Wat ik heb geleerd van mijn kinderen? Een heleboel!

29 maart 2017
persoonlijk; mama; leren; opvoeding; genieten'; leven; genieten; kinderen;

De hele dag door ben ik een soort van spons die zoveel mogelijk informatie opslurpt. Een leergierig typje, that’s me! En de afgelopen jaren heb ik vooral als mama ontzettend veel geleerd van mijn twee persoonlijke juffies. Dingen waarvan ik altijd dacht precies de betekenis te weten. Maar nee, Reva en Lucy hebben pas echt de juiste inzichten gegeven. 

#Geduld

Dacht je altijd te beschikken over een flinke portie engelengeduld? Kids laten je pas echt zien wat dit betekent. Denk jij even snel snel de supermarkt in en uit te kunnen met een kind? Forget it! De supermarkt is een walhalla, een speeltuin, één grote snoepjeswinkel, de beste verstopplek ever. De normale 10 minuten die jij altijd nodig had gaat nu meer richting een half uur of misschien wel langer. Dit is het project van de ochtend/middag/dag. En dit is nog maar één voorbeeld!

#Stilte

Muisstil in huis? Als je helemaal home alone bent heerlijk, tijd om achterover te leunen. Is er ergens nog een kind in huis, dan is het misschien handig om even pols hoogte te gaan nemen. Stilte belooft vaak niet veel goeds. Lippenstift, een potje sudocrème, water, knutsellijm, zeep, stiften zijn allemaal hele leuke spulletjes die een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op kinderen. Voor je het weet heeft kleine Picasso ergens op een muur speciaal voor jou een mooi kunstwerk gemaakt. Lief toch?!

‘Lees ook: Perfecte mama? Ik ben het niet!

#Slapen

Slapen was een paar jaar geleden de normaalste zaak van de wereld. Met gemak tikte je negen van de tien keer die 8 uurtjes slaap wel aan. Wow! Nu met kinderen weet ik wel beter. Slapen is een geschenk – net als de anti-wallen crèmes trouwens – waar je de meest gelukkige mama van wordt. Een nacht doorgeslapen? Trek de champagne fles maar open, hang de slingers op en maak er een feestje van.

#Mindfulness

Wie heeft een cursusje mindfulness nodig als je een kind hebt. Iedere dag krijg je een training gratis en voor niks. This is the moment! F.ck die oneindige ellendige to-do-list en geniet. Ga maar eens samen een middagje knutselen of met lego bouwen, wedden dat je helemaal in het hier en nu zit.

#Spiegel

Soms heel confronterend, maar kinderen spreken wel vaak de waarheid. Ze houden je de spiegel voor waar je misschien niet altijd op zit te wachten. En toch kan je er iets van leren. Doe niet alsof je naar het verhaal van je kind luistert, maar luister ook echt. Ze zijn slimmer dan je denkt!

Afbeelding: Shutterstock

"Mama, ik wil niet dat je een sterretje wordt!"
Rookmelder voor in de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter