Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg

1 april 2021
Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg.

Als je deze kaneelbroodjes eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer andere. Wat zijn ze lekker! En met een rol croissantdeeg als basis is het ook helemaal niet moeilijk om de kaneelbroodjes te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik ze in de vorm van een paashaas. Maar met dit recept kun je natuurlijk ook gewoon ronde kaneelbroodjes maken. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het kaneelbroodjes recept?

  • rol croissantdeeg XL
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 75 bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 ei
  • Optionele toppings als je paashaas kaneelbroodjes wil maken; M&M’s of Smarties, glazuur, sprinkles
‘Lees ook: Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Kaneelbroodjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het croissantdeeg uit het blik en rol het helemaal uit. Duw de snijnaden allemaal aan elkaar vast, zodat er één lange lap deeg ontstaat zonder gaatjes.
  3. Meng de boter met de suiker en het kaneelpoeder.
  4. Smeer de complete lap croissantdeeg in met het boter-kaneelsuikermengsel.
  5. Snijd het deeg in 6 lange stroken.
  6. Rol de stroken op tot een rondje. Wil je paashaas kaneelbroodjes maken? Dan rol je de strook niet helemaal op, maar maak je van het laatste gedeelte – ongeveer 1/3 – de oren van de haas. Duw ze goed tegen elkaar aan en plak het deeg daarbij een beetje aan elkaar vast.
  7. Leg de kaneelbroodjes op een bakplaat met bakpapier, klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaneelbroodjes bruin en gaar in 10 – 14 minuten.
  9. Als de broodjes uit de oven komen, kunnen de oren een beetje uit elkaar gezakt zijn. Maar zolang het broodje nog warm is, kun je die weer een beetje tegen elkaar aan duwen met bijvoorbeeld twee kleine vorkjes, zodat je paashazen er nog mooier uitzien.
  10. Tot slot kun je de kaneelbroodjes nog mooier én lekkerder maken door er wat glazuur over te gieten, een gezichtje op te maken van M&M’s en er wat sprinkles overheen te strooien. Het resultaat is zo vrolijk. Zet er maar snel je tanden in, want een warm zijn ze het lekkerste!
Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg.

Mocht jij deze kaneelbroodjes nu ook eens gaan maken, laat je me dan weten wat je van het recept met croissantdeeg vindt? Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Nog meer lekkere recepten voor Pasen

Op ons blog vind je behalve deze leuke paashaas kaneelbroodjes ook nog andere lekkere inspiratie. Bekijk bijvoorbeeld zeker ook nog even ons blog met paasrecepten voor een paasbrunch, lunch of ontbijt. Of lekker voor de zoetekauw; vijf heerlijke paaskoekjes recepten. En wil je helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan nog even (gratis) op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een leuke nieuwe video online.

Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg.
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand april
Een paasmandje vouwen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter