Paddenstoel knutselen | Meer dan 10 leuke knutselideeën voor kids

24 september 2022
Paddenstoel knutselen | Meer dan 10 leuke knutselideeën voor kinderen!

De herfst is het favoriete seizoen van paddenstoelen. Ze schieten nu bij bosjes uit de grond! En dat komt omdat paddenstoelen het heerlijk vinden als de bladeren van de bomen vallen en het lekker veel regent. Ze leven namelijk van dat organische materiaal en ze groeien door zich vol te zuigen met water. Ze groeien tussen het gras, de herfstbladeren, aan de voet van een boom, op afgevallen takken of een boomstam. En ze zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en vormen. Misschien heb je er al één gespot? Wat ook heel leuk is om te doen, is je eigen paddenstoelen knutselen. Je kunt ze bijvoorbeeld maken van wc rollen, met strijkkralen, knutselen van papieren bordjes, stempelen met aardappels of je kunt ook paddenstoelen vouwen. Wij hebben een heleboel leuke knutsel voorbeelden met paddenstoelen voor jullie op een rij gezet, die super leuk zijn om te maken met peuters, kleuters en basisschool kinderen.

Paddenstoelen knutselen van een wc rol

Paddenstoel knutselen | Meer dan 10 leuke knutselideeën voor kinderen!

Een wc rol is de perfecte stam voor je paddenstoel. Pak hem in met wit papier. En maak daarna een paddenstoelen hoed door een rood rond vouwblaadje (o.a. te koop bij Bol.com) tot in het midden in te knippen. Schuif dan de linker en rechterkant van de knip over elkaar heen, zodat er een hoedje ontstaat. En de uiteindes lijm je vast. Daarna geef je de paddenstoel witte stippen. En van een groen strookje papier knip je gras dat je rondom de wc rol vastplakt. Tot slot lijm je de hoed op de wc rol vast en je paddenstoel op een groen, rond vouwblaadje, zodat je je eigen paddenstoelen tuin hebt!

‘Lees ook: Knutselen met kastanjes | 35+ Simpele en super leuke knutselideeën.’

Paddenstoelen vouwen

Wat ook heel leuk is; je kunt zelf heel makkelijk paddenstoelen vouwen. In de video hierboven laten we je stap voor stap zien hoe dat moet. En ook leggen we uit hoe je herfstbladeren kunt vouwen en hoe je met de paddenstoelen en blaadjes een super vrolijke herfstkrans kunt knutselen. Super leuke herfstversiering voor in huis. Kijk maar!

Kabouter paddenstoel knutselen van kurk

Paddenstoel knutselen | Meer dan 10 leuke knutselideeën voor kinderen!

“Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen, zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen.” En in het liedje breekt de paddenstoel daarna doormidden en valt de kabouter op de grond. Maar dat gebeurt bij deze paddenstoelen knutsel niet, want die is lekker stevig van kurk! De kabouter maak je van chenilledraad (o.a. te koop bij de HEMA) en het hoofd van de kabouter van een eikeltje met dop waarop je een mini pompon plakt.

Paddenstoel knutselen van papier

Paddenstoel knutselen | 10 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Deze paddenstoel knutselen van papier is super makkelijk! Van een brede strook wit of beige papier maak je de steel. Daarna knip je de onderkant van twee ronde rode vouwblaadjes (o.a. te koop bij Bol.com) af en die plak je op elkaar met de steel ertussen. Plak er witte stippen op. En maak tot slot een gras tuintje door een groen rond vouwblaadje rondom in te knippen en de sprietjes omhoog te vouwen. De paddenstoel plak je in het midden en dan kun je hem leuk in huis neerzetten.

Paddenstoelen knutselen van keukenrol en een papieren beker

Dit vrolijke duo heeft een stam van keukenrol. En de hoed van de paddenstoel kun je maken van een papieren beker. Verf ze allebei in kleuren die je mooi vindt of omwikkel de keukenrol met gekleurd papier. Daarna plak je de beker bovenop de keukenrol en geef je hem stippen van pompons. (o.a. te koop bij de HEMA) Hoe bonter, hoe vrolijker! Tot slot kun je van groen papier ook nog een klein grastuintje erbij maken.

‘Lees ook: Zo kun je een super vrolijke herfstboom knutselen!

Paddenstoelen hanger maken van strijkkralen

Paddenstoel knutselen | 10 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Kinderen die het leuk vinden om te ‘strijkkralen’, willen vast heel graag deze schattige paddenstoelen hanger maken. Het strijkkralen patroon vind je hier. En als je de paddenstoel af hebt, rijg je er een lintje doorheen en eventueel een kraal en dan kun je de hanger ergens ophangen.

Paddenstoelen stempelen met aardappels

Paddenstoel knutselen | 10 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Stempelen met aardappels vinden kinderen super leuk. Kies een paar ei-vormige aardappels uit. Snijd er met een aardappelschilmesje de vorm van een steel uit en snijd de zijkanten weg. Daarna smeer je rode en witte verf met een kwastje op de aardappel en druk je de stempel af. Zo kun je behalve een mooi herfst kunstwerk bijvoorbeeld ook je eigen inpakpapier of een mooie herfstkaart voor iemand maken.

Paddenstoelen knutselen met papieren bordjes

Knutselen herfst - 18 Super leuke herfstknutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes, eikels & meer.

Deze leuke wiebel paddenstoel kun je knutselen met papieren bordjes. Verf één papieren bordje rood met witte stippen. En van een half papieren bordje vouw je een kegel waarvan je de uiteindes aan elkaar niet. Als de verf van je paddenstoel hoed droog is, vouw je het rode bordje dubbel en lijm of niet je de randen aan elkaar vast. Dan knip je een stukje uit de onderkant, zodat er een gat ontstaat en dit schuif je over je steel heen. De paddenstoel is af!

Paddenstoelen kleurplaat

Paddenstoel knutselen | 10 Leuke knutselideeën voor kinderen!

Kinderen die dol zijn op kleuren, worden vast heel enthousiast van deze paddenstoelen kleurplaat. En behalve deze kleurplaat, hebben we nog veel meer vrolijke herfst kleurplaten op onze website. Het zijn er meer dan 26 om uit te kiezen; van schattige eekhoorntjes tot nog meer paddenstoelen, herfstbladeren mandala’s en nog veel meer. Je kunt ze hier gratis downloaden en printen.

‘Lees ook: Marmeren met scheerschuim | Maak de mooiste marmer herfstbladeren van papier.’

Paddenstoelen kabouterhuisje knutselen

Paddenstoel knutselen | Meer dan 10 leuke knutselideeën voor kinderen!

Dit vrolijke paddenstoelen huisje is van een hele leuke kabouter. Het is gemaakt van ijsstokjes (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) die je aan elkaar maakt door aan de achterkant een papiertje vast te plakken of door er een ander ijsstokje dwars op te plakken. Van gekleurd papier kun je de deur en ramen van de paddenstoel knutselen. En het dak maak je van een papieren gebaksbordje. Als je daar een touwtje doorheen rijgt, kun je de paddenstoel ophangen!

Paddenstoelen knutselen van eikeltjes

Van eikeltjes kun je ook hele schattige paddenstoelen knutselen. Je verft de eikel wit en het dopje rood. En als de verf droog is, kun je eventueel nog een gezichtje op de steel tekenen en geef je het dopje stippen. Tip; het is leuk om de paddenstoelen op een stuk boomschors of tak te lijmen om ze leuk neer te kunnen zetten.

We hopen dat deze knutselideeën je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. En mocht je één van deze paddenstoelen gaan knutselen, dan vinden wij het super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel al jullie kunstwerken vooral met ons, bijvoorbeeld door op Facebook en/of Instagram een foto te delen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Nog meer knutselideeën met herfst thema

Voor nog meer leuke knutselideeën met als thema herfst kun je ook heel goed op ons blog terecht. Zo hebben we hier eindeloos veel te gekke herfstknutsels op een rij gezet. Of kijk ook eens naar dit blog met allemaal leuke knutsels met herfstbladeren, of dit blog met leuke knutselideeën met kastanjes. En kids die van kleuren houden, vinden al deze herfst kleurplaten vast leuk. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar iedere week nieuwe creatieve video online komt.

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Knutselen met kastanjes | 35+ Simpele én super leuke knutselideeën
Herfst kleurplaat | Print hier gratis de leukste herfst kleurplaten!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter