Een ster maken van papier

15 december 2022
Een ster maken van papier!

Deze prachtige kerstster ziet er net zo uit als de sterren die je in de winkel shopt. En daarom zal het je vast verbazen hoe makkelijk het is om er zelf één te maken. Je kunt zelf je favoriete kleur uitkiezen, de ster eventueel nog verder versieren of er lichtjes in hangen voor een extra wow-effect. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze ster van papier kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van de ster van papier?

 • 5 A4tjes of 5 grote vouwblaadjes , o.a. te koop bij de HEMA Of glitterpapier is ook erg mooi! (ook te koop bij de HEMA)
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Liniaal
 • Potlood
 • Lintje of touwtje
 • perforator
‘Lees ook: Kerstdecoratie maken – Dit zijn super leuke ideeën!

De ster maken van papier

NB: Voor de eerste 7 stappen (en de stappen die volgen eigenlijk ook wel) kun je het beste de video hierboven kijken. Daarin zie je heel duidelijk wat je moet doen. In woorden is dit lastiger uit te leggen, dus de tekst hieronder is vooral ter ondersteuning van de video.

 1. Je hebt voor het maken van de ster in totaal 5 vierkante velletjes papier nodig. Wanneer je – net zoals ik – A4 papier gebruikt, maak je die eerst vierkant door de rechter punt in een driehoek schuin langs de bovenkant te vouwen. Het rechthoek dat overblijft knip je af. En als je de driehoek dan weer openvouwt, heb je een vierkant vel papier.
 2. Dan vouw je de zijkanten van je vierkant schuin langs de diagonale vouwlijn, zodat er als het ware een puntzak ontstaat.
 3. Pak dan je lijmstift erbij en plak de ene schuine zijkant met een heel dun randje op de andere schuine zijkant, zodat de puntzak echt een zakje wordt.
 4. Teken dan een driehoek op de bovenkant van de puntzak; van de punten aan de zijkanten schuin naar de middenlijn. Je kunt hiervoor je liniaal gebruiken; je gaat 3 cm omhoog. (of 2 cm als je met een klein vierkant papiertje begonnen bent)
 5. Knip het driehoek uit.
 6. Daarna knip je een hoekje van 1 cm van beide punten aan de zijkanten schuin af. En ook in het midden knip je nog een klein driehoekje met een hoogte van 1 cm uit.
 7. Vouw de flapjes van 1 cm breed die nu zijn ontstaan naar buiten om. Deze ga je straks gebruiken om de punten van de ster van papier aan elkaar te maken. Laat de flapjes aan één kant van de punt zitten en aan de andere kant mag je ze eraf knippen.
 8. Maak nu nog 4 punten volgens het stappenplan hierboven, zodat je er in totaal 5 hebt.
 9. Daarna smeer je wat lijm op de flapjes van een punt. Dan leg je hem precies bovenop een andere punt en vouw je de flapjes in de andere punt en plak je ze vast. Zo ga je door totdat alle punten aan elkaar vast zitten. Van de laatste punt mag je ook de flapjes aan de andere kant eraf knippen.
 10. Knip dan een stukje van hetzelfde papier uit (dat kan prima van het restmateriaal) en die plak je op de vouwlijn aan de binnenkant van beide papieren punten die aan de buitenkant zitten. En daarna maak je met een perforator een gaatje in die zijkanten, door het extra stukje papier heen. Dat papiertje zit er om te voorkomen dat het papier uitscheurt.
 11. Dan rijg je een stukje touw of lint door de gaatjes en daarna trek je de ster ermee in zijn vorm. Leg een knoopje in het touw of lint en dan kun je de ster er meteen mee ophangen. Maar vergeet er geen lichtjes in te stoppen als je dat wil voordat je een knoop legt.
 12. Je kunt de ster van papier eventueel nog verder mooi maken door hem te versieren met glitter of ander decoratie materiaal. En daarna geef je hem een mooie plek aan de muur, een meubel of in het raamkozijn.
‘Lees ook: Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te knutselen met kinderen.’

Leuke kerstdecoratie zo toch! En extra mooi als je hem zelf gemaakt hebt. Wij zouden het in ieder geval super leuk vinden als jullie deze ster ook gaan maken. En mocht je dat gaan doen, deel je dan het eindresultaat met ons? Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw ster te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke inspiratie voor Kerst

Behalve deze prachtige kerstster van papier hebben we op onze website nog veel meer leuke knutselideeën om te maken voor Kerst. Check bijvoorbeeld zeker ook even ons blog met kerstknutsels voor kinderen. En heb je kinderen thuis die dol zijn op tekenen, dan vind je deze kerst kleurplaten vast ook heel leuk. Die kun je gratis downloaden en printen. Of teken eens op het raam, met deze vrolijke Kerst raamtekeningen. En tot slot is het ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. 

Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een ster maken van papier!
Een kerstkrans hanger maken van chenille & kralen
Raamtekening Kerst | Gratis Kerst sjablonen voor op het raam!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter