De 10 levenslessen die ik mijn dochters graag wil meegeven!

11 oktober 2017
Dit zijn de levenslessen die ik mijn dochters wil meegeven.

‘s Avonds voor het slapen gaan sneak ik altijd nog even snel de slaapkamers van de meisjes binnen. Lucy valt standaard nog net niet slapend uit haar bedje terwijl Reva uitgeteld bedolven ligt onder haar deken. Iedere keer als ik haar dekbedje opschud zodat ze weer wat frisse lucht kan opsnuiven verbaas ik me over haar lange benen. Bizar hoe snel ze groeit, kan iemand de tijd even stopzetten? De laatste tijd merk ik dat haar wereldje steeds groter wordt. De teksten die mijn kleuter er af en toe uit gooit en de dingen die ze doet. Hilarisch!

Laatst wist Reva me ook al in geuren en kleuren te vertellen wat ze later wil worden als ze groot is. Haar lievelings hondje Saar uit de straat had haar pootje gebroken en ze wilde niets liever dan Saar beter maken. Toen wist ze het, ‘mama, ik word dierenarts’! 

De toekomst van mijn dochters!

Toen ik werd gevraagd om mee te werken aan de campagne van Barbie You Can Be Anything zei ik meteen volmondig JA! Vandaag is het Wereldmeisjesdag en daarom vraagt Barbie met deze campagne aandacht voor de boodschap: Imagine The Possibilities – You Can Be Anything. Hiermee wilt het merk laten zien dat alle meisjes kunnen zijn en alles kunnen worden wat ze willen. Elk beroep, elke stijl en elk type vrouw! Staat Barbie vaak nog bekend als ‘dom blondje’, ze is veel meer dan dat! De afgelopen jaren heeft ze een enorme metamorfose ondergaan. De Barbiepoppen van nu in verschillende stijlen, maten en huidskleuren laten meisjes zien en fantaseren wat er allemaal mogelijk is.

En dat is één van de dingen die ik Reva en Lucy wil meegeven voor nu en voor later. De kledingstijl die ze het liefst willen dragen, de manier hoe ze later in het leven willen staan, het beroep wat de meisjes uiteindelijk kiezen. Als ze hun keuzes maar maken met hun hart en weten dat alles kan, dan ben ik de gelukkigste mama!

Barbie 'You Can Be Anything'

Wat ik later worden wil…..

Kijk mijn lieve dierenarts dochter eens shinen in haar prachtige doktersoutfit! Voor de Barbie You Can Be Anything campagne werd Reva in het zonnetje gezet en mocht ze verkleed op de foto in het beroep wat ze later wilt worden. Ze vond het fantastisch en voelde zich een echte dierendokter. Eigenlijk is het best verrassend dat ze dit als beroep nu heeft uitgekozen. Reva is namelijk heel lang erg bang geweest voor honden, katten, konijnen en alles wat springt en druk beweegt. Zo mooi om te zien hoe je kind zichzelf ontwikkelt. Nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd wat ze uiteindelijk gaat kiezen als beroep.

 

De levenslessen die ik mijn dochters graag wil meegeven!

Helemaal nu Reva regelmatig met serieuze vragen over het leven komt aanzetten, denk ik weer steeds vaker terug aan mijn eigen jeugd. Zo zijn er een paar dingen die ik uit eigen ervaring heel graag voor de toekomst aan Reva en Lucy wil meegeven.

1. Volg je dromen en je ambities en geloof er in, dan is alles mogelijk.

2. Blijf jezelf en hou van jezelf, no matter what!

3. Geniet, maak plezier en zorg dat je regelmatig tranen met tuiten lacht.

4. Wees niet te streng voor jezelf en kijk niet teveel naar anderen.

5. Pestkoppen, oneerlijke en onaardige mensen; je gaat ze absoluut tegenkomen. Maar laat je door hen niet uit het veld slaan.

6. Blijf allebei lekker eigenwijs, nu maken jullie mij hier soms gek mee, maar daar gaan jullie later zoveel voordeel van hebben.

7. Fouten maken is gezond, het brengt je uiteindelijk altijd weer een stap verder.

8. Niks komt vanzelf, je moet hard werken om je dromen waar te kunnen maken.

9. Wees loyaal en aardig tegen andere mensen en behandel iedereen met respect.

10. Ga reizen – ik krijg nu al pijn in mijn buik van het idee -, ontdek andere landen en ontmoet mensen uit andere culturen.

 

Imagine The Possibilities – You Can Be Anything.

Dit filmpje werkt op je lachspieren en moet je echt even zien! Alle meisjesmama’s opgelet, dit kan ook jouw dochter zijn ;-).

Handige fotoalbum apps voor op je telefoon
De angst van een moeder!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Natasja 11 oktober 2017 at 7:34 am

  verrassend ipv verassend 😉
  Mooie levenslessen! Ik ben er zelf ook nog volop mee bezig ? (mama van 3 meiden)

  • Reply Cynthia 11 oktober 2017 at 9:48 am

   Bedankt! Ik heb er overheen gelezen en ga het aanpassen!

   • Reply Hannah 11 oktober 2017 at 10:54 am

    Super leuk blog hebben jullie! Ik volg jullie al een tijdje.
    Als we het toch over spelfouten gaan hebben… Jullie schrijven regelmatig “ hij/zij wilt” ipv wil ?
    Succes met jullie blog!

  Laat een reactie achter