Kleur voor de slaapkamer: hoe maak je de keuze?

28 oktober 2023
Kleur voor de slaapkamer: hoe kies je het?

De slaapkamer is dé plek om tot rust te komen en hier speelt sfeer een heel grote rol. De kleur van deze kamer is weer heel belangrijk om de sfeer te bepalen. Het kiezen van de kleur voor je slaapkamer is iets heel persoonlijks. Het is volledig afhankelijk van wat je zelf mooi vindt en wat jou een fijn gevoel geeft. Maar hoe bepaal je dan welke kleur het beste past bij jou en welke kleur past bij de sfeer die je wilt creëren in deze kamer? In dit blog lees je alles over het kiezen van de perfecte kleur! 

De juiste kleuren in de slaapkamer kies je zo!

De grootte van de slaapkamer

Iets wat veel mensen vergeten is dat de grootte van je slaapkamer belangrijk is bij het kiezen van een kleur voor op de muur. Als je een kleinere slaapkamer hebt, kun je met het kiezen van de juiste kleur toch een ruimtelijk gevoel krijgen in de kamer. Voor de kleinere slaapkamers zijn lichte kleuren of pasteltinten erg mooi. Deze kleuren brengen licht en ruimtelijkheid. Als je een grote slaapkamer hebt kun je met donkere kleuren een gezellig en intiem gevoel creëren. Met mooie slaapkamer meubels maak je de ruimte helemaal af, Hypnia is bijvoorbeeld een hele fijne shop voor al je sfeervolle slaapkamer items.

Wat vind jij mooi?

Jouw stijl en smaak spelen een grote rol bij het kiezen van een kleur voor de slaapkamer. Uiteindelijk moet jij hier heerlijk kunnen slapen en relaxen. Kijk naar kleuren waar jij een fijn gevoel van krijgt en iets dat mooi past bij de rest van je interieur. Houd je van beige en wit? Kies dan voor mooie natuurlijke kleuren voor een heerlijke rustige sfeer. Ben je een fan van felle kleuren? Ga er voor! Breng wat leven in de brouwerij. Je kunt het overigens ook heel leuk combineren met neutrale kleuren op de muur en kleurrijke accessoires in de kamer. Het kan ook helpen om eerst een moodboard te maken, zodat je het visueel beter in je hoofd krijgt wat je mooi vindt voor in de slaapkamer.

>> Lees ook: Slaapkamer indeling | Dit stappenplan helpt je aan de perfecte inrichting.

Welke sfeer wil je creëren?

Voordat je begint met plakken en verven, denk dan even na over wat je wilt bereiken in de slaapkamer. Pak je laptop erbij en begin met zoeken naar inspiratie. Pinterest is de perfecte plek om inspiratie op te doen voor een geweldige slaapkamer. Ga je voor een warme en knusse sfeer? Kies dan voor donkere kleuren zoals dieprood, oranje en paars. Is fris en schoon je ideaalbeeld? Kies dan voor beige en wit en andere neutrale kleuren. Dit geeft je de sfeer van een frisse en luxe hotelkamer. Uiteindelijk is dit volledig aan jou! Maar het is wel handig om vooraf een plan te maken. Een goed begin is het halve werk, toch? 

Testen, testen en nog eens testen

Kleurstalen zijn een perfecte manier om te testen of de kleur die je in gedachte hebt mooi past in de slaapkamer. Want een kleur kan nog zo mooi zijn, maar het ziet er in gedachte toch vaak anders uit dan in het echt. Door even te testen bespaar je jezelf een hoop tijd, moeite en geld. Verf is ook niet goedkoop en het is best wel even een klusje, dus het is beter om het één keer en gelijk goed te doen. 

Ernstige bekkenpijn tijdens je zwangerschap? Deze tips helpen!  
Dé herfsttrend: de col! Combinatie tips & inspiratie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter