Winter wanten vouwen – Maak stap voor stap origami wantjes

22 januari 2023
Winter wanten vouwen - Maak stap voor stap origami wanten of handschoenen.

Deze vrolijke wanten houden je handen helaas niet warm, maar ze zijn wel heel leuk om te vouwen. En dat is helemaal niet moeilijk! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de origami wanten of handschoenen zelf kunt maken.

Wat heb je nodig voor het vouwen van de wanten?

  • Vouwblaadje (wij gebruikten 20x20cm), o.a. te koop bij Pipoos.nl. En papier met een leuke print, te koop bij de HEMA. Of een vouwblaadje dat dubbelzijdig bedrukt is. O.a. te koop bij Bol.com.
  • Schaar
  • Lijmstift
‘Lees ook: De leukste winter kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!

De wanten vouwen

  1. Vouw je vouwblaadje doormidden en knip het door. Voor het maken van origami wanten heb je maar een half vouwblaadje nodig.
  2. Heb je een vouwblaadje dat aan beide kanten dezelfde kleur heeft, dan is het leuk om er een blaadje tegenaan te plakken in een andere kleur of met een printje.
  3. Daarna vouw je de handschoenen volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
  4. En tot slot kun je nog een dun strookje papier afknippen en daar een lusje van maken en dit in de want plakken. Daar kun je eventueel een touwtje aan vastmaken om de want mee op te hangen. Of je vouwt een paar wantjes en maakt er een mobiel of winter slinger van.
‘Lees ook: Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken met kinderen.’
Winter wanten vouwen - Maak stap voor stap origami wanten of handschoenen.

Leuke origami want is het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook van die schattige wanten gaat vouwen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van jullie knutsel op Facebook en/of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Behalve deze origami handschoenen vind je op onze website nog veel meer leuke winterknutsels voor kinderen. Bekijk al deze knutselideeën maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om één van deze andere wanten te maken. En voor kinderen die van sneeuwpoppen maken houden, zijn onze sneeuwpop knutsels heel erg leuk.

Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter
Een winter handschoen hanger knutselen met kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter