Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber

24 november 2021
Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber!

De lootjes voor Sinterklaas zijn getrokken en nu blijkt dat jij iemand hebt getrokken die gek is op knaagdieren. En nu wil je dus vast een toffe surprise maken in bijvoorbeeld de vorm van een konijn. Nou, dan hoef je niet verder te zoeken. Want wij hebben echt een geweldig surprise idee voor je. Een Sinterklaas surprise in de vorm van een hok met twee schattige konijntjes erin met in hun buik of tussen het stro ruimte voor de cadeautjes. Origineel en super leuk om te zien! En het is niet moeilijk om deze konijn surprise te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het maken van een konijn surprise?

 • Halve kartonnen doos & extra karton
 • Verf
 • Kippengaas
 • Stukje ijzerdraad
 • Kniptangetje
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Wc rol
 • Gekleurd papier
 • Papieren rietje
 • Stro
 • Deze (gratis) printable met konijnen
 • Een bakje konijnenvoer
‘Lees ook: Een brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

De konijn surprise maken

 1. De eerste stap bij het maken van deze konijn surprise is het maken van de bodem van het hok. Ik heb hiervoor een lage, rechthoekige doos gebruikt, waarvan ik de deksel af sneed. Maar als je die niet hebt, kun je ook een gedeelte van een grotere kartonnen doos afsnijden. Verf de doos in een kleur die jij mooi vindt, als er op de doos geen letters of stickers staan, zou je hem zelfs zo kunnen laten. Ik spoot mijn doos met een spuitbus matzwarte verf van de Action.
 2. Als de doos droog is, maak je het konijnenhok. Zet het kippengaas in de binnenkant van de doos en buig het langs alle zijkanten. Als je helemaal rondom bent, knip je het kippengaas met een tangetje af en draai je de uiteindes van het gaas in elkaar, zodat het vast zit.
 3. Ter versteviging leg je een kartonnen plaat, die net iets kleiner is dan de onderkant van je doos, in het midden van het gaas op de bodem van het konijnenhok. Zo wordt het gaas tegen de zijkanten van de doos geduwd en zal niet zo snel losschieten.
 4. Nu het hok grotendeels klaar is, ga je de konijnen voor in de surprise maken. Plak de printable van de konijnen op stevig (bruin) papier en knip alle onderdelen uit. Zet de konijntjes daarna in elkaar. Je kunt eventueel een cadeautje verstoppen in de buikjes van de konijnen.
 5. Vul het hok met hooi en zet eventueel een bakje met konijnenvoer neer. En ook onder het hooi is eventueel plek voor een cadeautje.
 6. Van een wc rol kun je eventueel ook nog een waterfles maken. Hiervoor plak je aan de onder- en bovenkant van de wc rol een rondje gekleurd papier. En daarna pak je ook de rest van de wc rol in met papier. Knip dan een rietje (liefst goud- of zilverkleurig) doormidden, buig hem en plak hem met een lijmpistool vast aan de onderkant van de wc rol. Knoop een stukje ijzerdraad om de waterfles en maak hem daarmee vast aan de binnenkant van de konijn surprise.
 7. Zet de konijnen dan in hun hok en knip met je tang een stuk kippengaas waarmee je de bovenkant van het konijnenhok maakt. Maak hem vast door alle uiteindes van het gaas in elkaar te draaien. En dan is je surprise klaar!
‘Lees ook: 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders om te maken met kids!
Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber!

En, vind je het idee voor deze Sinterklaas surprise leuk? Als jij de konijn surprise ook gaat maken, dan vind wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke Sinterklaas surprise ideeën

Op ons blog vind je behalve deze konijn surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons óók aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber!
Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber!
Een originele Sinterklaas surprise maken voor iemand die op turnen zit!
Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter