Afscheid juf of meester? Met deze 18 originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

4 juli 2019
Afscheid juf of meester - De 12 meest originele afscheidscadeautjes en bedankjes.

Het einde van het schooljaar komt in zicht en daarmee ook het afscheid van juf of meester. Wil je nu niet de zoveelste zijn die aankomt met een plak chocola, thee, een kaars of een plantje als bedankje? Check dan deze originele afscheidscadeautjes. Allemaal leuke, persoonlijke ideeën om juf of meester te bedanken. Cadeautjes waar ze zeker weten blij mee zijn!

18 originele afscheidscadeautjes voor het afscheid van juf of meester

Stempel met naam

Afscheid juf of meester - De 12 meest originele afscheidscadeautjes en bedankjes.

Dit afscheidscadeau gaven wij vorig jaar aan juf; een persoonlijke, handgemaakte stempel op een houtje. Hij viel enorm in de smaak. Er is heel veel keuze in afbeeldingen en dus kun je echt een plaatje uitzoeken dat bij juf of meester past. Een voetbal voor een sportieve meester of een kikker voor een grapjes juf; het kan allemaal. De levertijd van de stempels is ongeveer één week nadat de betaling binnen is. Maar vanwege het einde van het jaar is het erg druk, dus snel bestellen! Prijs: €12,50 bij Jufz.nl.

‘Lees ook: Originele cadeautips voor meester.’

Een kaars met daarop je eigen tekening

Voor het afscheid van juf of meester is dit ook een super origineel idee; een kaars met daarop je eigen tekening! Van de quote ‘Keep calm juf, het is vakantie’, heb ik een printable gemaakt. Die kun je gratis uitprinten en op maat van je kaars knippen. Dan laat je je kind er een mooie tekening op maken en dan smelt je hem vast op de kaars volgens de instructie in de video. De printable voor juf & meester vind je hier.

Liniaal voor het afscheid van juf of meester

Afscheid juf of meester - De 12 meest originele afscheidscadeautjes en bedankjes.

Iedere juf of meester heeft een liniaal nodig en deze houten liniaal met naam is natuurlijk extra bijzonder. Hij kan nog jaren gebruikt worden en juf of meester zal ‘m nooit kwijtraken, want iedereen weet van wie hij is. Het persoonlijke berichtje van jouw kind erop maakt het afscheidscadeau helemaal af. Leuk om te geven samen met een mooie tekening. Prijs: €12,95 bij Feestjevanhout.nl.

Stuur een meisje naar school

Afscheid juf of meester: dit zijn originele cadeaus om afscheid te nemen.

Een afscheidscadeau voor juf of meester hoeft niet perse iets tastbaars te zijn. Je kunt juf ook bedanken door namens haar 10.000 liter schoon drinkwater te geven aan vluchtelingen in Bangladesh. (€10,-) Of stuur namens de héle klas voor €50,- een meisjes in China veilig naar school of geef voor hetzelfde bedrag een student in Ecuador studieboeken. Voor welk cadeau je ook kiest, de juf of meester krijgt in ruil daarvoor een mooie kaart met een persoonlijk bedankje. En kinderen in Bangladesh, China of Ecuador krijgen een betere toekomst. Veel mooier dan alle chocola, bloemen en kaarsen bij elkaar, toch?! Deze afscheidscadeaus ‘shop’ je bij Plan International Nederland.

Medaille voor de liefste juf & beste meester

Afscheid juf of meester - De 12 meest originele afscheidscadeautjes en bedankjes.

Voor de liefste juf of beste meester. Deze houten medailles zijn de kroon op een schooljaar hard werken. Leuk voor bij een zelf gemaakte tekening of andere knutsel. Of je laat je kind iets op de achterkant tekenen! Prijs: €6,95 bij Feestjevanhout.nl.

‘Lees ook: Zelf maken: De ‘Bedankt dat je me liet groeien-plant’ voor juf.’

IJs tegoed voor het afscheid van juf of meester

Afbeelding ijsjes – Anna-Mari West voor Shutterstock.

Een ander origineel idee voor het afscheid van juf of meester is ‘food tegoed’. In iedere stad of in ieder dorp is wel een lekkere delicatessen- of speciaalzaak te vinden. Check daar eens of ze cadeaukaarten hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verse broodjes strippenkaart of cadeaubon bij die ene lekkere Italiaanse ijssalon. Een verrassend lekker afscheidscadeautje!

Bedankt juf of meester boek

Afscheid juf: Boekje Bedankt meester of Bedankt juf

Het Bedankt juf / meester boek is een origineel aandenken voor juf of meester aan jouw kind. In het boekje staan grappige en verrassende vragen over juf en dat levert leuke antwoorden van jouw kind op die je kunt opschrijven. Bijvoorbeeld hoe juf of meester ruikt en wat je op juf of meester zou leggen als hij of zij een pizza was. Een boekje waarin je kunt schrijven, tekenen en aankruisen zodat de juf / meester je nooit meer vergeet. Prijs: €7,99.

Schooltas voor het afscheid van juf of meester

Deze bedrukte shopper is ook superleuk om cadeau te geven aan de juf of meester. Draagplezier gegarandeerd! Prijs: €4,95 via Miekinvorm.nl.

Zelf gebakken lekkers

Een afscheidscadeautje waar aandacht aan besteed is, is veel meer waard dan een snel geshopte doos chocola. En dus kunnen juffen en meesters zelf gebakken of gemaakte lekkernijen ook altijd erg waarderen. Je kunt bijvoorbeeld samen met je kind koekjes bakken of nougat maken en dit mooi inpakken met een kaartje erbij.

‘Lees ook: Meesterdag en Juffendag ideeën – 10 leuke cadeaus om te knutselen met de hele klas.’

Juffen hanger als afscheidscadeau

Leuk voor in de klas! Punnikwoorden zijn helemaal hip, dus van deze juffenhanger wordt ze vast heel blij. Prijs: €7,50 via Mientje Fröbel.

Cadeausetje met memoblok, pen en kaartje

Deze leuke cadeauset is ook leuk om te geven bij het afscheid van juf of meester. Hij bestaat uit een notitieblokje, een pen in een kleur naar keuze en een klein kaartje. Behalve deze leuke ‘Aju paraplu’ en ‘coole meester’ versie zijn er ook nog andere leuke setjes om uit te kiezen. Prijs: €7,95 via Studio Schatkist.

Stempel met krul

Nog zo’n toffe stempel. En hiermee zet juf voortaan wel een heel originele krul onder alle werkjes. Er zijn een heleboel verschillende soorten. Maar ook andere leuke onderwijs stempels, zoals een duimpje omhoog, de kanjer stempel of de ‘onwijs goed’ stempel. Prijs: vanaf €3,95 via Studio Liefhebberen.

Het zit d’rop! pot

Afscheid juf of meester - 12x een origineel afscheidscadeau of bedankje.

Voor de juf of meester die dol is op drop. Hang dit cadeaukaartje aan een lekkere zak drop of maak samen met je dochter of zoon een ‘het zit d’rop pot‘, zoals ik dat eerder heb gedaan met Finn. Dit label maakt het cadeau helemaal af. Prijs: €1,35 bij Studioschatkist.nl.

Persoonlijk pennenblikje

Neemt jouw kind afscheid van juf of meester? En ben je op zoek naar iets écht leuks? Met deze 18 afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

Deze persoonlijke pennenblikjes waren de tip van één van onze volgers. Zij bestelde ze in Engeland, maar ik vind ze zo leuk dat ze ook een plekje in dit rijtje hebben gekregen. Je kunt de doosjes personaliseren door zelf een type juf te kiezen en het kapsel, de haarkleur & huidskleur aan te passen. Ook kun je zelf een tekst toevoegen. Prijs: vanaf €5,- via Cotton Twist. En de verzendkosten zijn ongeveer €7,75.

‘Lees ook: De Aju Paraplu – Leuk om te knutselen voor het afscheid van juf of meester.’

Persoonlijke kaart als afscheidscadeautje

Afscheid juf of meester? Met deze 15 originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

Mijn moeder – die ook basisschool juf is – zegt altijd dat de mooiste afscheidscadeautjes de persoonlijke bedankjes zijn. Horen van een ouder wat zij het afgelopen schooljaar voor een kind heeft betekend of een mooi, persoonlijk bedankje op een kaart. Dat raakt haar. En zo’n boodschap is extra mooi op een kaart speciaal voor juf als meester, zoals deze. Prijs: Vanaf €0,99 via Mientje Fröbel.

Mooi voorleesboek voor in de klas

Afscheid juf of meester? Met deze 16 originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

Alle bovenstaande cadeaus zijn super leuk, maar als juf of meester ieder jaar van ieder kind zulke afscheidscadeautjes krijgt, dan weten ze op den duur niet meer waar ze het allemaal moeten laten. Voorleesboeken hebben ze echter nooit teveel. Populaire & super leuke voorleesboeken zijn Meester Kikker (€13,50), De Gorgels (€15,99), Superjuffie (€13,99) of een boek uit de Siem Subliem serie van Tosca Menten. (€15,-)

Vergeet-me-niet potlood

Neemt jouw kind afscheid van juf of meester? En ben je op zoek naar iets écht leuks? Met deze 18 afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

Dit is een wel heel bijzonder potlood om afscheid mee te nemen van juf! Eerst kun je ermee tekenen. En als het potlood te klein geworden is, zet je de achterkant in een potje met aarde en groeit er een vergeet-me-nietje uit. De potloden zijn er ook in andere varianten; er is er bijvoorbeeld ook één waar een zonnebloem uit groeit, munt, koriander of madeliefjes. Prijs: €3,95 via Holy Cow.

Spelletje voor in de klas

Afscheid juf of meester? Met deze 16 originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

Ook vinden juf of meester het leuk om een mooi spel voor in de klas te krijgen. Praatplaatjes is bijvoorbeeld een bijzonder cadeau! Het spel bevat 50 praatplaatjes met daarbij 48 onderzoeksvragen waarmee je op een leuke manier met kinderen in gesprek kunt gaan om te ontdekken hoe ze denken over het leven. En dat levert altijd verrassende gesprekken op. Een juf schreef over dit spel: “Wat geweldig om het enthousiasme bij kinderen te zien als we met de Praatplaatjes gaan werken! Een goede manier om op school in gesprek te gaan met kinderen.” Volgens mij dus een aanwinst voor in iedere klas! Prijs: €20,95 via Bol.com.

Sleutelhanger of tassenhanger

Afscheid juf: een sleutelhanger of tassenhanger

En ik eindig dit lijstje afscheidscadeautjes met deze leuke tassenhanger voor aan de schooltas van juf. Maar aan haar sleutelbos kan hij natuurlijk ook heel goed. Je kunt kiezen uit een roze of mintgroene variant. Prijs: €4,95 via Little Miss Pineapple.

‘Lees ook: Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen – 16 super leuke ideeën.’

Wat geven jullie voor het afscheid van juf of meester?

Ik ben ook heel erg benieuwd naar wat jullie doen voor het afscheid van juf of meester. Koop je iets? Of houd je juist meer van zelfgemaakte afscheidscadeautjes? En als je nog een leuke afscheidscadeau tip hebt voor juf of meester, dan zou ik het heel leuk vinden als je die met mij deelt door een reactie achter te laten onder dit blog. Dan maken we er samen een mooi lijstje van!

Uitgelichte afbeelding meisje bij schoolbord – Chinnapong voor Shutterstock.

Back to school inspiratie: 18 x stijlvolle en coole rugzakken voor de kids
Originele afscheidscadeautjes voor meester

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply l. Michiels 9 november 2017 at 5:21 pm

    Goedemiddag , Zijn dit alleen tips of kan ik hier ook bestellen ??? ik vind die het zit drop lebels zo leuk en mijn zoontje heeft maandag zijn afscheid.

  • Reply Sandra 5 augustus 2019 at 8:31 am

    Ik vind het ook leuk originele kadootjes te bedenken en zelfgemaakte. Dit jaar had de meester van mijn dochter aangegeven dat je je als een vis in het water moet voelen in de klas. Je voelt hem al aankomen: we maakten een vis, gedichtje erbij en wat lekkers. Hij vond het zo leuk 😀

  • Laat een reactie achter