Welke jaloezieën zijn geschikt voor in de woonkamer? 

24 augustus 2023
Welke jaloezieën zijn geschikt voor in de woonkamer?

Op het moment dat je de woonkamer in wilt richten, ga je waarschijnlijk al erg snel op zoek naar het nodige meubilair. Maar het belangrijkste van alles is dat je ervoor zorgt dat de basis goed en in balans is. Heb je daarom ook al eens een keer goed gekeken naar de raambekleding bij jou in huis? Dit heeft namelijk ook veel invloed op het totale plaatje van je interieur. Het kopen van jaloezieën kan daar de perfecte oplossing voor bieden. Wat voor soort jaloezieën het meest geschikt zijn voor in de woonkamer, lees je hier. 

Voor welk materiaal kies je?

# Ga voor een landelijke en moderne uitstraling en kies voor jaloezieën van hout 

Veel mensen maken de keuze voor jaloezieën van hout. En dat is ook meer dan logisch. Houten jaloezieën zorgen namelijk meteen voor een erg warme en sfeervolle uitstraling. Ze lenen zich dan ook perfect om terug te laten komen in een landelijk en modern interieur. Er is een enorm aanbod op het gebied van de kleur en de breedte van de houten jaloezieën. Hierdoor sluiten ze haarfijn aan op iedere ruimte. 

# Een tijdloze en strakke uitstraling met jaloezieën van aluminium 

Heb je het geluk de sleutels te hebben ontvangen van een moderne nieuwbouwwoning? Of een luxe en vrijstaande woning met een moderne touch? In dat geval kun je ook overwegen om te investeren in jaloezieën van aluminium op maat. Deze stijl staat er namelijk bekend om strak en tijdloos te zijn. Ook komen ze perfect tot hun recht binnen de inmiddels zeer geliefde industriële woonstijl. Ook hier is het aanbod op het gebied van kleur en afmeting enorm. Ook zijn jaloezieën van aluminium erg makkelijk schoon te maken en erg onderhoudsvrij. 

‘Lees ook: Op zoek naar woonkamer verlichting? Hier moet je op letten!

Waar kun je jaloezieën mee schoonmaken in de woonkamer?

Waar je je jaloezieën het makkelijkst mee kunt schoonmaken, hangt af van het type materiaal. Vaak is een zachte doek, een plumeau, een stofzuiger met een zachte borstel of een vochtige doek een prima hulpmiddel. Om zeker te weten dat je het juiste hulpmiddel gebruikt voor het schoonmaken van jouw jaloezieën, leggen wij je meer uit over de verschillende materialen.

# Houten jaloezieën in de woonkamer schoonmaken

Tegenwoordig zijn houten jaloezieën erg populair. Belangrijk is dat je bij het reinigen van houten jaloezieën voorzichtig te werk gaat. Dit om eventuele beschadigingen te voorkomen. Gebruik bij houten jaloezieën het liefst een zachte, vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je de doek niet te nat maakt, want dan kan het hout beschadigen.

# Aluminium jaloezieën in de woonkamer schoonmaken

Een veelgebruikt materiaal voor jaloezieën is aluminium. Dit materiaal is niet alleen duurzamer, maar is ook beter bestand tegen vocht. Voor het schoonmaken van aluminium jaloezieën kun je, net zoals bij de houten jaloezieën, ook een vochtige doek gebruiken. Voor extra sterke reiniging kun je ook een klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel en ga voor een milde variant. Gebruik van een te sterke variant schoonmaakmiddel kan namelijk beschadigingen veroorzaken.

# Welk middel moet ik gebruiken?

Voor het schoonmaken van jaloezieën kun je het beste een milde zeepoplossing gebruiken. Om beschadiging te voorkomen, is het vooral belangrijk dat je geen bijtende of schurende middelen gebruikt. Test de middelen altijd van tevoren op een onopvallende plek. Denk hierbij aan een van de bovenste jaloezieën of bijvoorbeeld een klein hoekje.

De kleur van de jaloezieën bepaalt de sfeer en de uitstraling 

Kun je niet wachten om je interieur wat verder te gaan verrijken met stijlvolle jaloezieën? Dan is het een goed idee om het complete aanbod een keer met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld via een specialist op het gebied van raamdecoratie. Want naast dat je altijd kunt vertrouwen op jaloezieën van uitzonderlijke kwaliteit en jaloezieën op maat, staat een gespecialiseerde medewerker ook maar al te graag voor je klaar voor advies op maat. Ook kan het inmeten voor je uit handen worden genomen en de montage aan huis vindt altijd met de grootste zorg plaats. 

5x Waarom je een toekomstbestendige smartphone moet kopen voor je kind
Selfie maken? Met deze tips schiet je het perfecte plaatje!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter