Bootje vouwen – Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!

30 september 2019
Bootje vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!

Dit is misschien wel één van de meest bekende vouwwerkjes, naast het vliegtuigje en het eveneens welbekende hoedje van papier dat hier heel erg op lijkt. Ik laat je stap voor stap zien hoe je het bootje vouwen moet. En je kunt hem daarna ook nog echt laten varen. Want als je goed vouwt, dan blijft deze origami boot drijven!

Wat heb je nodig om het bootje te vouwen?

  • Voor het vouwen van een bootje heb je alleen een rechthoekig vel papier nodig. Een A4tje bijvoorbeeld. Wit of gekleurd papier, dat maakt niet uit.
‘Lees ook: Voertuigen knutselen – Toffe auto’s, bootjes, vliegtuigen, een raket & veel meer.’

Het bootje vouwen

Je bent van mij gewend dat ik behalve in de video ook in tekst uitleg hoe ik iets maak. Maar een bootje vouwen is lastig in woorden uit te drukken, dus vandaar dat ik het deze keer bij een video laat. Daarin laat ik stap voor stap zien wat je moet doen. Mocht er iets niet duidelijk zijn, laat het dan hieronder in een reactie weten. Dat zal ik het proberen uit te leggen!

‘Lees ook: Zo vouw je een coole origami dinosaurus.’
Bootje vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!

Nog meer knutselinspiratie

Inmiddels staan er op ons blog nog veel meer leuke idee knutselideeën met vouwblaadjes. Dus mocht je een echte origami liefhebber zijn, dan vind je vast nog meer leuks om te vouwen. Zoals bijvoorbeeld onze origami dinosaurus, een konijn om te vouwen, of als je heel erg van bloemen houdt deze roos of deze tulp. Een hartje of dit vliegtuigje die het record ver vliegen op zijn naam heeft staan! En als je een wat uitgebreidere knutsel wil maken, dan vouw je een hoed en maak je daar een toffe haaienmuts van.

Voor andere knutselinspiratie kun je heel goed in onze DIY rubriek terecht. En wil je echt niks meer van ons missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt namelijk iedere week een nieuwe creatieve video online!

Bootje vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!
Auto knutselen - Een ballonauto maken die uit zichzelf rijdt op luchtenergie!
Voertuigen knutselen - Toffe auto's, bootjes, vliegtuigen, raket & veel meer!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter