een gezichtje. Je kunt er eventueel ook een slinger van maken door ze met naald en draad aan elkaar te rijgen.

‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Vleermuis knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutselsAfbeelding vleermuizen – Chokchai Poomichaiya voor Shutterstock

Je hebt vast nog wel een wc rol liggen voor deze geweldige vleermuizen, toch?! Je maakt ze door een stuk papier om de rol te plakken. Knip een paar vleugels uit en plak die op zijn rug en geef je vleermuis nog een paar ogen en tanden en je bent alweer klaar. Als je een touwtje aan de vleermuis vastmaakt, kun je hem ondersteboven ophangen.

Spin maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit is echt een easy peasy spider. De basis is een cupcake vormpje dat je bijna helemaal plat maakt Daaraan niet je aan beide kanten 4 poten van chenille draad. Dan plak je een zwart rondje op de cupcake houder zodat de nietjes niet meer zichtbaar zijn. Twee wiebelogen maken deze spin van papier af!

Spook verven

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Kliederen met verf valt altijd in de smaak bij kids. Zeker als je er met je handen in mag. Dat maakt deze Halloween knutsel zo leuk! Je verft je hand wit en drukt hem af op een zwart vel papier. Dan plak je er een paar wiebelogen en een mondje op. Je kunt de rest van je vel nog versieren door er bijvoorbeeld met krijtstift op te tekenen of met de witte verf.

‘Lees ook: Lampion maken – De leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’

Mummie knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Dit is ook alles behalve een ingewikkelde Halloween knutsel. Je hebt alleen een lege pot nodig, een verbandje en een paar wiebelogen. Leuk om een waxinelichtje in te branden. Maar je kunt er ook snoepjes in bewaren.

Pompoen maken van papier

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutselsAfbeelding pompoen – Kolpakova Daria voor Shutterstock

Pompoenen horen ook bij Halloween! Deze maak je door een oranje velletje papier om en om dubbel te vouwen zodat er een harmonica ontstaat. Vouw het papier dubbel en plak de zijkanten die elkaar raken vast met lijm of niet ze aan elkaar vast. Maak nu nog zo’n harmonica en plak deze aan de andere vast die je gemaakt heb. Nu heb je een rondje als het goed gegaan is. Knip uit oranje papier een rondje en teken hier met zwarte stift ogen een neus en een mond op en plak die op je pompoen. Maak van groen papier een blaadje om erop te plakken en je pompoen is klaar.

Slinger Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Ook bij een griezelfeestje horen slingers. Voor die van mij heb ik drie verschillende griezel hangers gemaakt. Vleermuizen van zwart papier, pompoms en wiebelogen, spookjes van een tissue om een pompom heen en pompoentjes van oranje wol. Daarna heb ik ze met naald en draad aan elkaar geregen.  Et voilà, een slinger!

‘Lees ook: Glas in lood raamhangers maken.’

Mandarijn pompoen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutselsAfbeelding mandarijn – Chokchai Poomichaiya voor Shutterstock

Zijn deze niet te leuk om met je kind mee naar school te geven als tien uurtje? Zo simpel kan voor Halloween knutselen zijn. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe je deze mandarijn pompoentjes maakt!

Spinnetje knutselen

Knutselen herfst - 10 toffe knutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes & eikels

Nog zo’n leuke spin om te maken van je herfstschatten. Je plak aan iedere kant van de kastanje 4 chenille draden en geeft de spin een paar wiebelogen. Klaar!

Stilleven Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Als je nog een lege stolp thuis hebt, is dit ook een onwijs leuk idee om je huis in Halloween sfeer te brengen. Maar je kunt ook een omgekeerde lege glazen pot gebruiken. Ik hing in die van mij een spookjes dat ik op dezelfde manier maakte als die van de slinger; namelijk met een tissue over een pompom heen geplakt. Die gaf ik een gezichtje en ik reeg er een draad doorheen die ik aan de bovenkant van mijn stolp vast plakte, zodat het spook echt zweeft. Verder ligt er nog wat confetti in, een oranje pompoen en heb ik kleine vleermuizen op de pot geplakt.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Heksenhoed maken

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutselsAfbeelding heksenhoed – Mint Photograph voor Shutterstock

Als je kinderen dol zijn op een verkleedpartijtje, dan moet je zeker deze heksenhoed maken. Knip het middelste rondje uit een kartonnen wegwerpbordje, maar laat een paar plakstroken zitten om de kegel straks aan vast te lijmen. Verf het bord zwart. Rol nu van een zwart vel papier een kegel en lijm het uiteinde vast. Plak de kegel als hij droog is vast aan de plakstroken. En nu kun je de hoed nog versieren; met wiebeloogjes bijvoorbeeld.

Spook slinger Halloween knutselen

Knutselen voor Halloween - 15x de tofste Halloween knutsels

Tot slot kun je ook nog deze toffe spookjes slinger voor Halloween knutselen. Die maak je van wit zoutdeeg of van zelf drogende klei. Je rolt je klei of deeg plat, snijdt er een spookje uit en op de achterkant plak je een paperclip vast waar je de spookjes straks aan kunt ophangen. Als de klei of het deeg droog is, kun je er met een zwarte marker een gezichtje op tekenen. En dan rijg je de spookjes aan een touwtje en hang je de slinger op.

Ik hoop dat mijn knutselideeën je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met je kinderen. Mocht je één van deze Halloween knutsels maken en het eindresultaat delen op social media, zet er dan de #LLdiy bij, dan zie ik jullie creaties ook voorbij komen en dat vind ik leuk!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je niets meer van mijn creatieve uitspattingen missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

Geweldige LEGO ideeën - Bouwen met de steentjes die je thuis al hebt
14 x Verjaardagstaart ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter