Vliegtuig vouwen – Zo vouw je dé wereldrecordhouder ver vliegen

28 januari 2018
Vliegtuig vouwen - Zo vouw je dé wereldrecordhouder ver vliegen

Als je kinderen voor je staan met een A4-velletje en je vragen er een vliegtuig van te vouwen, vergeet dan het simpele modelletje uit je jeugd. Het vliegtuig dat meteen met zijn neus naar de grond dook zodra je hem uit je handen liet glippen. DIT exemplaar is de straaljager onder de papieren vliegtuigen. Het model werd bedacht door John Collins die er een recordafstand mee wierp. Namelijk 69,14 meter! En daarmee is hij wereldrecordhouder papieren vliegtuigjes vliegen. Ik laat je zien hoe je dit vliegtuig vouwen moet, zodat jullie thuis je eigen record kunnen vestigen.

Wat heb je nodig?

  • A4 vel papier in een kleur die je mooi vindt. Meer niet!

Het vliegtuig vouwen

Het vliegtuig vouwen is niet heel ingewikkeld. Alleen wel lastig uit te leggen in woorden. Ik heb hieronder dus wel een stappenplan opgeschreven, zoals ik altijd doe. Maar de video laat het beste zien hoe je dit vliegtuig vouwen moet.

‘Lees ook: Zelf glitter slijm maken met maar twee ingrediënten uit je keukenkastje.’

  1. Leg je A4-vel verticaal voor je neer. Vouw de twee bovenste hoeken om de beurt naar de andere zijkant van je papieren vel, zodat er een gevouwen kruis ontstaat.
  2. Vouw je vel weer open. En vouw de twee bovenste hoeken nu langs de diagonaal van het kruis en laat ze daar.
  3. Vouw de punt die ontstaan is naar beneden en zorg dat de vouwlijn op de achterkant van de punt gelijk loopt met de lijn van de dubbelgevouwen zijkant.
  4. Draai het vliegtuig nu om en vouw het door de midden.
  5. We gaan nu de vleugels vouwen. Maar dat doen we niet vanaf de punt van de neus, maar net iets erboven. Je moet ervoor zorgen dat de achterkant van je vel papier de onderkant van het vliegtuig schampt en die lijn aanhouden. In de video kun je zien welk punt ik hiermee bedoel. De tweede vleugel is makkelijker, want daarvoor kun je de lijn van de andere vleugel aanhouden.

Het vliegtuig vouwen is gelukt. Nu nog uittesten hoe ver hij gaat. Laten jullie mij weten wat je recordafstand is? Hoe strakker je het vliegtuig vouwt, hoe beter hij is. Dus druk tijdens het vouwen je vouwlijnen steeds goed aan.

‘Lees ook: Bellen blazen met extra fun factor: zeepsop slangen maken.’

Tip!

Vond je dit een leuke blogpost en vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met creatieve ideeën? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen.

Het wereldrecord vliegtuig

Hier nog even de video van hoe John Collins met zijn papieren vliegtuig het wereldrecord verbrak. Ik moet nog maar even gaan oefenen op mijn worp!

Vliegtuig vouwen - Zo vouw je dé wereldrecordhouder ver vliegen

Top 5 favoriete kinderfilms die je nu online kunt kijken
Een bijzonder kinderboek over de dood: Woezel & Pip - Dag lief muisje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter