What’s On Our Mind #24 – Eerste tand eruit en wennen bij de kleuters

19 juli 2017
what's on our mind #24

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Zo’n laatste week voor de vakantie is echt mega druk. Niet.Normaal! Afscheid van de juffen, schoonmaakavond op school, keihard werken om alles voor vertrek af te krijgen, vakantie voorbereidingen. Als we niet al toe waren aan vakantie, dan zijn we het nu wel. Maar hier stopt het klagen hoor, want we boffen maar dat we straks lekker lang vrij zijn. Dat we op vakantie gaan naar Italië! Daarom is dit trouwens voorlopig ook even de laatste #WOOM. Het zal hier op het blog ook even iets stiller zijn de komende weken, maar daarover vertellen we je verderop meer. 

Onverwachte vrije middag

Koe brood voeren bij de hertenkamp in Bloemendaal

Donderdag zouden Cyn en ik naar een persevent gaan. We hadden er zin in, even lekker naar Amsterdam. We brengen veel tijd alleen achter onze computer door, dus dat soort events zijn voor ons de dingen die ons werk extra leuk maken. Maar toen we net onderweg waren, kregen we een appje dat er een mega stroomstoring was en dat de persdag dus niet door kon gaan. Super jammer! Maar de positieve kant van het verhaal was, dat Niels thuis was bij de boys en we dus onverwacht een gezellige middag met het hele gezin bij elkaar hadden. We zijn lekker naar buiten gegaan. De koe op de foto staat in de hertenkamp bij ons om de hoek en Charlie is zijn grootste fan.

Wennen op de kleuterschool

eerste keer wennen op de kleuterschool

Vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver, Lucy mocht een ochtendje wennen op de kleuterschool. Mega spannend, ze zat helemaal stijf van de zenuwen op haar eigen stoeltje met grote ogen te kijken naar alles wat er in de klas gebeurde. Lucy vond het geweldig, ‘s middags was ze helemaal gevloerd van alle indrukken. Nog zes weken en dan begint het kleuterschool leven echt.

Tand eruit

Hoe blij kun je zijn als kleuter als je eerste tand eruit gaat? Reva is op dit moment het gelukkigste meisje op aarde. Ze loopt al weken te duwen en te trekken aan haar twee wiebeltanden. Eindelijk zat er vrijdag echt schot in de zaak, tand nummer één wilde eruit. Het was een hele happening, ze vond het ontzettend spannend! Lucy, Jeroen en ik mochten niet praten, Reva moest zich namelijk volledig focussen om haar tandje er zelf uit te trekken. Uiteindelijk heeft toch Jeroen het voor elkaar gekregen en sprong ze een gat in de lucht toen het was gelukt. Wat was ze blij! Ik hoorde haar alleen maar zeggen ‘mama, ik ben zo gelukkig, ik vind het fantastisch.’ Bizar om te zien hoe belangrijk deze mijlpaal is voor een meisje van vijf.

Klussen bij m’n zus

Twee jongens vissen bij een meertje

Een tijdje geleden vertelde ik (Annemieke) hier dat mijn zusje en haar vriend samen een klushuis gekocht hebben. En afgelopen weekend konden ze wel wat hulp gebruiken, dus zijn wij met de familie die kant op gereden. Terwijl iedereen hard aan het werk was, paste mijn moeder en ik op alle kinderen. Mijn zusje woont nu met haar gezin tijdelijk op de camping, dus dat was geen straf. De kids hebben lekker in de speeltuin gespeeld en we hebben gevist met een schepnetje bij de vijver. En ondertussen is het huis nu alweer een stukje meer bewoonbaar geworden. Als alles goed gaat, gaan ze in september verhuizen.

Oma 90 jaar!

Trampoline springen

Nog een mijlpaal deze week was Jeroen zijn oma die 90 jaar is geworden. Wat een leeftijd! En ze is nog steeds zo pittig! Zaterdag gingen we richting Brabant om daar een mooi feestje te vieren. Op een super leuke locatie konden de volwassen gezellig borrelen en de kids hadden een geweldige speeltuin om zich te vermaken. Reva was niet meer weg te slaan bij de trampoline.

Knutselen

Knutselen met strijkkralen

Zondag was bij ons (Annemieke) een rommeldagje. Finn had halverwege de dag een partijtje, Niels ging wielrennen met wat vrienden. En dus had ik voor Charlie en mezelf wat knutselspullen uit de kast getrokken. Ik heb weer wat leuke DIY’s gemaakt die de komende weken online zullen komen. En Charlie heeft lekker mee geknutseld.

Lazy Sunday

Koffie drinken

Zondag was voor ons eindelijk weer eens een echte lazy Sunday. Heerlijk als je nergens naar toe moet en de klok even helemaal links kan laten liggen. Een beetje rommelen in huis en ‘s middags onszelf lekker trakteren op een verrukkelijke carrot cake en citroen cake met maanzaad @Nativehaarlem. Blijer kun je ons niet maken!

Lange werkdag

Mamablogger aan het werk achter de computer

Hoewel ik verschrikkelijk uitkijk naar de vakantie volgende week, betekent het ook minder werkuren. En dus ben ik flink vooruit aan het bloggen. Afgelopen maandag was Finn op school, Charlie bij opa en oma en heb ik me opgesloten in mijn werkkamer. Ik heb flink wat meters kunnen maken, hopelijk lukt het me dit jaar om wat minder gestresst op vakantie te gaan! 😉

Naar de oogarts

naar de oogarts

Maandag moest ik met Lucy naar de oogarts. De laatste keer bij het consultatiebureau kwam ze niet volledig door de oogtest en daar volgt dan meteen een vervolg op. Ik had al een beetje gehoord wat de bedoeling was van zo’n consult en hield mijn hart al een klein beetje vast. Er worden een paar testen gedaan, daarna worden de ogen gedruppeld en moet je een half uurtje wachten. Door de druppeltjes worden de pupillen groter, zodat de arts de sterkte kan meten. Van te voren had ik Lucy een klein beetje verteld wat er ging gebeuren, helaas hielp dit niet mee. In het kort; Lucy weigerde het om mee te werken aan alle testjes die ze moest doen. Leuk dat ze zo lekker pittig en eigenwijs is, maar niet op zo’n moment. Van alles heb ik uit de kast getrokken samen met de arts, maar ze laat zich met geen mogelijkheid overhalen. Je kunt haar de mooiste dingen beloven als ze doet wat de dokter vraagt, maar daar is Lucy totaal niet gevoelig voor. Tot grote frustratie van deze mama. Uiteindelijk hebben we de oefeningen half kunnen doen en mag ze over negen maanden weer terugkomen. Ik kijk er nu al naar uit!

PR4Kids persdag

Blogger dag bij PR bureau PR4kids

Dinsdagochtend waren we uitgenodigd voor de bloggersdag bij PR4Kids. Een PR bureau die veel kindermode merken vertegenwoordigt en waarmee we graag samenwerken. Ze zijn onlangs verhuisd naar een veel grotere showroom in Amstelveen, het is prachtig geworden. En de collecties zijn nu nog aantrekkelijker uitgestald. We kregen bij het zien van alle winterkleding al bijna zin in het winterseizoen. Bijna hé…

Onderweg cadeautjes scoren

Raamstickers van de Action als onderweg cadeautje

Dinsdagmiddag ben ik – Annemieke – de stad in gegaan om cadeautjes te scoren. Finn heeft nog veel partijtjes deze week van alle kinderen die in de zomervakantie jarig zijn. En daarnaast wilde ik nog wat leuks kopen voor de peuterjuffen van Charlie en onderweg cadeautjes scoren voor als we volgende week richting Italië vertrekken. Waar ik zelf mega blij mee ben, zijn de dinosaurus kleurboekjes die ik gescoord heb, waarbij de tekening tevoorschijn komt als je er overheen kleurt met een stift gevuld met water. (€8,95) En met deze raamstickers die ik voor €1,- per pakje scoorde bij de Action. Je hebt keuze uit robots, verkeer (je ziet alleen de wegen, maar aan de achterkant vind je autostickers), ijsjes en zeemeerminnen. Die laatste twee kocht ik voor Lucy en Reva.

Afronden

Afscheidscadeau voor de juffen

Deze week bestaat voor mij – Cynthia – ook vooral uit de laatste dingetjes voor de vakantie afronden. Lucy haar afscheid op de peuterspeelzaal, Reva haar eindvoorstelling, net zoals Annemieke cadeautjes voor de juffies kopen, nog even het klaslokaal schoon schrobben voor het nieuwe schoolseizoen. En ondertussen beginnen we langzaamaan met de voorbereidingen voor onze vakantie naar Italië. Ik kan het me nog niet voorstellen dat ik over een paar weken op een bedje lig in het zonnetje tussen de Toscaanse heuvels.

Vakantieplanning

Vrouw springt op luchtkussen

Maar als het eenmaal zover is, springen we een gat in de lucht! Omdat we in de vakantie ook echt vrij willen zijn en alle aandacht willen hebben voor ons gezin, zal het hier op het blog iets rustiger zijn. In plaats van de 7 of meer blogs die we normaal publiceren, zullen dat er de komende weken 4 of 5 zijn. Op social media zullen we ook af en toe een golden oldie opnieuw delen. Na onze vakantie komen we uiteraard met een update van wat we allemaal gedaan hebben en zullen we onze vakantiekiekjes met je delen.

Volgende week dus geen nieuwe #WOOM. Wij knijpen er even lekker tussenuit. Een hele fijne vakantie voor jullie allemaal. Rust lekker uit en geniet! Dan zien we elkaar snel weer hier op het blog!

Liefs en een fijne avond,

Cynthia en Annemieke

PS: Hier is het misschien wat stiller, maar op Instagram en Insta stories zullen we regelmatig een fijn vakantiekiekje of filmpje delen. Volg jij ons daar al?

Huilebalk eersteklas!
Dag peuterspeelzaal!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter