Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels

3 oktober 2020
Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Dieren knutsels zijn populair bij kinderen van elke leeftijd. Het is toch super leuk om bijvoorbeeld je lievelings dier of huisdier – zoals een hondje, een paard, tijger, dino of zeepaardje – na te knutselen?! Met papier, eierdozen, wc rollen, verf, zoutdeeg, kartonnen bordjes, chenilledraad of bijvoorbeeld pom poms. Wij hebben de afgelopen jaren voor Lady Lemonade al heel wat leuke dieren geknutseld. En om je te inspireren hebben wij meer dan 50 leuke dieren om te knutselen voor je op een rij gezet. Leuk bijvoorbeeld voor Dierendag!

50+ Leuke dieren om te knutselen

Wilde dieren knutselen

Leeuw van een kartonnen bekertje

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Een lege wc rol heb je vast nog wel ergens! Snel pakken, want daarmee kun je deze leuke leeuw knutselen. Je verft de rol geel of pakt hem in met geel papier. Dan geef je de leeuw een gezichtje en poten. En de manen knip je uit bruin papier en hang je in de rol. Wat een koning! Kijk hier voor meer leuke leeuwen knutsels.

Flamingo van crème papier

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Deze flamingo heeft een prachtig lijf van crêpepapier of vloeipapier (o.a. te koop bij Baker Ross). Dat maak je op dezelfde manier zoals je bloemen maakt van crêpepapier. Hier kun je zien hoe. Daar tussen plak je een flamingo nek en een paar poten van een dubbel gevouwen rietje. En dat rietje prik je in een stukje klei of zoutdeeg, zodat de flamingo blijft staan. En wil je liever een iets simpelere dieren knutsel, check dan ook ons blog ‘14 Leuke ideeën om een flamingo te knutselen‘.

Krokodil van eierdozen

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

HAP! Als je niet oppast, bijt dit groene monster zo in je bil! Je maakt de krokodil van de onderkant van een grote eierdoos en van een kleine eierdoos maak je de bek. De poten zijn wc rollen. Schilder alles groen, behalve de binnenkant van zijn bek, die mag rood. Geef hem een paar scherpe tanden en plak er 2 (wiebel)ogen op.

Dieren kleurplaten

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren om te knutselen met kids!

Kinderen die dol zijn op kleuren, worden vast heel enthousiast van alle dieren kleurplaten op ons blog. Het zijn er meer dan 45 om uit te kiezen; van schattige honden puppy’s en dolfijnen tot stoere kleurplaten met tijgers of panters, een prachtige leeuw mandala en nog veel meer. Je kunt ze hier gratis downloaden en printen.

‘Lees ook: Knutselen met eierdoos – 20 Super leuke knutselideeën.’

Papegaaien van wc rolletjes

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze papegaaien zijn niet alleen super leuk om te knutselen, maar je kunt er ook nog mee spelen. Door de wc rol heb ik namelijk een pijpenrager (te koop bij de  Fun & Feest winkel) geregen en zo kun je je vogeltje overal mee naartoe nemen op je pols. Zo leuk!

Luiaard van een papieren bordje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Deze luiaard is ook lief! Ik spotte hem op de leuke Amerikaanse knutselwebsite I Heart Crafty Things en knutselde mijn eigen variant. Je maakt hem van twee papieren gebaksbordjes die je bruin verft. Knip 1 gebaksbordje door midden en knip het middelste rondje uit de ander. Van de randen die overblijven, plus van de rand van het halve bordje dat je over houdt, knip je de pootjes. Plak alle onderdelen aan elkaar vast en geef de luiaard nog een gezichtje. Het is leuk om hem aan een stok te hangen waar je eventueel ook nog blaadjes van papier aan vast kunt lijmen.

Giraf van papier en bubbeltjes plastic

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze giraf.

Giraffen zijn één van mijn lievelingsdieren. Hun prachtige lange lijf, het patroon op hun huid… ik vind ze prachtig! En met bubbeltjes plastic en verf kun je dat patroon heel goed na maken. Je smeert verf op het plastic en drukt het af op geel papier waaruit je een giraf knipt. En ook de boom ernaast heb ik met bubbelplastic gestempeld. Super leuk!

IJsbeer van papier

In het wild wil je een ijsbeer niet tegen komen, maar deze is wel schattig. Hij geeft zelfs kopjes, want zijn hoofd kan bewegen. De ijsbeer knutselen is niet moeilijk. Je hebt er alleen wat papier en een splitpen voor nodig. En ik heb een gratis uit te printen template voor je gemaakt. Kijk maar naar de video!

Schildpad maken van wegwerp servies

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Of je knutselt dit leuke dier. Plak een wegwerp bakje van karton op een papieren gebaksbordje (beiden van de HEMA) en verf ze groen. Als de verf droog is, lijm je er vier pootjes, een staart en een kop van papier aan vast en versier je het schild met plakkers van papier.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Pandaberen van wc rollen

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Heb je lege wc rollen en/of keukenrol bewaard? Dan kun je daar deze panda dieren mee knutselen! Je omwikkelt de wc rollen met wit papier. Het hoofd maak je van zwart en wit papier en daarop plak je een paar wiebelogen en met zwarte stift teken je het snuitje. Knip uit zwart papier een paar pootjes en plak die aan de wc rol vast. Tot slot maak je van papier nog een bamboe stengel die je op de buik plakt.

Origami parkieten om te vouwen

Deze vrolijke vogels zijn ook heel leuk om te vouwen. En als je ze eenmaal gevouwen hebt, dan kun je ze versieren met papier of vilt zoals je dat zelf mooi vindt! In de video hierboven kun je zien hoe je de origami vogels maakt.

Tijger van ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Roarrrrrrr! Deze tijger is ook gevaarlijk leuk. Je maakt eerst een driehoek van oranje ijslollystokjes; je kunt blanco ijsstokjes verven of gekleurde ijsstokjes shoppen bij Baker Ross (200 stuks à €4,-). Daarna plak je er oranje papier achter en een paar oren op en geef je de tijger strepen en een gezicht met zwarte stift.

Olifant van een papieren bordje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Papieren bordjes zijn top voor het knutselen van dieren. Ook deze olifant kun je er heel simpel van maken. Je verft het bordje in een kleur die je mooi vindt. Dan knip je de onderste en bovenste rand eraf en maakt daar een slurf van. Geef de olifant nog een paar ogen en hij is af.

Slinger slang knutselen

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze slang

Een goeie combi; papieren wegwerp bordjes en noppenfolie geven deze toffe slang als resultaat. Je smeert de noppenfolie in met verschillende kleuren groen verf en drukt het af op een papieren bordje. Als de verf droog is, knip je een slang uit het bordje en geef je hem ogen en een tong. Extra leuk; rijg een touwtje door de kop, dan kun je hem leuk in het raam ophangen.

Aap van een wc rol

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Dit aapje van wc rol is ook een super leuke dieren knutsel. En dankzij de armen, benen en staart van chenilledraad kun je hem overal aan ophangen; rechtop én ondersteboven. Je maakt hem door de wc rol bruin te verven of in te pakken met bruin papier. Ook maak je van bruin papier een gezichtje dat je op de wc rol lijmt. Prik met een dikke naald gaatjes in de wc rol en rijg je chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) er doorheen om de armen, benen en staart te maken.

Hagedissen van strijkkralen

Strijkkralen hoef je niet perse te strijken, maar kun je ook rijgen. En daar zijn deze hagedissen van strijkkralen leuke voorbeelden van! Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je zelf vast ook leuke andere dieren en figuren maken op deze manier. In de video laat ik je zien hoe ik de hagedissen heb gemaakt

Wilde dieren knutselen met papier

Knutselen met papier - 20 toffe maar simpele knutselideeën voor kinderen.

Het is hier net een jungle! Deze leeuw, krokodil en olifant kun je knutselen door deze printable uit te printen en over te trekken op een dubbel gevouwen papiertje. Dan knip je de dieren uit en geef je ze een gezichtje met stift. Als je stevig papier gebruikt of de pootjes verstevigt met een extra papiertje, dan blijven de dieren staan.

Toekan van een papieren bordje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Dieren knutsels van papieren bordjes zijn populair. Ook deze toekan is ervan gemaakt. Je knipt een papieren bordje of gebaksbordje door de helft; de ene kant verf je in 1 kleur, de ander wordt de snavel en verf je ieder kwart in een andere kleur. Uit een ander bordje knip je een vleugel. Als de verf droog is, plak je de toekan in elkaar en geef je hem een vrolijk gekleurde staart van veren of gekleurde slierten vloeipapier. (o.a. te koop bij Baker Ross)

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Hagedis van een knijper

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Deze schattige hagedis maak je door een knijper te verven in een kleur die je mooi vindt. En terwijl de verf droogt, knip je uit papier 2 setjes benen; de voorpoten klem je tussen de knijper en de achterpoten lijm je vast aan het houtje. Knip dan ook een staart uit papier en lijm daar aan de boven- en onderkant een chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) op die je aan de bovenkant een stuk laat uitsteken. De staart plak je vast aan de achterkant en het stuk chenilledraad wat uitsteekt, lijm je op de knijper. Plak twee kleine pompoms (te koop bij Baker Ross) op het hoofd met wiebelogen en knip uit rood papier tot slot een tong.

Boerderij dieren knutselen

Kippen en kuikens van watjes

Knutselen lente | Meer dan 50 leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.

Kippen en kuikens scharrelen graag over het erf van de boerderij. Maak jij deze leukerds van wettenschijfjes (o.a. te koop bij de HEMA)? Voor de kippen knip je een stukje van het watje af en hun kam en snavel maak je van papier. En de kuikens maak je door de watjes te verven met waterverf (o.a. te koop bij de HEMA) en daarna plak je er een snavel op van papier. Plak alle dieren op een vel papier en teken er met stift oogjes op en pootjes aan.

Pauw van zoutdeeg

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken! van brooddeeg. Zoals deze bonte pauw.

Deze pauw is gemaakt van gekleurd zoutdeeg; altijd super leuk knutselmateriaal. (Het zoutdeeg recept & baktijden vind je hier) Daar prik je een aantal gekleurde veren in en je drukt een snavel van papier en een paar wiebelogen in het hoofd. Alle versieringen kunnen mee de oven in, want vanwege de lage baktemperatuur smelten ze niet. Hier vind je nog meer leuke dingen om te knutselen met zoutdeeg.

Schaap van watjes

Lente knutselen - 18 super leuke knutselwerkjes met het thema lente & voorjaar.

Bèèèèèh! Schapen zijn ook leuke boerderij dieren om te knutselen. Wat dacht je van dit watje.. eh… schatje? Het lijf is een wc rol die je rondom beplakt met watjes. Daarna prik je er vier zwart geverfde saté prikkers in als benen en plak je er een gezichtje op van papier.

Kikker van een wc rol

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze kikker is ook leuk én zo gemaakt. Je kunt de wc rol groen verven, maar hem ook gewoon beplakken met groen papier. De pootjes zijn ook van groen papier en plak je aan de wc rol vast en dan geef je de kikker nog een paar wiebelogen en een mond met stift. Kwak!

Stokpaard van karton

Knutselen Sinterklaas - 12x de leukste Sinterklaasknutsels.

Droomt jouw kind van een ritje op de rug van een paard? Dat kan heel simpel geregeld worden. Het enige wat je nodig hebt, is een stok of bezemsteel, twee stukken karton en wat stiften. En dan zet je dit stokpaard zo in elkaar.

Koe van papier knutselen

Knutselen met als thema lente - Een koe en een kalfje van papier & nog 30 andere leuke ideeën.

Dit duo boerderij dieren is leuk om te knutselen voor kids die van scheuren en plakken houden. Je maakt de koe en haar kalfje van twee wc rollen. De eerste wc rol vouw je plat en dan knip je er een groot rechthoek uit. Van wat je over houdt, maak je het lijf van de koe; knip de poten door, zodat de koe kan staan. Van het rechthoek dat je uit de wc rol geknipt hebt, maak je het lijf van het kalfje, door er ook weer een rechthoek uit te knippen. Dan vouw je de tweede wc rol plat en knip je er een hoofd uit voor de koe en het kalfje. Die lijm je vast aan het lijf en dan beplak je ze met snippers wit en zwart papier en met roze papier maak je een snuitje en de uiers van de moeder koe.

Kip van wc rollen

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Dit kippetje is ook een leuke dieren knutsel, zeker ook voor kleuters. Je maakt hem van twee wc rollen; van één knip je 1/4 af en dat gebruik je voor het hoofd. Verf de wc rolletjes bruin en twee knijpers geel of oranje. En als de verf droog is plak je de knijpers onder de kip als pootjes en plak je op het hoofd een paar ogen, snavel en wat veertjes.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 25 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Huisdieren knutselen

Hond knutselen met wc rollen

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze leuke en vrolijke marionet hond is te gek om te maken en daarna ook super leuk om mee te spelen. Je maakt het lijfje van een wc rol en daar prik je vier gaten. Rijg door de voorste twee en achterste twee gaatjes een touwtje met aan ieder uiteinde een stukje kurk als voet. Prik dan ook in de bovenkant van de wc rol twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Aan de voorkant rijg je 2/3 wc rol als hoofd. Daarvan maak je de kop van de hond; de oren en tong kun je ook van wc rol maken. De touwtjes aan de bovenkant maak je daarna vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan kun je met je zelf gemaakte hondje spelen.

Konijn

Deze haasjes maakte ik afgelopen jaar voor Pasen. Maar het zouden ook konijnen kunnen zijn, vind je niet? Dus ook buiten Pasen om zijn deze Nijntjes van sokken super leuke dieren knutsels om te maken. In de video zie je hoe het moet.

Goudvis knutselen met eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Deze goudvissen zijn ook zo leuk en super simpel om te knutselen. Je knipt een eierdopje uit de doos, verft hem en als hij droog is, maak je van een stuk vloeipapier vinnen die je door de openingen in het eierdopje steekt. En voor de staartvin knip je de achterkant van de eierdop in en daar stop je ook een stukje vloeipapier tussen. Het gezichtje maak je van een stukje chenilledraad en wiebelogen. Beiden o.a. te koop bij HEMA.

Muisje van wc rol

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Sommige kids hebben een muis als huisdier, ongewenst of gewenst dat kan allebei. Maar een muis om te knutselen is sowieso leuk. Je maakt hem van een wc rol die je grijs verft of beplakt met gekleurd papier. Dan maak je van papier een koppie en pootjes en een staart van chenilledraad.

Poes van papier

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Een poes is ook een leuk huisdier, hoewel deze er wel een beetje eigenwijs uit ziet. Je maakt hem van papier door een stevig vel papier dubbel te vouwen en hier het poezenlijf uit te knippen. Knip ook een paar oren, staart en een rondje uit papier. Van het rondje maak je het hoofd door het dubbel te vouwen, de oren eraan vast te plakken en hem een gezichtje te geven. Dan plak je het hoofd en de staart aan het lijf en is je poes af.

Hond maken van een sok

Knutselen met sokken | 12 Leuke knutselideeën voor kinderen.

En als je nog een eenzame oude sok hebt liggen, kun je daar deze leuke honden handpop van maken. Van vilt (o.a. te koop bij Baker Ross) knip je een tong, oren, een neus en eventueel een halsband met penning en die plak je op de sok met een lijmpistool (o.a. te koop bij Bol.com). Tot slot teken je op een paar piepschuimen balletjes (ook te koop bij Baker Ross) pupillen en die plak je bovenop de kop van de hond. Nu kun je met de hond spelen!

Dieren uit je eigen tuin knutselen

Slak van een papieren bordje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels voor Dierendag.

Of maak jij deze vrolijkerd? In de tuin is hij meestal niet zo geliefd, maar als dier om te knutselen is hij natuurlijk wel leuk. Je hebt een wegwerp gebaksbordje nodig van karton waarop je strijkkralen plakt om het huis te knutselen. En dan maak je nog een slakkenlijf van stevig papier, pijpenrager en een paar wiebelogen. Klaar is je slak!

Vogeltjes maken van wol

Kijk nou wat een schatjes! Ze zien eruit alsof ze zo uit de boom zijn gevlogen. Maar nee, deze vogels kun je best makkelijk zelf maken van wol. Een super leuke dieren knutsel voor wat oudere kids en een prachtige eyecatcher voor in hun slaapkamer.

‘Lees ook: Knutselen met papier – Simpele maar toffe knutselideeën voor kinderen.’

Een spin maken

Knutselen herfst | 35+ Super leuke & vrolijke herfstknutsels

Deze kriebelbeestjes zie je ook overal in en rondom het huis. Ze zijn expert in het maken van een web en dat kun jij ook! Je knipt het middelste deel uit een papieren bordje en dan maak je met een perforator gaatjes in de rand. Daar rijg je wol doorheen en van pompoms (o.a. te koop bij Baker Ross) en chenilledraad kun je tot slot een spin knutselen om het helemaal af te maken.

Vliegen maken van wc rolletjes

Hoewel hun gezoem soms vreselijk irritant kan zijn, zijn deze vrolijke vliegen toch wel heel leuk om te knutselen. Je maakt ze door een wc rolletje te omwikkelen met verschillende kleuren wol. Dan vouw je er aan de voor- en achterkant een pijpenrager omheen voor de poten van de vlieg. Van een papieren cirkel maak je de vleugels die je op de rug plakt, een paar (wiebel)ogen erbij en je vlieg is klaar!

Mier van papier

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Ook mieren vind je in de tuin. Deze maak je van papier. Knip vier stroken papier; drie plak je vast in een rondje steeds iets groter. Ook knip je 3 lange dunne strookjes en die plak je verticaal op de dikke strook die je over hebt waar ze aan beide kanten even veel uitsteken. Dan lijm je alle rondjes er bovenop; eerst de grootste, dan de kleinste en tot slot de middelste. Op die laatste maak je een gezichtje door er (wiebel)ogen op te plakken en een mondje op te tekenen. En je plakt er twee voelsprieten op van papier. Tot slot buig je de bootjes in vorm en dan is je mier klaar.

Vlinders knutselen met strijkkralen

Kijk deze vrolijke vlinders eens! Per vleugel heb je één chenilledraad nodig waaraan je strijkkralen rijgt. En daarna buig je ze in de juiste vorm. Als je eenmaal twee vleugels hebt, draai je ze aan elkaar en klem je ze in een knijper. Met een ander stukje chenilledraad en een paar pompoms, of strijkkralen aan het uiteinde maak je voelsprieten. Kijk hier voor meer leuke vlinder knutsels.

Muisjes van knijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Behalve als huisdier vind je muizen ook in de tuin of in het bos. Daarom wilde ik jullie deze niet onthouden. Je maakt de muisjes van een knijper die je in een mooie kleur verft en dan plak je er een paar papieren oren, wiebelogen en een pompom neusje op. Van een stukje touw knip je snorharen en een staart.

Een bij knutselen van papier

Zodra het warmer wordt, de bollen uit de grond komen en er weer bloesem groeit aan de bomen, zie je ze zoemen van knop naar knop. Bijen! En het is super leuk om ze te knutselen. Dat kan bijvoorbeeld met papier, zoals je ziet in de video. Maar er staan ook nog 6 andere leuke bijen knutsels op ons blog die je kunt bekijken.

Vleermuis

Knutselen voor Halloween - 20 Griezelig leuke Halloween knutsels.

Deze zie je meestal niet, want ze zijn pas actief als wij slapen. Maar vleermuizen zijn wel super leuk om te knutselen. De basis is een wc rol die je inpakt met zwart papier. Daar aan vast plak je twee vleugels en twee pootjes. En met krijtstift teken je een mondje. Het is leuk om de vleermuis ergens ondersteboven op te hangen; in het raamkozijn of aan een tak of touwtje bijvoorbeeld.

‘Lees ook: Leuke dingen om te doen als het regent.’

Libelle

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag.

Deze libellen maak je van ijsstokjes. Allereerst buig je een chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) in de vorm van twee vleugels en draai je de rest om een ijsstokje. Dat doe je twee keer. En dan draai je om de rest van het ijsstokje een andere kleur chenilledraad heen. Je maakt de libelle af met twee oogjes.

Lieveheersbeestje

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een lieveheersbeestje gemaakt van wegwerp lepels.

Dit leuke lieveheersbeestje maak je van 3 houten wegwerplepels. (te koop bij de supermarkt) Eén laat je heel en verf je zwart en het handvat groen, van de andere knip je de steel af en verf je de lepel rood. Dan teken je met stift zwarte stippen op de rode lepels en plak je ze aan elkaar en daarna op de bolle kant van de zwart/groene lepel. Op[ het gezicht lijm je wiebelogen en tot slot schuif je nog een paar groene bladeren om de steel. Ook heel leuk om poppenkast mee te spelen.

Sprinkhaan van een knijper

Knutselen met chenilledraad - Meer dan 18 leuke knutselideeën!

Geef een groen geverfde knijper zes poten en hij verandert in een sprinkhaan! En misschien springt hij nog wel weg ook, als je op de achterkant van de knijper drukt. Chenilledraad kun je kopen bij de  Fun & Feest winkel.

Zee dieren knutsels

Octopus van wc rol

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Kijk deze octopus eens shinen! Je verft de wc rol van buiten én binnen en dan knip je hem in. De armen kun je omkrullen door ze om een potlood te draaien. Met een stift teken je er een gezichtje op en je kunt de octopus verder nog versieren met pailletten.

Vis van vlechtstroken

Met vlechtstroken knutselen deed ik zelf ook nog toen ik klein was. Vooral het vlechtwerk vond ik leuk, want dan ontstonden er van die mooie patronen. Dat inspireerde mij bij het maken van deze vis. In de video laat ik je zien hoe je hem zelf ook kunt maken. En voor het gemak heb ik van het vissenlijf alvast een printable gemaakt. Die kun je hier downloaden.

Zeepaardje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Zeepaardjes zijn ook van die magische zee dieren om te knutselen. Ook voor deze dieren knutsel gebruik je weer een wegwerp bordje. Daar knip je een zeepaard uit en die verf je en versier je met pailletten en papier.

Dansende kwal

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Van deze dansende kwal word ik vrolijk. Ik spotte hem ook op I Heart Crafty Things. De ‘zee’ maak je van een papieren gebaksbordje dat je in het midden van de ene naar de andere kant horizontaal inknipt. En door dit gat steek je een ijsstokje waarop je een kwal van papier met tentakels van wol plakt. Door het ijsstokje te bewegen, kun je de kwal laten dansen.

‘Lees ook: Dino knutselen – De leukste knutsels voor echte dinosaurus fans.’

Haaien happer

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Verrassing! Als je in de haaien knijper knijpt, komt er ineens een klein visje tevoorschijn! Je maakt deze happer door op de onder- en bovenkant van een knijper een haaienlijf te plakken die iets langer is dan de knijper. En op de onderkant plak je na het uiteinde van de knijper een klein visje op een stukje tandenstoker aan de onderkant van de haaienbek vast.

Koraalvissen van ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze koraalvissen zijn super vrolijke dieren en helemaal niet moeilijk om te knutselen. Eerst maak je van 3 ijsstokjes (o.a. te koop bij Baker Ross) een driehoek en daarna knutsel je er een vis van door hem een gekleurd lijf, mond, staart en vinnen te geven van gekleurd papier. En daarna kun je hem eventueel nog verder opvrolijken met mini pompoms, glitters of pailletten.

Walvis maken van een papieren bordje

Ook leuke dieren om te knutselen zijn deze walvissen! Je maakt ze heel simpel van papieren wegwerp bordjes en het resultaat is zo leuk. Als je het leuk vindt om ook zo’n walvis te maken, check dan snel de video dan laat ik je zien hoe dat moet!

Krab van eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Eierdozen lenen zich ook goed voor zee dieren knutsels. Je maakt dit leuke krabbetje van een eierdopje. Lekker simpel; je verft hem rood en dan plak je er van chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) een paar pootjes en knijpers aan, plus een paar wiebelogen.

Dieren knutselen die niet (meer) bestaan

Dinosaurus knutselen

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Ik houd ervan om te knutselen met spullen die je al in huis hebt. Deze dino van pasta is simpel, maar zo tof. En probeer van de pasta ook eens andere dino skeletten te knutselen, zoals die van de Brachiosaurus (langnek) of bijvoorbeeld een Triceratops. En heb jij een echte dino fan in huis, dan moet je zeker ook nog even ons blog met 22 leuke dino knutsels checken!

Eenhoorn knutselen van wc rollen

Eenhoorns zijn waarschijnlijk de liefste mythologische wezens van allemaal. En dat maakt ze bij kinderen mega populair, óók om te knutselen. Daarom speciaal voor alle fans; een magisch mooie eenhoorn die je kunt knutselen met wc rollen. En als hij eenmaal af is, kun je er ook nog mee spelen. Want hij draaft en danst als een echt paard. Kijk maar naar de video!

Nog meer knutselinspiratie!

En, heb je al leuke dieren gezien om te knutselen? Mocht je met één van deze dieren knutsels aan de slag gaan, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram  door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #LadyLemonade.

En voor andere knutselinspiratie kun je ook heel goed op ons blog terecht. Als je hier kijkt onder het kopje knutselen dan zie je al onze eerdere knutselblogs. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag
Leuk proefje voor kids: De cartesische duiker
WC rol dieren | 20+ Leuke dieren om te knutselen met wc rolletjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply anoniem 17 maart 2022 at 3:12 pm

    leuke dieren om te knutselen

  • Laat een reactie achter