Pracht lied voor iedereen die een ongeboren kindje heeft verloren

18 januari 2018
Prachtig lied over een miskraam of stil geboorte van een baby of als een ongeboren kind overlijdt.

Hoe kwetsbaar een zwangerschap eigenlijk is en wat een mooi gegeven het is dat je zwanger kunt raken en dat het goed gaat, besef je altijd pas weer als je geconfronteerd wordt met de andere kant van de medaille. Met een miskraam of een stil geboorte. Het gebeurt helaas te vaak. Zo ook bij een gezin uit Nederland, die hun ongeboren kind met 38 weken zwangerschap verloren. En de man die opa zou worden, was hierdoor zo geraakt dat hij zijn gevoelens erover op papier zette en er samen met de Australische zangeres Coby Grant een lied over schreef. Een nummer dat mij diep in mijn hart raakt en wat ik daarom graag met jullie deel. 

Lied voor overleden baby

De opa (vanwege de emoties kiest de familie ervoor anoniem te blijven) is een groot muziekliefhebber en werkte al eerder samen met Coby Grant voor een lied op de bruiloft van zijn zoon. Toen de zwangerschap van zijn schoondochter zo verdrietig ten einde kwam, zocht hij opnieuw contact met haar. “Hij vertelde me dat zijn kleinzoon doodgeboren was”, vertelt Coby. “En dat hij een nummer wilde schrijven voor zijn zoon en schoondochter om daarmee de liefde die zij allemaal voelen voor het kind, vast te leggen. Hij vroeg of ik mee wilde helpen met het schrijven van het nummer. Met een brok in mijn keel heb ik natuurlijk ‘Ja’ gezegd.”

‘Lees ook: “Mama, ik wil niet dat je een sterretje wordt”.’

Verwerkingsproces

In de periode die daarop volgde stuurde de opa pagina’s vol gedachten, gedichten, woorden en gevoelens door naar Coby. Ook kreeg ze input van vrienden die ook een ongeboren kind hebben verloren, of later. En uiteindelijk werd dit alles samengevoegd tot het lied: Winter Bear. Een nummer als troost voor de ouders en als herinnering aan de kleine baby. “Het nummer ten gehore brengen aan de familie was het meest moeilijke wat ik ooit heb gedaan”, zegt Coby. “Maar ook het meest mooie en aangrijpende. Juist omdat ik deel mocht zijn van dit hele verwerkingsproces.”

Troost

Het aangrijpende nummer was in eerste instantie alleen voor de familie bedoeld. Maar toen het project steeds groter werd, besloten ze het uit te brengen. Zodat mensen die eenzelfde soort verlies hebben meegemaakt er een klein beetje hoop of vrede in kunnen vinden. Ik vind het echt prachtig. De woorden zijn zo treffend. Ook ik heb tussen mijn jongens in een miskraam gehad. Vanaf het moment dat je weet dat er een baby in je buik groeit, houd je al van dat prille leventje. Een kindje, zo welkom.  En ik kan me goed voorstellen dat het verdriet om het verlies van een ongeboren kind nog vele malen groter is na zo’n lange draagtijd. Dit lied is voor jullie, ouders van vlinder baby’s!

‘Lees ook: Als je kind er morgen niet meer is.’

Winter Bear kun je downloaden in iTunes of streamen via Spotify. De helft van de opbrengst gaat naar organisaties die zich inzetten voor gezinnen die een kindje verloren hebben.

Tijd voor jezelf - Zo word je weer een relaxte moeder
Absolute must see voor alle basisschool moeders: De Luizenmoeder

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter