Knutselen met bubbeltjesplastic – 14 Leuke & originele knutselideeën

28 juli 2019
Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze slang

Wegwerpmateriaal is dankbaar knutselmateriaal. Denk maar aan wat je allemaal van wc rollen, lege pakken melk, glazen potten of blikjes kunt maken. Maar wist je dat je ook heel leuk kunt knutselen met bubbeltjesplastic? Je krijgt vast wel eens een pakketje opgestuurd met daarin het product gewikkeld in noppenfolie of iets in een bubbeltjes envelop. Niet meer weggooien! Want in dit blog vind je 14 veel betere ideeën die je er ook mee kunt doen.

14x Knutselen met bubbeltjesplastic

Een regenboog stempelen

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze regenboog.

Kinderen knutselen graag regenbogen. Ik snap het wel; al die kleurtjes en dan dat vrolijke eindresultaat…. Je maakt deze regenboog door alle kleuren op bubbeltjesplastic te verven en die dan af te drukken op papier.

Een schildpad knutselen met bubbeltjesplastic

Deze leukerd maakte ik van zelfdrogende klei en heb ik geverfd met bubbeltjesplastic. Dat geeft een onwijs leuk effect. In de video kun je zien hoe ik het aangepakt heb.

‘Lees ook: DIY: 14x Verven met kinderen – Lol gegarandeerd!

Bijenkorf knutselen met bubbeltjesplastic

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze bijenkorf.

Als je noppenfolie met verf afdrukt op papier heeft het veel weg van een honingraad. En dat bracht me op dit knutselidee. De bijtjes maakte ik van geel met zwarte pompons waar ik oogjes op plakte en een paar vleugels van bubbeltjesplastic.

Voetenverf

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Voetenverven is weer eens wat anders dan vingerverven. Even de bubbeltjesplastic of een luchtkussen envelop om je voeten doen en dan lekker door de verf banjeren. Hiermee hebben wij super veel lol gehad!

Giraf knutselen

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze giraf.

Giraffen zijn één van mijn lievelingsdieren. Hun prachtige lange lijf, het patroon op hun huid… ik vind ze prachtig! En dan die enorme tong die naar buiten komt als ze blaadjes van de bomen trekken. Daarom vind ik dit knutselidee persoonlijk één van de leukste uit deze verzameling. Zowel de boom als het lijf van de giraf heb ik met bubbelplastic gestempeld.

Libellen van bubbeltjesplastic

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze libelles.

Van een paar ouderwetse knijpers knutselde ik deze libellen. Ik plakte er een paar wiebelogen op en de vleugeltjes knipte ik uit noppenfolie. Je kunt voor dit knutselidee ook houten knijpers gebruiken die je een leuk kleurtje geeft met verf.

Draak knutselen met bubbeltjesplastic

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze draak.

Wegwerpmateriaal is super dankbaar knutselmateriaal. Behalve bubbeltjesplastic gebruikte ik voor dit knutselidee ook een wc rol. Die rolde ik in groen geverfde noppenfolie. En daarna plakte ik er een paar voeten onder en gaf ik de draak stekels op zijn rug, neusgaten en een paar ogen.

‘Lees ook: 25 Leuke knutselideeën met wc rollen.’

Pauw maken

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze pauw.

Pauw, pauw, pauw steek je veren uit! Want ze zijn wel erg mooi. Ik heb ze gestempeld met bubbeltjesplastic en steeds een andere kleur verf. Daarna plak je ze op een vel papier en knutsel je er een pauwenlijfje bij. Leuk toch?!

Kwal knutselen

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze kwal.

In het echt wil je ze vaak liever niet tegenkomen. Maar zo’n vrolijkerd voor aan de muur of voor het raam is natuurlijk wel heel leuk. Of misschien kun je hem wel ergens buiten ophangen, want zijn tentakels dansen als er een briesje staat.

Schaapje knutselen met bubbeltjesplastic

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals dit schaap.

Dit schattige schaapje is super makkelijk om te maken. Je kunt de noppenfolie zelf schilderen of op een donker vel papier stempelen. Daarna geef je het schaapje nog een gezichtje en vier poten.

Verfroller met bubbeltjesplastic

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Met bubbeltjesplastic en een deegroller – of een lege fles frisdrank – kun je onwijs gave patronen maken op papier. Je doet een stuk bubbeltjesplastic om de deegroller, die smeer je vol met verf en dan rol je over een velletje papier heen. Leuk om te gebruiken als inpakpapier!

Slang knutselen

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze slang

Een goeie combi; papieren wegwerp bordjes en noppenfolie geven deze toffe slang als resultaat. Ik smeerde de noppenfolie in met verschillende kleuren groen verf en drukte het af op mijn papieren bordje. Toen de verf droog was, heb ik er een slang uit geknipt en de ogen en tong erop geplakt. Als je er een touwtje aan maakt, kun je hem in het raam ophangen.

‘Lees ook: 12x Knutselen met papieren bordjes.’

Bloemen stempelen met noppenfolie

Knutselen met bubbeltjesplastic - 14 Leuke & originele knutselideeën. Zoals deze bloemen.

De laatste in dit rijtje knutselen met bubbeltjesplastic zijn deze mooie bloemen. Door de noppen op strategische plekken te verven en daarna op papier te stempelen, krijg je dit leuke boeket.

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je mijn knutselideeën met bubbeltjesplastic leuk vindt. Mocht je er één gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij wil delen op Facebook of Instagram door ons te taggen of #ladylemonade te gebruiken.

En ben je op zoek naar meer leuke knutselinspiratie, dan kun je hier op ons blog terecht. Of je abonneert je op ons YouTube kanaal. Daar komt namelijk wekelijks een nieuwe video online en als je – gratis! – abonnee bent, mis je daar niets meer van.

Cool proefje met ijs - Roomijs maken zonder vriezer!
Klei ideeën - 14 Toffe klei spelletjes & leuke dingen om te maken van klei

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Lieke van Veen 29 juli 2019 at 1:00 pm

    Wat een gaaf idee!

  • Laat een reactie achter