Een macramé sleutelhanger poppetje maken

9 september 2022
Een macramé sleutelhanger poppetje maken!

Met deze vrolijke macramé sleutelhanger aan je bos, raakt niemand zijn sleutels ooit nog kwijt! Het is leuk om de poppetjes in de herfst met een eikeltje te maken, zoals wij hebben gedaan. Maar buiten het eikeltjes seizoen om kun je voor het hoofd ook een kraal gebruiken. En het lijfje maak je van paracord of met dik touw of dikke wol. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze super leuke macramé sleutelhanger kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van een macramé sleutelhanger?

 • Een eikeltje of houten kraal, o.a. te koop bij Pipoos.com
 • Paracord (ook te koop bij Pipoos.com) of dik touw of dikke wol (bijv. bij Speelgoedpostorder.nl)
 • Dikke spijker en hamer (alleen als je een eikeltje gebruikt om de macramé sleutelhanger te maken)
 • Dikke naald (alleen voor het eikeltje)
 • Permanent markers of acrylstiften ook te koop bij Pipoos.com
 • Schaar
‘Lees ook: Armbandjes knopen | 5 Leuke manieren om zelf armbandjes te maken.’

De macramé sleutelhanger maken

 1. Als je een eikeltje gebruikt, maak je daar eerst een gat in door er een spijker van onder naar boven doorheen te slaan.
 2. Knip dan een stuk draad of touw af van ongeveer 40 centimeter. Dit worden de benen van je poppetje. Het touw vouw je precies in het midden door de helft en dan duw je het dubbelgevouwen uiteinde door de kraal. Bij een eikeltje lukt dat niet; hierbij rijg je het dubbelgevouwen touw door een dikke naald en die steek je van onder naar boven door de eikel heen.
 3. In het lusje aan de bovenkant van je kraal of eikel leg je een knoopje, zodat het touwtje er niet meer uit kan schieten.
 4. Leg je knutselwerkje dan met de eikel naar beneden en de touwtjes die eruit steken naar boven voor je neer. Knip van een andere kleur dik touw of wol ook een draad van ongeveer 40 centimeter af. En die ga je macramé om de benen van je poppetje knopen volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
 5. Je maakt ongeveer 6 knopen totdat je een mooie trui lengte hebt. En van de stukken draad die uitsteken, maak je de armen van je macramé poppetje. Leg een knoopje in de beide uiteindes en knip het touw onder de knoop af.
 6. Doe nu hetzelfde met de benen; leg een knoopje (of een paar op elkaar) op beenlengte en knip de touwtje eronder af.
 7. Teken daarna een gezicht op de kraal of het eikeltje.
 8. En je kunt daarna je macramé sleutelhanger poppetje nog verder mooi maken. Bijvoorbeeld door een sjaal voor hem of haar te vlechten of een pompon op de muts te plakken.
Een macramé sleutelhanger poppetje maken!

De sleutelhanger is nu af! Je kunt er nu een sleutelring aan vastmaken en hem aan je sleutelbos doen. Of je gebruikt het poppetje als hanger voor aan je rugzak of jas. Maar hij is ook leuk om gewoon thuis op te hangen.

Als jij nu ook zo’n vrolijke macramé sleutelhanger gaat maken, dan zouden wij het heel erg leuk vinden als je met eindresultaat met ons wil delen. Dat kan bijvoorbeeld door er een foto van te maken en deze te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke knutselideeën voor kids

Voor andere leuke knutselideeën kun je ook nog even verder kijken op ons blog. Wil je bijvoorbeeld nog meer leuke knutsels met eikels zien, dan moet je zeker deze 30+ knutselideeën checken. En ook hebben we hier een heleboel leuke wol knutsels verzameld. Voor al onze andere tips kun je ons knutselarchief induiken. En wil je in de toekomst niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal! Daar komt iedere week weer een nieuwe vide online.

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een macramé sleutelhanger poppetje maken!
Een macramé sleutelhanger poppetje maken!
Een macramé sleutelhanger poppetje maken!
Knutselen met eikels | 30+ Leuke knutselideeën met eikeltjes
Stempelen met aardappels | Zo maak je aardappelstempels & leuke voorbeelden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter