‘Bedankt dat je me liet groeien’ bloempotje knutselen

24 juni 2023
'Bedankt dat je me liet groeien' bloempotje knutselen als afscheidscadeautje voor juf of meester!

Is jouw kind het afgelopen schooljaar ook zo enorm gegroeid? Verras juf of meester dan met dit super originele en lieve afscheidscadeautje. Een ‘Bedankt dat je me liet groeien’ bloempotje dat je heel makkelijk kunt knutselen met polymeer klei. Kijk maar, dan laten wij je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het knutselen van het bloempotje?

 • Klein wit bloempotje van steen of keramiek om iets moois op te knutselen, bijv. te koop bij het tuincentrum, Dille & Kamille of de HEMA
 • Polymeer klei, o.a. te koop bij de Action
 • Plantje, bijvoorbeeld een aardbeienplantje
 • Ijsstokje, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Fineliner
 • Lijm(pistool) of alleslijm
 • Oven
‘Lees ook: ‘Bedankt voor een SPEKtaculair schooljaar’ cadeautje maken.’

Het ‘Bedankt dat je me liet groeien’ bloempotje knutselen

 1. Allereerst ga je het bloempotje pimpen door er iets moois op te knutselen met polymeer klei. Je kunt zelf iets boetseren of je rolt de klei plat en drukt er figuurtjes uit met (koek)vormpjes. Plak de klei goed aan het potje vast.
 2. Als je tevreden bent met hoe de bloempot eruit ziet, bak je hem af in de oven. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing van de polymeer klei en houd eventueel een iets langere baktijd aan, omdat de klei op een potje geplakt zit. Ik heb mijn bloempotjes na het knutselen 20 tot 30 minuten in een oven op 130 graden gezet.
 3. Soms valt er wel eens klei van het potje af tijdens het bakken. Deze kun je als het potje en de klei afgekoeld is, terug op hun plek plakken met alleslijm of een lijmpistool (die laatste werkt het beste, want dan zit het gelijk vast)
 4. Dan doe je een plantje in het potje.
 5. Schrijf daarna de tekst ‘Bedankt dat je me liet groeien’ met een fineliner op een ijsstokje en steek die bij de plant in het bloempotje. Je afscheidscadeautje voor juf of meester is klaar!
‘Lees ook: Afscheid juf of meester? Met deze originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!
'Bedankt dat je me liet groeien' bloempotje knutselen als afscheidscadeautje voor juf of meester!

En, vind je dit afscheidscadeautje voor juf of meester niet superleuk?! Als jij nu ook zo’n ‘Bedankt dat je me liet groeien’ bloempotje gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen, door een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer afscheidscadeau inspiratie voor juf of meester

Mocht je op zoek zijn naar nog meer leuke ideeën om te knutselen voor juf of meester, dan kun je ook dit blog met 30 andere leuke tips nog even checken. En wil je liever een cadeautje kopen, kijk dan naar ons blog met originele juffen en meester cadeautjes. Of print één van onze juf en meester kleurplaten en laat die inkleuren door je kind. Ook leuk!

En wil je helemaal niets meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

'Bedankt dat je me liet groeien' bloempotje knutselen als afscheidscadeautje voor juf of meester!
Knutselen voor juf of meester | 34 Originele afscheidscadeautjes om zelf te maken
Knutselen zomer | Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter