5 Manieren om toch je kindje in bad te doen, als je geen ligbad hebt

19 januari 2021
5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt

Vanaf het moment dat je baby is geboren, is het heerlijk om je kleintje lekker te laten badderen in een kinderbad. Ook als je baby groter wordt is het nog steeds voor je kind super fijn om lekker in bad te gaan. Heb je geen ligbad of is je badkamer hier te klein voor, wij geven je 5 alternatieven om je kindje toch in bad te doen.

1# Badderen in de wastafel

5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt

Een hele simpele manier om je kleintje te laten badderen is in de wastafel. Voordat je een badje maakt, maak eerst de gootsteen goed schoon. Als je je kindje in de wastafel plaatst, let dan goed op dat de wastafelkraan niet heet aanvoelt. Kinderen hebben snel de neiging om alles vast te pakken. Om het badje in de gootsteen extra comfortabel te maken, kun je ook een bloemenbad – ook wel Blooming Bath genoemd – kussen in de wastafel neerleggen. Het zachte kussentje in de vorm van een bloem vormt zich om je baby heen. Zo voelt dit badje extra fijn aan voor je kind.

‘Lees ook: Je baby in bad doen.

2# Stokke Flexi Bath

5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt

Het opvouwbare ‘Flexi Bath’ badje van Stokke is ideaal voor als je een kleine badkamer hebt. Dit badje kun je heel makkelijk opvouwen en opbergen na een baddersessie. Je kunt deze gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer vier jaar. Ook is er nog een X- Large versie, deze is te gebruiken tot ongeveer zes jaar. Gebruik je het bad in het begin als een babybadje, dan kun je ook nog het Newborn Support zitje aanschaffen, dit geeft je baby extra steun. Het opvouwbad heeft een anti-slip bodem en een stop om het water weg te laten lopen. In de zomer kun je het badje lekker in de tuin neerzetten voor afkoeling en als je op vakantie gaat dan kun je het opvouwbare bad heel makkelijk meenemen in de auto.

3# Het BiBaBad

5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt

Als je geen ligbad hebt, dan is het BiBaBad een geweldige oplossing. Hiermee kun je van je douche een kinderbad maken. Het bad klap je uit in de doucheruimte en klaar ben je. Kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 8 jaar kunnen hier lekker in badderen. Het frame van het BiBaBad kun je in de lengte, breedte en in de hoogte verstellen, zodat deze passend is aan de maat van je douche. Je kunt kiezen uit drie verschillende maten. De badzak heeft een anti-slip laag en kun je gewoon wassen op 60 graden. Het water uit het bad kun je direct weg laten lopen in de afvoer van de douche. Na gebruik is het bad makkelijk in te klappen en kun je deze netjes opbergen.

4# Opblaasbaar bad

5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt

Een opblaasbaar bad is ook een manier om je kleintje in bad te doen, zoals deze vrolijke eend van Munchkin. Als het water te warm is verschijnt het woord ‘HOT’ in witte letters in het badje, ook heeft het bad een anti-slip oppervlak. Door de afvoerdop kan het water makkelijk weer weglopen. Het opblaasbare eend bad is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 24 maanden.

5# Flexibele wasmand als kinderbad

Een flexibele grote wasmand kun je ook als babybadje gebruiken

Misschien is deze optie niet het eerste waar je aan denkt, maar in een flexibele kunststof wasmand kun je ook prima je kindje wassen. Koop een groot formaat, zoals bijvoorbeeld deze TORKIS wasmand van de IKEA en de waterpret kan beginnen. En ondertussen kun je natuurlijk deze mand ook gewoon voor je was gebruiken.

‘Lees ook: Babyverzorging| Onze favoriete merken om de huid van je kleintje te verzorgen.
5 Manieren om een kinderbad te maken, als je geen ligbad hebt
Kindersieraden - Vanaf welke leeftijd en waar moet je op letten?
Babymaten & kindermaten - welke maat heb je nodig

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter