Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel

25 september 2020
Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel

Wil je kastanje poppetjes maken? Kijk dan eens hoe origineel en waanzinnig leuk deze figuren zijn! Een soort combi tussen het ouderwetse kastanje spinnenweb en old school kastanje figuren. Door wol te weven tussen de cocktail prikkers krijgen de kastanjes een kroontje en verander je ze in een heuse koning en koningin. Ik kwam de kastanje poppetjes tegen op Skoy Me en besloot mijn eigen variant erop te maken. Ik leg je stap voor stap uit hoe!

Wat heb je nodig?

 • Kastanjes
 • Grote en kleine prikkers
 • Wol
 • Verf of permanent markers
 • (Strijk)kralen
 • Schaar
‘Lees ook: 35+ Leuke knutselideeën voor in de herfst.’

De kastanje poppetjes maken

 1. Teken of verf een gezichtje op je kastanje.
 2. Als de verf/inkt droog is, steek je een lange saté prikker in de onderkant van de kastanje. En in de bovenkant steek je 4 of 5 kleine cocktailprikkers steeds een stukje uit elkaar.
 3. Tussen de cocktailprikkers op het hoofd ga je wol weven. In de video hierboven kun je goed zien hoe het moet. Je knoopt de wol vast aan één van de buitenste prikkers en dan ga je om en om voor- en achter de prikkers langs. Als je wilt wisselen van kleur, zet je de oude kleur vast met een knoopje en begin je met de volgende kleur wol. Zo ga je door totdat je een mooie kroon hebt.
 4. Om de kroon van de kastanje poppetjes af te maken, rijg je nog een aantal strijkkralen om de prikkers en sluit af met een ronde kraal (even vastzetten met een druppeltje lijm) of een pompommetje of piepschuim balletje zoals ik gebruikt heb. (te koop bij Baker Ross)
 5. En om de kastanje poppetjes helemaal vrolijk te maken, kun je de lange prikker ook nog versieren met stift of verf.
Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel
Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel
‘Lees ook: De leukste knutselideeën met eikeltjes.’

Nog meer leuke knutselideeën met kastanjes

Vind jij deze kastanje poppetjes ook zo leuk? Als je de kastanje poppetjes zelf ook gaat maken, zou ik het in ieder geval super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt door bijvoorbeeld een kiekje te posten op Facebook en/of Instagram & Lady Lemonade te taggen.

En vind je het leuk om nog meer leuke knutselideeën op te doen? Bekijk dan zeker ook nog even ons blog knutselen met kastanjes waar je nog veel meer inspiratie vindt. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar ik iedere week een nieuwe creatieve video upload.

Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel
WC rol dieren | 20+ Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes
20x Leuke knutselideeën voor de meisjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter