♥ Hartjes mandje vlechten van papier ♥

26 januari 2019
Hartjes mandje vlechten van papier

Deze schattige kleine mandjes komen oorspronkelijk uit Noorwegen. daar worden ze gemaakt voor Kerst en in de kerstboom gehangen. Maar ik vind ze ook helemaal bij het Valentijn thema passen. Helemaal als je ze vult met hartjes snoepjes, een klein cadeautje of er een Valentijnskaart in stopt voor degene die jij lief hebt. Wil jij ook zo’n lief mandje vlechten van papier? Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!

Wat heb je nodig?

  • Rood papier en roze of wit papier
  • Schaar
  • Lijm
‘Lees ook: Knutselen Valentijn – 14 Super leuke ideeën om te maken voor Valentijnsdag.’

Het hartjes mandje vlechten van papier

  • Vouw een rood en roze A4tje in vieren en knip ze dan over de lengte door de helft. De ene helft gaan we gebruiken, de ander niet.
  • Knip de uiteindes van je papiertjes rond af; dus beide hoeken eraf.
  • Knip beide papiertjes om de 1,5 centimeter in vanaf de vouw naar de ronde kant, tot zo’n 4 cm van het einde.
  • Vlecht de stroken van het roze papier en rode papier in elkaar door de om en om door de andere strook en om de andere strook te gaan.
  • Als alle stroken in elkaar zitten, knip je een rode strook papier uit en die plak je met lijmstift aan het mandje als hengsel. Je mandje is nu klaar.

Pssst! Het is moeilijk om de uitleg voor jullie duidelijk op te schrijven. Wil je dit mandje maken, dan kun je dus het beste gewoon naar de video kijken. daarin leg ik stap voor stap uit en laat ik ondertussen ook zien hoe je dit mandje kunt vlechten van papier.

‘Lees ook: Macramé regenboog hanger maken – Een toffe eyecatcher in de kinderkamer.’

Nog meer Valentijn inspiratie

Ik hoop dat je dit weer een leuk knutselidee vindt. En ga jij ook dit mandje vlechten van papier, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij wil delen via social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Mocht je nog meer geïnspireerd willen worden met leuke Valentijns knutsels, check dan ook nog even dit blog met allemaal andere leuke ideeën. En bekijk ook even onze lekkere, maar simpele Valentijnsgerechten. Allemaal met liefde voor jullie gemaakt. ?

En vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal. Daar publiceren we wekelijks een nieuwe video met toffe knutselideeën, leuke traktaties en meer. Abonneren is gratis en zo mis je niets meer van ons!

Hartjes mandje vlechten van papier
In het mandje kun je snoepjes doen, een cadeautje of een Valentijnskaart.
Hartje vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet
Hartje maken van rietjes ♥ Een leuk idee voor Valentijnsdag ♥

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter