Een paasmandje vouwen van papier

26 maart 2021
Een paasmandje vouwen van papier | Super leuk voor Pasen!

Gaan jullie net als wij paaseieren zoeken met Pasen? Dan is het natuurlijk super leuk om voor de speurtocht zelf een paasmandje te knutselen. En wij hebben daarvoor een simpel, maar super leuk idee. Dit paasmandje van papier kun je met onze gratis printable zo zelf vouwen. En daarna kun je hem eventueel nog versieren met plakkers, glitters, pailletten, stift, pompoms of wat je maar wil. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig om een paasmandje te vouwen?

 • Gekleurd A4 papier
 • De printable voor het paasmandje
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Paasgras, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Evt. plakkers, glitters, stiften etc om het paasmandje verder mee te versieren
‘Lees ook: Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Het paasmandje vouwen

 1. Leg de printable op een gekleurd vel A4. De stippelstrepen vouw je en de doorgetrokken strepen knip je in of uit.
 2. Smeer de uiteindes van de losse strookjes in met lijm, vouw ze naar elkaar toe en plak ze tegen de binnenkant van de halve cirkel. Doe dat met alle kanten.
 3. Met het vouwen van de basis van het paasmandje ben je nu al klaar. Knip nu nog een strook van een nieuw A4tje en plak die als handvat vast aan beide binnenkanten van het mandje.
 4. Knip van een andere kleur papier nog twee rondjes – tip: trek voor een mooi formaat je lijmstift om – en plak ze aan de bovenkant van het mandje en een stukje op het handvat. Zo zit dat extra stevig vast.
 5. Het paasmandje is nu helemaal klaar. Je kunt het eventueel nog verder versieren. Vul je mandje tot slot met paasgras én paaseieren natuurlijk!

Ik hoop dat je deze paasknutsel leuk vindt. Mocht je het paasmandje ook gaan vouwen, laat je me dan weten of hij is gelukt? Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. 

‘Lees ook: 14 Super leuke paasspelletjes om te doen op & rond Pasen!

Nog meer leuke paasmandjes ideeën

Wil je behalve het vouwen van een paasmandje ook nog andere leuke ideeën opdoen? Lees dan zeker nog even verder op ons blog, want hier vind je nog 13 andere leuke paasmandjes. En verder staat er op onze website nog veel meer leuke inspiratie voor Pasen. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Paasknutsels bekijken. Voor bakliefhebbers vind je hele leuke en lekkere paaskoekjes om zelf te maken. En kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk.

Fijne paasdagen!

Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg
Paaskoekjes | 6 Tongstrelende recepten voor het maken & bakken van paaskoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter