Waar zou je tegenwoordig zijn zonder je mobiele telefoon? En dan niet eens vanwege het bellen, maar vanwege al die handige appjes die bestaan. Zodat je bijvoorbeeld de weg naar het huis van een playdate van je kind kunt vinden, je nooit meer een partijtje vergeet, weet waar het leuk is om naartoe te gaan met kids, je altijd een oppas bij de hand hebt, of een babyfoon, je niet meer bang hoeft te zijn dat je kleine de complete inhoud van je telefoon wist of belt met je baas als hij met je mobiel zit te spelen… Ik heb de apps die mijn gezinsleven een stuk relaxter maken voor je op een rij gezet. Heb jij ook zo’n app waar je niet zonder kunt?
Cozi
Iedereen in het gezin heeft een druk leven. De kids moeten naar opvang, peuterspeelzaal of school en als ze ouder worden krijgen ze ook nog hobby’s en clubjes. Maar jij en je partner moeten ook werken, het huishouden doen en de sociale contacten gezellig houden. Met de app Cozi breng je de drukke familieplanning samen, zodat je nooit meer iets vergeet. Verjaardagen, afspraken bij de dokter en alle andere plannen staan bij elkaar in deze overzichtelijke app die papa ook in zijn mobiel kan zetten. Prijs: gratis.
Babyfoon 3G
Met deze handige app heb je geen babyfoon meer nodig. Je hoort én ziet precies hoe het met je baby gaat door je telefoon bij je kleintje achter te laten. Handig als je kindje in slaap is gevallen in de auto of elders slaapt waar even geen babyfoon voor handen is. Download: Babyfoon 3G. Prijs: €3,99
BabyPlaces
Met de app BabyPlaces heb je de leukste en handigste plekken om naartoe te gaan met kids altijd voorhanden. Van speeltuin, verschoonplek, kinder kledingzaak tot kinderboerderij; meer dan 120.000 speelplekken wereldwijd (!) staan in deze database. Makkelijk als je in een onbekende stad bent, maar ook om nieuwe dingen in je eigen stad te ontdekken. BabyPlaces is hier te downloaden. Prijs: gratis.
Rootz
Wonen opa en oma niet om de hoek? Is papa in het buitenland? Of ben je zelf veel van huis? Met Rootz kun je je kinderen ondanks de afstand toch voorlezen voor het slapen gaan! De gebruikers zien op hun mobiel (of tablet) niet alleen het boek, maar ook de persoon aan de andere kant van het apparaat in hun scherm. Beter dus dan Skype! Ook kun je er samen spelletjes mee spelen, tekenen of foto’s bekijken. Download: Rootz. Prijs: gratis, maar de boeken voor in de app moeten nog wel worden aangeschaft.
Bsit
Wil je een avondje uit, maar kunnen opa en oma of je buurmeisje niet oppassen? Met de app Bsit vind je snel alsnog een betrouwbare oppas. Ouders in de buurt delen hun oppas, waar jij vervolgens een beroep op kunt doen. Via de app kun je ook makkelijk met ouders in de buurt chatten of bellen. Download: Bsit. Prijs: gratis.
Grow Childhood
In deze app van Fisher-Price kun je de groei van je kindje bijhouden. Je maakt een profiel aan en op basis van de leeftijd van je kleine krijg je tips op het gebied van ontwikkeling, maar ook leuke spelletjes die op dat moment leuk zijn om te doen. Ook kun je er mooie foto’s van je kind uploaden en de mijlpalen in bijhouden. Leuk voor later! Prijs: gratis.
My MiniStars
Staat jouw mobiel ook bomvol leuke foto’s van je kinderen waar verder vrij weinig mee gebeurt? Verzamel ze voortaan in de app My MiniStars. Dan kun je er later heel eenvoudig een tastbaar fotoalbum van maken. Ook de mijlpalen en grappige quotes van je kind kun je in deze app verzamelen en uiteindelijk toevoegen aan je fotoboek. Een mooie herinnering voor later. Cynthia schreef over deze app al eens deze review. My MiniStars download je hier. Prijs: gratis
Zappelin
Natuurlijk heb ik ook de nodige kinder entertainment op mijn mobiel. En Zappelin is de favoriet. Met deze app kun je live televisie kijken, spelletjes spelen en tekeningen maken. Ook kun je dansjes doen en liedjes zingen met Nienke, Zappelin programma’s terugkijken, kleurplaten maken, stempelen en verhaaltjes lezen. Mijn jongens raken er nooit op uitgekeken. Download: Zappelin. Prijs: gratis.
Tip: apps vastzetten
Dit laatste is geen app, maar wel een onwijs handig trucje voor als je kind regelmatig met je mobiel (of tablet) speelt. Je kunt er met de instellingen van je telefoon namelijk voor zorgen dat je kids alleen maar toegang hebben tot de app waarmee ze bezig zijn en niet bij je berichten, telefoonboek, mail en foto’s etc kunnen komen.
Voor Android:
- Ga via ‘Instellingen’ naar ‘Beveiliging’.
- Ga naar ‘Geavanceerd’ en selecteer daar ‘Een scherm vastzetten’.
- Start de app die je vast wilt zetten en druk daarna op de overzicht knop (vaak een vierkantje) waarmee je alle openstaande apps kunt zien.
- Rechts onderin verschijnt nu een knopje waarmee je de app vast kunt zetten.
- Door de overzicht knop en de back toets (driehoekje) gelijktijdig in te drukken, gaat de vergrendeling er weer af. Als je een beveiligingscode op je mobiel hebt, moet je deze ook invullen.
Voor iPhone:
- Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Algemeen’ en blader naar beneden.
- Kies ‘Toegankelijkheid’. Bij het onderdeel ‘Leren’ vind je de optie ‘Begeleide toegang’. Tik daar op.
- Schakel begeleide toegang in en stel een 4-cijferige code in.
- Druk op de homeknop om terug te gaan naar home.
- Open de gewenste app.
- Druk nu drie keer snel op de homeknop om begeleide toegang te activeren. Je ziet nu een aantal opties.
- Druk rechtsboven op de knop ‘Start’ om begeleide toegang te activeren. De homeknop functioneert nu niet meer.
- Wil je stoppen met begeleide toegang, dan druk je opnieuw drie keer snel op de homeknop. Vul de 4-cijferige pincode in en je hebt weer toegang tot je iPhone of iPad.
- Deze functie werkt vanaf iOs 6. Heb je nog een oudere versie, check dan hier de nieuwe release van de iPhone 7.
Uitgelichte afbeelding: GokGak / Shutterstock.com
Geen reacties