Tips om samen met je kind meer te bewegen!

3 januari 2018
Tips om samen met je kind meer te bewegen!

Alle mama’s de feestdagen weer overleefd? Het verrukkelijke eten en alle gezelligheid, ik heb zo genoten. Toch ben ik ook weer heel blij dat het achter de rug is. De hysterische drukte is voorbij, we gaan nu gewoon weer over tot de orde van de dag. Nooit gedacht dat ik zo kan verlangen naar die bekende 3 R’en, rust, regelmaat en reinheid. Alle kerstfilms op televisie kunnen we weer afvinken, hup van de bank af we gaan weer meer bewegen. En daar hoef je niet per se meteen de sportschool voor in te duiken. Ik heb een paar hele simpele tips om samen met je kind meer te bewegen.

1. Yoga @ home

Trek samen met de kinderen iets makkelijks aan, rol je matje uit of ga op het kleed in de woonkamer staan, pak je iPhone erbij, het is tijd voor een yoga work-out. Hoe makkelijk wil je het hebben?! Met een paar yoga oefeningen thuis heb je zo al je momentje beweging te pakken. Pocket Yoga is een fijne app voor op je smartphone om yoga thuis te doen of de Kids Yogaverse app speciaal voor kinderen.

‘Lees ook: Thuis sporten – 5 Effectieve work out oefeningen voor een strakker & dunner lijf.

2. Huishoudelijk taken

Oké! Dit is misschien niet je meest favoriete bezigheid, maar toch heeft het wel effect. Met een uurtje badkamer soppen verbrand je zo al 400 calorieën. Loop een paar keer de trap op en neer, pak de stofzuiger, lap de ramen en je hebt alweer een flinke portie beweging gehad. En de kids kunnen natuurlijk ook een handje meehelpen, blijven ze tenminste ook lekker in beweging.

3. Duik de speeltuin in

Kinderen kun je niet blijer maken met een rondje speeltuin, even de energie eruit gooien. Klimmen, klauteren, rennen en dit keer doe je als mama net zo hard mee. Train je spieren aan het klimrek, ren ook achter die bal aan, jij hebt geen sportschool meer nodig.

4. Pak de fiets

Vaak worden we gemakzuchtig en pakken we toch snel even de auto. Laat de auto vaker staan en pak samen met je kind de fiets. Zo maak je de spieren weer wakker en halen jullie meteen buiten een frisse neus.

‘Lees ook: Op zoek naar een binnenspeeltuin? Dit zijn de 10 leukste!’

5. Avondwandeling

Maak na het avondeten met het hele gezin een heerlijke avondwandeling. Voor kinderen is het een feest om in het donker naar buiten te gaan. En na een drukke dag is het een fijn ontspan momentje om lekker even het hoofd leeg te maken.

6. Beweegspelletjes

Organiseer een touwtje spring wedstrijd in de tuin met de kinderen. Wedden dat je daarna helemaal kapot bent?! Met een spelletje Twister gebruik je ook spieren waar je het bestaan niet van wist. En de kids maar heel soepeltjes in de meest ingewikkelde houdingen staan. Om jaloers op te worden! En hier hebben we nog meer leuke beweegspelletjes verzameld.

Heb jij nog simpele en leuke tips om meer te bewegen? Laat het ons weten!

‘Lees ook: 5 x Suikervrije bakrecepten.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Ziek? Deze 10 kinderspelletjes kun je doen vanaf de bank
10 Originele kerstboomhangers maken van LEGO

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter