WC rol dieren | 20+ Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes

1 oktober 2020
WC rol dieren | 20 Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes

Van Flamingo tot triceratops en van pandabeer tot slingeraapje; van wc rolletjes kun je de leukste dieren knutselen. Om je te inspireren hebben wij de leukste wc rol dieren voor je op een rij gezet.

Meer dan 20 leuke wc rol dieren

Wilde dieren knutselen met wc rolletjes

Olifant knutselen van wc rol

Een vrolijke olifant met een bloemetje in zijn slurf. Je maakt hem door een wc rol in te pakken met grijs papier. Plak er een paar oren, slurf en een kuifje aan vast. En tot slot maak je een bloem door een pompon op een chenilledraad te plakken en die in de slurf te rollen.

Papegaaien

Wil jij een papegaai knutselen? Dan vind je deze vrolijke, gekleurde vogel vast leuk! Je maakt hem van een wc rol en gekleurd papier. In de video hierboven zie je stap voor stap hoe je dat doet.

‘Lees ook: Knutselen met papier – Simpele maar toffe knutselideeën voor kinderen.’

Pandaberen

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

De eersten in dit rijtje wc rol dieren zijn deze schattige pandabeertjes. Je omwikkelt de wc rollen met wit papier. Het hoofd maak je van zwart en wit papier en daarop plak je een paar wiebelogen en met zwarte stift teken je het snuitje. Knip uit zwart papier een paar pootjes en plak die aan de wc rol vast. Tot slot maak je van papier nog een bamboe stengel die je op de buik plakt.

Flamingo

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Deze flamingo is niet alleen heel leuk om te knutselen, maar je kunt er daarna ook nog mee spelen. Je hebt hiervoor 1,5 wc rol nodig die je omwikkelt met roze papier. Dan prik je in het lijf twee gaten voor de poten waar je een chenilledraad (o.a. te koop bij de  Fun & Feest winkel) doorheen rijgt. Bovenop het lijf plak je de vleugels en een staart van knutsel veren (o.a. te koop bij Baker Ross). En je maakt ook aan de bovenkant twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Om het voorste touwtje rijg je een rietje als nek en daar bovenop rijg je de kleine wc rol met een snavel van papier. De touwtjes maak je vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan is je flamingo klaar! Meer flamingo knutsels vind je in ons blog ‘14 Leuke ideeën om een flamingo te knutselen‘.

Krokodil

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

HAP! Als je niet oppast, bijt dit groene monster zo in je bil! Je maakt de krokodil door uit de bovenkant van een wc rol twee driehoeken te knippen, precies tegenover elkaar. Uit een tweede wc rol knip je een staart en twee rondjes; en die knip je door de helft en plak je als pootjes aan het lijf. Dan verf je het complete lijf groen en de binnenkant van de bek rood. Plak tot slot nog wat groene stekels op de rug, tanden in de bek en een wiebeloogje op de kroko en je wc rol dier is klaar.

Papegaai

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Ook deze papegaaien zijn wc rol dieren waarmee je na het maken ook nog kunt spelen. Door de wc rol heb ik namelijk een pijpenrager (te koop bij de  Fun & Feest winkel) geregen en zo kun je je vogeltje overal mee naartoe nemen op je pols. Zo leuk!

Aapje

WC rol dieren | 20 Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes

Aapjes zijn ook hele leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes. Dankzij de armen, benen en staart van chenilledraad kun je ze namelijk overal aan ophangen; rechtop én ondersteboven. Je maakt hem door de wc rol bruin te verven of te omwikkelen met bruin papier. Ook maak je van bruin papier een gezichtje dat je op de wc rol lijmt. Prik met een dikke naald gaatjes in de wc rol en rijg je chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) er doorheen om de armen, benen en de staart te maken.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Leeuw

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Of je maakt deze leuke leeuw! Je verft de wc rol geel of omwikkelt hem met geel papier. Dan geef je de leeuw een gezichtje en poten. En de manen knip je uit bruin papier en hang je in de rol. Wat een koning! Kijk hier voor meer leuke leeuwen knutsels.

Boerderij dieren van wc rol

Schaap

Lente knutselen - 18 super leuke knutselwerkjes met het thema lente & voorjaar.

Bèèèèèh! Schapen zijn ook leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes. Kijk nou wat een watje.. eh… schatje! Je beplakt de wc rol rondom beplakt met watten. Daarna prik je er vier zwart geverfde saté prikkers in als benen en plak je er een gezichtje op van papier. Super simpel!

Koe en een kalfje

Knutselen met als thema lente - Een koe en een kalfje van papier & nog 30 andere leuke ideeën.

Dit duo wc rol dieren is leuk om te knutselen voor kids die van scheuren en plakken houden. Je maakt de koe en haar kalfje van twee wc rollen. De eerste wc rol vouw je plat en dan knip je er een groot rechthoek uit. Van wat je over houdt, maak je het lijf van de koe; knip de poten door, zodat de koe kan staan. Van het rechthoek dat je uit de wc rol geknipt hebt, maak je het lijf van het kalfje, door er ook weer een rechthoek uit te knippen. Dan vouw je de tweede wc rol plat en knip je er een hoofd uit voor de koe en het kalfje. Die lijm je vast aan het lijf en dan beplak je ze met snippers wit en zwart papier en met roze papier maak je een snuitje en de uiers van de moeder koe.

Kip

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Net zoals de koe hierboven is ook deze kip een leuk wc rol dier om te knutselen voor kleuters. Je maakt hem van twee wc rollen; van één knip je 1/4 af en dat gebruik je voor het hoofd. Verf de wc rolletjes bruin en twee knijpers geel of oranje. En als de verf droog is plak je de knijpers onder de kip als pootjes en plak je op het hoofd een paar ogen, snavel en wat veertjes.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Muis

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Ook al zijn ze vaak ongewenst, ook muizen huizen op de boerderij. Je maakt deze leukerd van een wc rol die je grijs verft of beplakt met gekleurd papier. Dan maak je van papier een koppie en pootjes en een staart van chenilledraad. Leuk om ondersteboven op te hangen.

Huisdieren knutselen met wc rolletjes

Poes en hond

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.
Afbeelding poes & hond – Stefan Rotter voor Shutterstock.

Dit leuke duo wc rol dieren hoort bij elkaar, want samen zijn ze gemaakt van één wc rol. Als dat maar goed gaat! Je maakt ze door de wc rol door midden te knippen en te verven. Als de verf droog is, teken je een gezichtje op de poes en hond. En dan plak je er een paar wiebelogen en oren van vilt of papier aan vast.

Konijntjes

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Dit zijn wel heel vrolijke konijntjes! Je pakt de toiletrol in met bruin papier. Uit de rest van je bruine papier knip je een hoofd en de handen en voeten en die plak je aan de wc-rol vast. Voor een extra vrolijk effect kun je ook nog wat gekleurde wol om de buik van de paashaas heen wikkelen, maar je kunt natuurlijk ook voor een natuurlijk kleurtje kiezen.

Teckel

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze leuke en vrolijke marionet hond maak je op dezelfde manier als de flamingo hierboven. Je verft of omwikkelt anderhalve wc rol met gekleurd papier en in de grote prik je vier gaten aan de onderkant. Rijg door de voorste twee en achterste twee gaatjes een touwtje met aan ieder uiteinde een stukje kurk als voet. Prik dan ook in de bovenkant van de wc rol twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Aan de voorkant rijg je de kleine wc rol. Daarvan maak je de kop van de hond; de oren en tong kun je ook van wc rol maken. De touwtjes aan de bovenkant maak je daarna vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan kun je met je zelf gemaakte hondje spelen.

‘Lees ook: Knutselen met eierdoos – 20 Super leuke knutselideeën.’

WC rol dieren in en rondom de tuin

Vlinder

Vlinder knutselen | 18 Super leuke ideeën met wc rol, papier, pasta, een spons & meer.

Een wc rol is ook perfect voor het knutselen van een vlinder. Je verft de wc rol of wikkelt er gekleurd papier omheen. Dan knip je van mooi papier twee vleugels die je op de rug van de vlinder plakt. En van chenilledraad en kraaltjes kun je voelsprieten maken. Het gezichtje teken je erop met stift. Kijk hier voor meer leuke vlinder knutsels.

Hoewel hun gezoem soms vreselijk irritant kan zijn, zijn deze vrolijke vliegen toch wel heel leuk om te knutselen. Je maakt ze door een wc rolletje te omwikkelen met verschillende kleuren wol. Dan vouw je er aan de voor- en achterkant een pijpenrager omheen voor de poten van de vlieg. Van een papieren cirkel maak je de vleugels die je op de rug plakt, een paar (wiebel)ogen erbij en je vlieg is klaar!

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Kwak! Deze kikker is ook leuk én zo gemaakt. Je kunt de wc rol groen verven, maar hem ook gewoon beplakken met groen papier. De pootjes zijn ook van groen papier en plak je aan de wc rol vast en dan geef je de kikker nog een paar wiebelogen en een mond met stift.

Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Voor het knutselen van deze bij heb ik een wc rol ingepakt in geel papier en daarop twee zwarte stroken geplakt. Het gezichtje maak je ook van zwart en geel papier. En uit lichtblauw papier knip je twee vleugels. Zzzzzzzzzo, bijtje klaar! Er staan ook nog 6 andere leuke bijen knutsels op ons blog die je kunt bekijken.

‘Lees ook: Knutselen met chenilledraad | 18 Leuke knutseltips.’
Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Vleermuizen zie je meestal niet, want ze zijn pas actief als wij slapen. Maar ze zijn wel super leuk om te knutselen. De basis is een wc rol die je inpakt met zwart papier. Daar aan vast plak je twee vleugels en twee pootjes. En met krijtstift teken je een mondje. Het is leuk om de vleermuis ergens ondersteboven op te hangen; in het raamkozijn of aan een tak of touwtje bijvoorbeeld.

Zee dieren knutselen met wc rolletjes

Octopus

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Kijk deze octopus eens shinen! Je verft de wc rol van buiten én binnen en als de verf droog is knip je de wc rol rondom in. De armen kun je omkrullen door ze om een potlood te draaien. Met een stift teken je er een gezichtje op en je kunt de octopus verder nog versieren met pailletten.

WC rol dieren die niet (meer) bestaan

Triceratops

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Van een wc rolletje kun je ook heel leuk dino’s knutselen, zoals deze Triceratops. Twee halve kurken doen dienst als poten, de staart knip je uit karton en het hoofd is een eierdopje van een eierdoos. Van een cupcake vormpje maak je het schild en van pijpenrager de hoorns. Geef je Triceratops tot slot twee wiebelogen en je dino is klaar.

Eenhoorn

Eenhoorns zijn één van de populairste mythologische dieren van allemaal. Daarom speciaal voor alle fans; een magisch mooie eenhoorn die je kunt knutselen met wc rollen. En als hij eenmaal af is, kun je er ook nog mee spelen. Want hij draaft en danst als een echt paard. Kijk maar naar de video!

‘Lees ook: Knutselen met verf | 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen.’

Draak

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze leuke en vrolijke wc rol draak tot slot maak je op dezelfde manier als de andere marionet dieren hierboven. In het lijfje van wc rol prik je vier gaten voor de poten waar je een touwtje doorheen rijgt en voor de pootjes gebruik je een stukje kurk. Bovenop het lijf plak je de vleugels. En je maakt ook aan de bovenkant twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Aan de voorkant rijg je een rietje om het touwtje als nek en daar bovenop rijg je 2/3 wc rol als hoofd. De touwtjes maak je vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan is je draak klaar!

Nog meer knutselinspiratie!

En, heb je al leuke dieren gezien om te knutselen met wc rolletjes? Mocht je één van deze wc rol dieren gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram  door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #LadyLemonade.

En voor andere knutselinspiratie kun je ook heel goed op ons blog terecht. Als je hier kijkt onder het kopje knutselen dan zie je al onze eerdere knutselblogs. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

WC rol dieren | 20 Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes
Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels
Leuk! Kastanje poppetjes maken op een steel

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Ben 23 januari 2023 at 4:00 pm

    Hoe maak ik van een Wc Rol een muis van ?, ik hoop van u een antwoord te krijgen de vriendelijke groeten Ben groenenboom.

  • Laat een reactie achter