Een vrolijke kerstengel knutselen met kinderen

13 december 2022
Een vrolijke kerstengel knutselen van papier met kinderen!

Hebben jullie al zin in de feestdagen? Wij wel! En daarvoor hebben wij voor jullie alvast een leuk idee! Deze vrolijke engel is namelijk super leuk om te maken met de kinderen voor Kerst. Wanneer je haar vleugels een zetje geeft, danst ze op de melodie van haar eigen lied. Geef de engel een mooi plekje en je huis krijg gelijk een gezellige kerstsfeer. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de kerstengel kunt knutselen van papier.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de kerstengel?

 • Een papieren wegwerp bordje
 • Gekleurd papier om het gezicht en de haren van de kerstengel te knutselen.
 • Schaar
 • Sterke lijm
 • Verf om de jurk van de kerstengel te verven. Ik heb waterverf gebruikt, omdat dit altijd lekker snel opdroogt. Maar schilder ook weer niet té nat, want dan trekt het driehoekje krom tijdens het drogen.
 • Stiften om het gezicht op het hoofd te tekenen.
 • Versiering om de kerstengel verder mooi mee te maken, zoals glitters, pailletten, mini pompons of plakkers.
 • Eén chenilledraad

De kerstengel knutselen

 1. Knip een driehoek uit een papieren bordje. Net iets minder dan een kwart. Als je het bord voorzichtig door de helft vouwt en alleen het midden even aan duwt en daarna ook de andere kant door de helft vouwt, weet je precies waar het midden is en wat ongeveer een kwart is. Dit knip je uit, maar dan dus net iets minder groot.
 2. Verf de uitgeknipte driehoek daarna aan de holle kant in een kleur die jij mooi vindt.
 3. Teken dan op gekleurd papier een rond gezicht en op een andere kleur papier nog 2 rondjes voor het haar van de engel. Aan één van de rondjes van het haar teken je een knot vast; dus een kleiner rondje er bovenop. Of je tekent vanaf de helft van de cirkel aan beide kanten een streep naar beneden als je de engel met lang haar wil maken. Daarna knip je alles uit.
 4. Het rondje voor het haar – die nog helemaal rond is – mag je daarna door de helft knippen. Je hebt maar een halve cirkel nodig en die plak je op het ronde hoofd als een pony.
 5. Teken daarna een gezichtje met stift op het hoofd. Het is bijvoorbeeld leuk om een rond mondje te maken in de vorm van een O alsof je engeltje een kerstliedje zingt.
 6. Knutsel daarna een aureool van een chenilledraad voor de kerstengel – dat is een cirkel van licht boven het hoofd van een heilige – door het uiteinde in een klein rondje te buigen en het stokje af te knippen.
 7. Pak dan je driehoekje er weer bij en check of de verf droog is. Als dat het geval is, kun je verder met de volgende stap. Je plakt de driehoek vast tussen het hoofd en de lange haren of de haren met de knot. Lijm ook de aureool van chenilledraad ertussen aan de bovenkant. Je engel begint nu al vorm te krijgen, vind je niet!
 8. De jurk van de kerstengel kun je nu nog verder versieren met mooi knutsel materiaal. Plak er bijvoorbeeld pailletten, mini pompons of leuke plakkers op of versier hem met stift. En ook de vleugels kun je verder mooi maken door er bijvoorbeeld glitters op te plakken. Let er wel op dat je de vleugels aan de achterkant – dus de bolle kant – van het bordje versiert. Want dit is de voorkant van de vleugels.
 9. Daarna geef je de engel nog een paar armen die je knipt uit dezelfde kleur papier als het hoofd. Plak ze aan beide kanten vast aan de achterkant van het driehoekje en lijm daarna ook nog de handjes aan elkaar.
 10. En tot slot plak je de engel op de vleugels. Smeer alleen het gladde gedeelte van het bordje in met lijm en niet de geribbelde bolle en holle rand. En check ook even of de kerstengel in evenwicht is en blijft staan. Zo niet, verschuif het lijfje dan net zolang totdat ze wel kan wiebelen en blijven staan.
Een vrolijke kerstengel knutselen met kinderen.

De engel is nu af. Vind je het geen schatje? En het leuke is; je kunt er echt je eigen ontwerp van maken. Misschien geef jij de jurk wel een hele andere kleur of beplak je hem helemaal met plakkers? Als jij deze kerstengel ook gaat knutselen, dan vinden wij het in ieder geval super leuk om jouw creatie ook te zien! Deel je een foto met ons? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke inspiratie voor Kerst

Behalve deze kerstengel vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen voor Kerst. Kijk bijvoorbeeld hier voor onze meer dan 50 te gekke kinder kerstknutsels. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen de aankomende periode natuurlijk nog veel meer leuke Kerst tips aan!

Een ster maken van papier
Leuke cadeautjes voor jezelf voor onder de boom

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Jayden 18 december 2023 at 11:36 am

  Super leuk! Ik ga dit maken met mijn klas.

 • Laat een reactie achter