Een vrolijke rups knutselen van papier

16 april 2023
Een vrolijke rups knutselen van papier!

Als je goed kijkt wanneer je buiten bent, zie je ze misschien wel. Rupsen! We kunnen ons voorstellen dat je er nu nog snel overheen kijkt, maar als ze straks veranderd zijn in een vlinder dan spot je ze vast en zeker. Maar voordat het zover is, moeten al die rupsen eerst hun buikjes flink vol eten. Want veranderen in een vlinder, dat kost natuurlijk een heleboel energie. Om een idee te krijgen van hoe dat met zo’n rupsje gaat, kun je deze vrolijke rups knutselen! En je kunt hem echt over het blad laten kruipen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n rups kunt maken.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de rups?

 • Vlechtstroken of gekleurd papier, allebei te koop bij de HEMA
 • Een papieren rietje, ook te koop bij de HEMA
 • Onze printable (gratis downloaden) met daarop het blad
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Stiften
 • Perforator
 • Lange satéprikker
‘Lees ook: Een springende kikker knutselen van een wc rol.’

De rups knutselen

 1. Voor het knutselen van het lijf van de rups heb je 8 rondjes van papier nodig. Je kunt zelf bepalen welke kleuren je gebruikt. Voor het maken van de rondjes kun je vlechtstroken gebruiken. Knip daar een stukje van ongeveer 5 cm af en plak de uiteindes aan elkaar vast, zodat je een rondje hebt. Maar ook zonder vlechtstroken kun je de rups maken, dan knip je 8 strookjes van gekleurd papier. De breedte maakt niet zoveel uit.
 2. Eén van de rondjes wordt het gezicht van de rups. Hier kun je met stiften een gezichtje op tekenen. Of je knipt de ogen uit wit papier of gebruikt wiebelogen. Op de achterkant van het hoofd kun je twee voelsprieten vastplakken.
 3. Daarna lijm je alle rondjes met de zijkanten aan elkaar vast en is je rups klaar.
 4. Nu ga je het blad waar de rups overheen kruipt knutselen. Druk onze printable met blad af op groen papier en knip het blad uit.
 5. Knip een stukje van het papieren rietje af (ongeveer 3 à 4 cm) en plak die op de steel van het blad.
 6. Lijm dan het achterste rondje van de rups vast aan het uiteinde van het rietje.
 7. Daarna steek je de saté prikker door het rietje heen en plak je het voorste rondje – dus de kop van de rups – vast aan het uiteinde van de saté prikker.
 8. Tot slot maak je met een perforator gaatjes in het blad, zoveel als je zelf wilt. En als je de saté prikker nu heen en weer beweegt, zie je de rups over het blad heen kruipen. Leuk hé!
‘Lees ook: Meer dan 40 leuke bloemen om te knutselen met kinderen.’
Een vrolijke rups knutselen van papier!

Vind je het geen vrolijke rups geworden?! Wij vonden het leuk om hem in regenboog kleuren te maken. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen. Of je maakt Rupsje Nooitgenoeg! Als jij deze kruipende rups gaat knutselen, dan vinden wij het in ieder geval super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw rups te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat kan natuurlijk ook!

Nog meer leuke lente knutsels

Behalve deze kikkers vind je op ons blog nog veel meer super leuke lente ideeën om te knutselen met kinderen. Check bijvoorbeeld zeker ook nog even ons blog met meer dan 50 lenteknutsels. En ook ons blog met bloemen knutsels is leuk om nog even te bekijken. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van al onze lente kleurplaten die je gratis kunt downloaden. Voor al onze andere knutselideeën voor kids kun je hier terecht.

En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral gratis op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een vrolijke rups knutselen van papier!
Knutselen lente | Meer dan 50 leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar
Kikker knutselen van een wc rol

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter