Slijm maken met lijm – Hét beste & meest gemaakte slijm recept!

5 april 2019
Slijm maken met lijm - Hét beste & meest gemaakte slijm recept!

Ben je op zoek naar het beste slijm recept? Dan moet je absoluut slijm maken met lijm en lenzenvloeistof! Want de combinatie van lijm en borax – een mineraal dat o.a. in lenzenvloeistof zit – geeft je slijm de beste en lekkerste structuur. Het is niet voor niets dat het slijm wat je in de winkel koopt meestal ook gemaakt is met lijm en borax. Ik laat je zien hoe je het slijm maakt.

Wat heb je nodig?

 • 100 ml witte of doorzichtige knutsellijm
 • 1/2 theelepel baking soda
 • Scheutje lenzenvloeistof, voor harde lenzen (daar zit Borax in, check voor de zekerheid de ingrediënten op de achterkant van de verpakking.)
 • Evt. paar druppels voedingskleurstof of kloddertje verf
 • Evt. glitters
 • Bakje
 • Roerstokje; ik gebruikte een ijsstokje
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit je haar? Nou zo!

Tip!
Ik maakte dit slijm speciaal voor Koningsdag. ? Slijm is namelijk een succes recept op de vrijmarkt om geld mee te verdienen. Je kunt het zelf maken en verkopen in zakjes. Of je laat mensen zelf slijm maken met lijm voor een bepaald bedrag. Want iedereen vindt het leuk om lekker met zijn vingers in het slijm te zitten.

PS: Ben je op zoek naar meer leuke manieren om geld te verdienen op Koningsdag? Check dan ook nog even deze originele ideeën.

Slijm maken met lijm

 1. Giet de lijm in je bakje.
 2. Voeg de baking soda en eventueel kleurstof & glitters toe. En roer alles door elkaar met je roerstokje.
 3. Voeg een scheutje lenzenvloeistof toe. Je kunt het beste steeds kleine beetjes toevoegen en kijken wat het resultaat is. Want als je teveel doet, wordt je slijm te stug.
 4. Roer je mix net zolang totdat je slijm draden trekt in je bakje en van de zijkanten van het bakje af komt.
 5. Dan pak je je slijm uit het bakje en ga je het kneden. Het klopt dat het nu nog erg plakkerig aan voelt, maar dat wordt door het kneden steeds minder. Blijft het slijm erg plakken, dan voeg je nog een klein beetje lenzenvloeistof toe en kneed je dat er doorheen.
 6. Nu is je slijm klaar en kun je er lekker mee spelen. Ben je uitgespeeld? Ruim je slijm dan op in een afgesloten bakje of zakje.
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!
Slijm maken met lijm - Hét beste & meest gemaakte slijm recept!

Nog meer slijm recepten!

Ik hoop dat je het leuk vond om slijm te maken met lijm. En dat jouw slijm goed gelukt is! Laat je het me weten in een reactie onder dit blog?

Behalve slijm maken met lijm zijn er trouwens nog veel meer leuke slijm recepten om eens uit te proberen. Zo kun je ook slijm maken met water & maizena of psylliumvezels (te koop bij Kruidvat). Bekijk daarvoor maar eens dit recept. Of maak slijm met lijm, maar voeg ook scheerschuim toe voor een lekker fluffy slijm; hier vind je dat recept met daarop ook nog een heleboel leuke variaties.

En wil je nu niks meer van ons missen? Abonneer je dan even op ons YouTube kanaal. Dat is helemaal gratis en we uploaden er iedere week een nieuwe video die jij dan als eerste ziet!

Vulkaan maken én laten uitbarsten! Een toffe proef voor thuis
Dé nieuwe buitenspeel hit: Stoepkrijt klei - Maak van klei je eigen stoepkrijt

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply lynn 3 september 2021 at 10:03 am

  Ik doe het

 • Reply tess 20 november 2021 at 6:45 pm

  leuk ecccht tenks heb het geeeholpen met bekin

 • Reply Laurie_Paurie 4 november 2022 at 4:09 pm

  ik vind slijm heel leuk.
  ik had alleen maar lijm nodig volgens mijn eigen recept!

 • Laat een reactie achter