Hoe vet is dit?! Ook al sneeuwt het niet, met dit slijm recept kun je toch met sneeuw spelen. Bouw een sneeuwpop, die net als echte sneeuw ook weer in elkaar zakt, maak sneeuwballen of speel er gewoon lekker mee, want dit slijm voelt zo lekker in je handen! De basis is mijn ultieme slijm recept – met lijm, lenzenvloeistof en scheerschuim – wat altijd werkt. En ik heb er foam balletjes aan toegevoegd, zodat het echte sneeuwslijm wordt. Check de video om te zien hoe je dit slijm maken kunt. En ik geef je in dit blog ook leuke andere variaties op het slijm & tips hoe je slijm bewaren kunt.
Wat heb je nodig?
- Lijm; gewoon knutsellijm of schoollijm. Ik kocht die van mij bij de Action.
- Lenzenvloeistof
- Scheerschuim
- Foam balletjes (€1,75 voor een zak bij Pipoos)
- Bakje
- Roerstokje of lepel
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!‘
Slijm recept
- Giet een flinke bodem lijm in je bakje en spuit daar een scheut lenzenvloeistof bij. Hoe meer, hoe steviger je slijm. Dit roer je door elkaar.
- Spuit er wat scheerschuim bij.
- Roer alles door elkaar. Je zult zien dat alle ingrediënten van het slijm recept meteen op elkaar in beginnen te werken, want er ontstaat gelijk een wat dikkere massa.
- Nog even doorroeren en je ziet dat je slijm het bakje al begint los te laten en niet meer zo erg aan de zijkanten plakt. Als dit gebeurt, kun je het slijm uit het bakje pakken en doorkneden. In het begin voelt het nog wat plakkerig, maar dat wordt door het kneden snel minder. Blijft je slijm plakkerig, dan kun je nog wat lenzenvloeistof toevoegen.
- Als je slijm lekker voelt, voeg je de foam balletjes toe en kneed je die er doorheen. Je sneeuwslijm is klaar!
Leuke variaties op dit slijm recept
Als je eenmaal de basis van het slijm maken onder de knie hebt, kun je heel veel vette variaties op dit slijm recept maken.
1. Gekleurd slijm
Vanwege het scheerschuim wordt dit slijm standaard wit. Maar voeg je een paar druppels voedingskleurstof toe bij stap 1, dan krijg je mooi gekleurd slijm.
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit je haar? Nou zo!‘
2. Regenboog slijm
Nog leuker is het om verschillende kleuren te mixen, zodat je regenboog slijm maken kunt. Je mengt steeds kleine porties gekleurd slijm, bijvoorbeeld in het roze, blauw, geel, oranje en groen. En als die klaar zijn, rol je ze uit tot lange slierten die je als een regenboog aan elkaar vast plakt. Daarna kun je er lekker mee spelen. Helaas blijven de verschillende kleuren niet gescheiden, ze mengen uiteindelijk wel met elkaar. Maar tot die tijd kun je magische creaties maken!
3. Glitter slijm recept
Voor glitter slijm voeg je bij stap 5 in plaats van foam balletjes glitter, pailletten of glanzende confetti aan het slijm recept toe. Het effect is magisch!
4. Crunchy slijm
En vind je het leuk als je slijm een ‘knapperend’ geluid maakt, dan doe je er gekleurde plastic kraaltjes bij. Maar de foam balletjes crunchen ook!
5. Monster slijm
Voor een lekker stoer slijm recept, kneed je een heleboel wiebel ogen door je slijm heen. Gruwelijk gaaf! Wiebel ogen zijn te koop bij Baker Ross (€2,65 voor 100 stuks)
‘Lees ook: Bellen blazen met extra fun factor: zeepsop slangen maken.’
6. Slijm met een geurtje
Door de lijm ruikt je slijm niet altijd even lekker. Het scheerschuim maakt dat wel iets beter. Maar wil je echt lekker ruikend slijm dan kun je ook nog baby olie of andere geur olie toevoegen. Die kneed je er doorheen als je slijm klaar is. Het maakt je mengsel bovendien ook nog wat zachter. Leuk om uit te proberen dus!
Slijm bewaren
Zelfgemaakt slijm heeft helaas niet het eeuwige leven. Net zoals slijm uit de winkel droogt het op den duur uit. Maar als je het in een luchtdicht bakje opruimt, kun je zeker een paar weken je slijm bewaren.
Als je een tijdje niet met je slijm speelt, kan het wel zijn dan de ingrediënten zich weer een beetje scheiden. De foam balletjes bijvoorbeeld blijven bovenop liggen, terwijl het slijm er tussenuit zakt. Maar door alles weer even een tijdje te kneden, lukt het vaak om je slijm weer nieuw leven in te blazen waardoor het nog wat langer mee kan.
‘Lees ook: Glitter slijm maken met maar 2 ingrediënten uit je keukenkastje.’
Slijmpotje maken
Voor mijn sneeuwslijm heb ik zelf een leuk potje gemaakt waarin ik mijn slijm kan bewaren. Ik heb hiervoor een lege glazen pot gebruikt waar ik het etiket afgeweekt heb met heet water. Hierop heb ik een paar ogen, mond en knopen getekend met stift en er een sjaal – gemaakt van een lintje – en wortel neus – uitgeknipt uit papier – op geplakt. Van twee pompons en een stukje chenille draad heb ik oorwarmers gemaakt en die plakte ik op de deksel. Met het witte slijm erin, ziet hij er zo net uit als een sneeuwpop. Maar je kunt hier ook leuke variaties opmaken door er bijvoorbeeld glitteroogjes op te plakken en er een monster van te maken.
3 Reacties
Haha ik snap er helemaal niks van, nu 3x geprobeerd maar het blijft vloeibaar
In de beschrijving zeg je :als het plakkerig blijft dan lenzen vloeistof toegevoegen, maar in je filmpje voeg je juist scheerschuim toe.
Ga het proberen wat werkt , maar beetje verwarrend.
Uhh en nu het goede recept? Degene die jij gebruikt hebt voor het slijm van de foto’s?Want ik heb nu twee grote saladekommen vol derrie, lege busjes van de “ingrediënten” en een huilende kleuter. Fijn hoor, als je als moeder iets aan je kind beloofd… hoe ga ik het oplossen?