‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ cadeautje knutselen

24 juni 2023
'Bedankt voor een spektaculair jaar' cadeautje knutselen voor juf of meester!

Heb jij een waanzinnig spectaculair schooljaar achter de rug dankzij jouw juf of meester? Maak dan deze spekjes om ze daarvoor te bedanken. Een super origineel afscheidscadeautje waar iedere juf en meester blij mee is. Want het is zelf gemaakt, leuk én lekker! Wij laten je stap voor stap zien hoe je dit ‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ cadeautje met spekjes sleutelhanger kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van het afscheidscadeautje?

 • Polymeer klei, o.a. te koop bij de Action,  Amazon.nl of Bol.com.
 • Sleutelhanger ring & oogje
 • Stukje touw, lint of waxdraad
 • Cellofaanzakje, ook te koop bij Amazon.nl. Wij gebruikten maat 14 x 12 cm, daar past de printable bij.
 • Onze ‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ printable, die kun je hier gratis downloaden.
 • Spekjes
 • Cocktailprikker
 • Mesje
 • Schaar
 • Lijmstift of nietapparaat
 • Oven om de klei in af te bakken
‘Lees ook: Afscheid juf of meester? Met deze 32 originele afscheidscadeautjes maak je ze zeker blij!

‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ knutselen

 1. Je begint met het knutselen van de spekjes sleutelhanger. Dat doe je door van drie stukken polymeer klei in de kleuren roze, geel en oranje een sliert te rollen. Maak ze allemaal even dik en lang en leg ze dan op elkaar. Draai de uiteindes nu allebei een andere kant op, zodat de klei in elkaar twist en er een kabelspekje ontstaat. Snijd beide kanten recht af en duw dan in één van de zijkanten een oogje.
 2. Je kunt ook nog wat kralen van klei maken voor aan de spekjes sleutelhanger door bolletjes te rollen en er een gaatje in te prikken met een cocktailprikker. Daarna leg je de kralen én het spekje op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je de klei hard in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de klei. (meestal bak je polymeer klei op een lage temperatuur van zo’n 130 graden voor 20 tot 30 minuten)
 3. Ondertussen kun je de ‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ printable uitknippen.
 4. Vul dan het cellofaanzakje met de spekjes, doe het zakje dicht, vouw de printable er omheen en plak of niet hem aan het zakje vast.
 5. Wanneer de klei hard en afgekoeld is, kun je het spekje aan de sleutelhanger ring maken. En de kralen rijg je om een touwtje, lintje of waxdraadje en maak je ook aan de ring vast.
 6. Maak dan een gaatje in de printable met een perforator en maak de spekjes sleutelhanger er aan vast. Je afscheidscadeautje is nu klaar!
‘Lees ook: Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester.’

En, vind je dit afscheidscadeautje voor juf of meester niet superleuk?! Als jij nu ook zo’n ‘Bedankt voor een spektaculair jaar’ cadeautje met spekjes sleutelhanger gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen, door bijvoorbeeld een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer afscheidscadeau inspiratie voor juf of meester

Mocht je op zoek zijn naar nog meer leuke ideeën om te knutselen voor juf of meester, dan kun je ook dit blog met 30 andere leuke tips nog even checken. En wil je liever een cadeautje kopen, kijk dan naar ons blog met originele juffen en meester cadeautjes. Of print één van onze juf en meester kleurplaten en laat die inkleuren door je kind. Ook leuk!

PS: Wil je niets meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Knutselen voor juf of meester | 34 Originele afscheidscadeautjes om zelf te maken
Knutselen zomer | Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter