Een schaapje knutselen van wol

24 april 2018
Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een schaapje knutselen van wol.

Bèèèèèèèèh! Jawel, het is weer de tijd van het jaar dat er overal lammetjes worden geboren. Een schaapje knutselen is dus nu extra leuk om te doen. Wat dacht je van deze wollige vriend met zijn lekkere warme vachtje en guitige koppie? Peuters en kleuters kunnen je hulp hierbij nog wel gebruiken, maar wat oudere kids maken het schaap vast al helemaal zelf! 

Wat heb je nodig?

 • Karton
 • Stevig wit en zwart papier
 • Witte wol
 • Lijm
 • Schaar
 • Eventueel wiebel ogen
‘Lees ook: Knutselen lente & voorjaar – Bloemetjes, bijtjes en meer leuke knutselwerkjes.’

Het schaapje knutselen

 1. Download en print deze gratis printable met daarop het lijfje en hoofdje van het schaap en de mal voor het maken van de pompom. Of teken ze zelf op papier.
 2. Knip het hoofdje twee keer uit zwart papier, het rondje uit wit papier en de mal 2x uit karton.
 3. Maak een pompom van wol door het om de mal te draaien, totdat je een dikke laag hebt. Daarna knip je de zijkant open en bindt er een touwtje omheen. Voor wie er nog niet eerder een pompom gemaakt heeft; check vooral de video.
 4. Duw de pompom voorzichtig voor de helft door het schapenlijfje heen.
 5. Plak twee ogen op één van de hoofden en lijm deze vast aan het lijfje. Het andere hoofd kun je er aan de andere kant tegenaan lijmen met een touwtje ertussen, zodat je het schaap straks op kunt hangen.
 6. Knip ook nog twee poten uit zwart papier en lijm die ook aan het schapenlijf vast. Nu ben je klaar met het schaapje knutselen! Vind je hem niet schattig?
‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele ideeën voor kids.’

Tip!

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een schaapje knutselen van wol.

Knutselen voor Moederdag - een mandje vlechten
Verven met knikkers - een toffe knutseltip voor álle leeftijden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter