Lekker in je vel de winter door? Zo doe je dat!

8 december 2022
Tips om beter in je vel te zitten in de winter!

De winter is over het algemeen niet iedereens favoriete seizoen. Het is koud en donker buiten, de dagen zijn kort en het is vaak slecht weer. De zon is nauwelijks te zien en de meeste mensen zijn meer binnen te vinden dan buiten. Dit heeft helaas een negatieve invloed op onze gezondheid. Door het gebrek aan zonlicht missen we wat vitamine-D en mede hierdoor kan het zijn dat je wat minder lekker in je vel zit dan normaal. Je mentale gezondheid kan dus wel wat hulp gebruiken in de winter. Gelukkig zijn het al de kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij een stuk beter in je vel zit. 

Blijf gezond eten en voldoende bewegen

In de winter is het erg verleidelijk om lekker op de bank te liggen onder een dekentje. We gaan, vooral met slecht weer, het liefst zo min mogelijk de deur uit. En ook bestellen we makkelijker eten om niet naar de supermarkt te hoeven gaan. Toch is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen en gezond te blijven eten. Gelukkig hoef je om gezond te eten niet eens de deur uit. Overweeg bijvoorbeeld eens om te starten met Hellofresh maaltijdboxen. Deze worden gewoon bij je thuis bezorgd en zitten boordevol groenten en vitamines. Zo heb je geen excuus meer om niet lekker gezond te koken en te eten ondanks het slechte weer. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te bewegen. Blijf de sportschool bezoeken, maak een lekkere winterwandeling of doe eens een thuis workout. Je zult zien dat je hierdoor lekkerder in je vel zit.

Besteed wat extra aandacht aan je mentale gezondheid

Aandacht besteden aan je mentale gezondheid is altijd belangrijk, maar in de winter is het misschien nog wel net even wat belangrijker. Sta dus regelmatig stil bij hoe je je voelt en wat voor gedachten je bezig houden. Ga eens na wat jou nou echt gelukkig maakt en waar je energie uit haalt en probeer dat zoveel mogelijk te blijven doen. Zit je echt even een dag niet zo lekker in je vel? Accepteer dat dan ook en ben lief voor jezelf. Zet een lekkere kop thee, lees een goed boek of neem een warm bad. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar zorgt voor voldoende ontspanning.

Zoek de zon op

Het gebrek aan zonlicht is een van de hoofdredenen dat veel mensen zich wat minder goed voelen in de winter. Gelukkig is hier iets aan te doen. Gaat het even iets minder? Kijk dan of je nog voldoende vakantiedagen en budget hebt en boek eens een weekje naar de zon. Je hoeft hiervoor helemaal niet zo ver weg. Je zult zien dat je na een week op een zonnige bestemming weer wat vitamine-D hebt aangemaakt en hierdoor weer frisse energie hebt om de winter door te komen. 

We hopen dat je wat aan deze tips hebt. En we zijn ook erg benieuwd naar wat jij doet om lekker in je vel te zitten. Heb je zelf nog een goed advies, deel dat dan vooral door hieronder een reactie achter te laten!

Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!
3 Cadeau tips voor onder de kerstboom

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter