Hoe ga je verstandig om met alle Black Friday gekte?

19 oktober 2023
Hoe ga je verstandig om met alle Black Friday gekte?

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat de feestdagen eraan komen. En wanneer we aan de feestdagen denken, denken we natuurlijk ook aan Black Friday. De dag waarop veel winkels hun prijzen flink verlagen en menig persoon zich laat verleiden tot impulsieve aankopen. Maar hoe kun je nu verstandig omgaan met alle Black Friday gekte? In dit artikel geven we je een paar fijne tips.

Zo laat je je niet gek maken door Black Friday

Stel een budget op

Het is belangrijk om van tevoren een budget op te stellen voor Black Friday. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven en houd je hier ook aan. Hierdoor voorkom je dat je jezelf laat meeslepen door alle aanbiedingen en uiteindelijk veel meer uitgeeft dan je eigenlijk van plan was. 

Maak een lijstje

Maak vooraf een lijstje met producten die je echt nodig hebt of al graag wilde hebben en waarvan je weet dat ze tijdens Black Friday in de aanbieding zullen zijn. Door van tevoren een lijstje te maken, voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien en impulsief iets koopt wat je eigenlijk niet nodig hebt of niet eens zo graag wilde hebben. Staat Hugo Boss The Scent bijvoorbeeld al een tijdje op je verlanglijstje? Dan is het verstandig om deze tijdens Black Friday te scoren, zodat je geld bespaart voor eventuele andere aankopen.

>> Lees ook: Zo creëer je meer me-time voor jezelf als drukke mama.

Vergelijk prijzen

Niet alle aanbiedingen tijdens Black Friday zijn daadwerkelijk goede deals. Vergelijk daarom de prijs van het product dat je wilt kopen op verschillende websites en winkels om er zeker van te zijn dat je een goede deal te pakken hebt. Veel webshops adverteren bijvoorbeeld met korting, terwijl de oorspronkelijke productprijs in werkelijkheid al veel te hoog was.

Ga niet in de rij staan

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de winkel om te profiteren van Black Friday aanbiedingen, omdat de meeste deals ook online gelden. Vermijd daarom grote rijen en drukte in de winkelstraat en koop je producten online. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook een hoop stress! 

Wees bereid om te wachten

Black Friday kan zo overweldigend zijn dat sommige producten snel uitverkocht raken of dat de bezorgtijden veel langer zijn dan normaal. Wees daarom bereid om even te wachten voordat je je product of aanbieding bij je thuis hebt. Door te wachten, voorkom je ook impulsieve aankopen die je achteraf misschien toch niet zo nodig had.

Door deze handige tips te volgen, scoor je misschien wel je perfecte aankoop en voorkom je dat je onnodig veel geld uitgeeft aan iets dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Happy shopping!

Tips voor een milieuvriendelijke inrichting van je slaapkamer!
Zen in je eigen tuin: de beste tips voor een relaxhoekje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter