Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen

20 april 2019
paasbrood recept; paasbrood; vlechtbrood; brood bakken; brood; bakken; recept; paasbrunch recepten; paasbrunch; paasontbijt; paasdiner; paaslunch; lunch; ontbijt; diner; pasen; eerste paasdag; tweede paasdag; gerechten; kinderen; brood; paashaas

Een paasontbijt of paasbrunch is voor mij niet compleet zonder zelf gebakken paasbrood. En mijn kinderen vinden het heerlijk om daarbij te helpen. Een boterham maken in een zelf bedachte vorm is natuurlijk super leuk en véél lekkerder bovendien. Deze paashaas vlechtbroodjes gaan we deze Pasen maken. Een simpel recept, waardoor mijn kleuter het helemaal zelf kan én met een super leuk resultaat. Wedden dat dit paasbrood tot de laatste kruimel opgaat?!

Paasbrood recept

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 45 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 ml lauwwarm water
  • Twee eieren
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout

Tip
Als je het helemaal simpel wilt houden, kun je ook een pak broodmix kopen, waar je alleen nog maar wat water en boter aan toe hoeft te voegen.

‘Lees ook: De 10 leukste paasei versieringen
paasbrood recept; paasbrood; vlechtbrood; brood bakken; brood; bakken; recept; paasbrunch recepten; paasbrunch; paasontbijt; paasdiner; paaslunch; lunch; ontbijt; diner; pasen; eerste paasdag; tweede paasdag; gerechten; kinderen; brood; paashaas

Het paasbrood maken

Het deeg:

Doe de bloem, suiker, gist, boter, het water, zout en één ei in een kom. Kneed de ingrediënten in 10 minuten tot een elastisch deeg. Als het deeg iets teveel aan je handen blijft plakken, kun je er nog een beetje extra bloem bij doen. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek hem af met folie en laat de bal ongeveer 1 à 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot de deegbal dubbel zo groot is geworden.

‘Lees ook: 24x knutselen voor Pasen – Van paashaas tot paasei, paasmandje en meer.’

Het paasbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het deeg nog kort en verdeel het in 8 gelijke stukken. En rol van ieder stuk een streng van zo’n 30 centimeter. Snijd er ongeveer 2 centimeter deeg vanaf en rol daar een balletje van voor de staart. Vouw de streng in tweeën en draai de kanten 2 keer losjes om elkaar heen, zodat je het lijf van de paashaas vormt.

Leg je figuur op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het overlappende oortje een beetje aan, zodat hij straks niet teveel omhoog komt tijdens het bakken. En druk het balletje in het midden van je vlechtwerk. Laat de broodjes nog even 5 tot 10 minuten rijzen. Splits ondertussen het overgebleven ei en bestrijk de broodjes met de losgeklopte dooier. Schuif de paashazen daarna in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Ze zijn klaar als de oortjes goudbruin zijn en de zijkanten er gaar uitzien.

Vrolijk Pasen!

Afbeeldingen: Shutterstock.

Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!
Paaseieren verven met scheerschuim - dé absolute paasknutsel hit bij kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter