Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!

12 december 2022
Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!

In de koude wintermaanden is het extra fijn als het thuis gezellig en knus is. Een mooi moment om dat ene saaie hoekje eens een metamorfose te geven. Wil je graag weten hoe je in een paar stappen een gezellig hoekje maakt? Lees dan snel verder en doe inspiratie op!

Tips voor het creëren van een gezellig hoekje in huis

Bepaal wat voor hoekje het moet worden

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken waar je het gezellige hoekje wil creëren en met welk doel. Is dat in je woonkamer of wil je een knusse hoek maken in de slaapkamer of ergens anders in je huis? En wil je graag een plek waar je je kunt terugtrekken met een goed boek, een hoekje waar je fijn thuis kunt werken of een hoek waar je kinderen lekker kunnen spelen? Maak een plan, struin Pinterest, Instagram en de woonbladen af voor leuke inspiratie. En maak desnoods zelf een collage of Pinterest bord met plaatjes die jij mooi vindt om te kijken of alles bij elkaar past. En als je het plan helemaal in je hoofd hebt, haal je het hoekje leeg om hem vervolgens in het echt in te gaan richten. 

Grote meubels

Het is handig om eerst de wat grotere meubels een plek te geven en van daaruit verder te werken. Als je van plan bent om in de hoek vooral te relaxen, kies dan een heerlijke comfy fauteuil uit of ga er meteen voor twee of een love seat, als je het liefst samen relaxed. Daarnaast is een smalle hoge kast een goede oplossing als opbergplek. Deze neemt niet veel ruimte in beslag, maar er past wel veel in door de hoogte. In de kast kun je bijvoorbeeld boeken en tijdschriften leggen, maar ook eventueel speelgoed kun je er een plek geven. 

Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!

Ben je op zoek naar een fijne plek waar je rustig kunt werken, zet dan een bureau neer en een fijne bureaustoel of kies voor een draaibare eetkamerstoel. Hang er een aantal plankjes boven waar je niet alleen spullen kwijt kunt die je dagelijks nodig hebt, maar ook decoratie items. Een tafellamp op je bureau zorgt voor licht als je ’s avonds nog even doorwerkt.

‘Lees ook: Woonkamer indeling | Dit 5 stappenplan helpt je aan een perfecte inrichting.’

Maak je een gezellig hoekje voor je kids, dan is een speeltent erg leuk. Ga voor een tipitent, een speeltent of hang een bedhemel op. Leg er wat speelse kussens neer, een klein vloerkleed en je kinderen kunnen urenlang heerlijk spelen. Ook kun je een kleine tafel en stoel neerzetten waar ze fijn kunnen knutselen. Met een speelgoedkist ernaast ruim je het speelgoed in een handomdraai op en houd je het hoekje opgeruimd en gezellig.

Gebruik verschillende materialen en kleuren

Om er echt een op zichzelf staande, warme plek van te maken, kun je het beste met verschillende materialen en kleuren werken. Als je gekozen stoel bijvoorbeeld strak is, dan geef je hem met een velvet of gebreid kussen een huiselijkere uitstraling. En een strakke gietvloer combineert mooi met een kleed en warm hout of rotan, bijvoorbeeld in de vorm van een stijlvolle salontafel. Een gezellige sfeer creëren in het hoekje doe je echt door verschillende materialen en structuren af te wisselen. En ook kleur doet wonderen. Je kunt de hele muur verven, maar ook alleen een deel of een lambrisering. En natuurlijk kun je ook een stukje wand behangen. Je zult zien dat het toevoegen van kleur voor instant sfeer zorgt.

Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!

Decoratie voor een gezellig hoekje

Met woonaccessoires maak je het hoekje helemaal af. Dus verzamel spulletjes uit je huis die je wilt gebruiken om de plek te stijlen. Denk bijvoorbeeld aan boeken, vazen, kaarsen en kandelaars, fotolijstjes, edelstenen of souvenirs van je vakantie. En bekijk wat qua kleur of vorm mooi bij elkaar zou passen. Probeer combinaties uit, verschuif eens wat en kijk wat het met de sfeer doet. Een fauteuil kleed je aan met een mooi sierkussen en een kleed op de vloer is ook altijd leuk. En ga vooral ook de hoogte in met stijlen; een mooi wandkleed, een aantal posters bij elkaar of een wandlampje maken het echt gezellig. En voeg tot slot groen toe! Planten doen het altijd goed en brengen je hoekje tot leven.

Zo creëer je in een paar stappen een gezellig hoekje!

Met deze stappen creëer je een gezellige hoek in jouw huis waar je je heerlijk terug kunt trekken of waar je kids naar hartenlust kunnen spelen. We hopen dat je wat aan onze tips hebt. Veel plezier met het aankleden van jouw hoekje!

Leuke cadeautjes voor jezelf voor onder de boom
Lekker in je vel de winter door? Zo doe je dat!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter