Dino eieren maken – Een super toffe activiteit voor dinosaurus fans

6 april 2019
Dino eieren maken - Een super toffe dinosaurus activiteit voor thuis!

Als je net als ik dino fans thuis hebt, dan ken je ongetwijfeld dat gips waar je dinosaurus fossielen en skeletten uit kunt graven. Mijn kinderen vinden het super leuk om te doen en kunnen er ook best een tijdje zoet mee zijn. Maar je kunt zo’n dinosaurus uitgraaf set ook zo thuis maken. En op die manier hebben de kids er nóg meer speelplezier van; zowel tijdens het maken als het uitgraven van de dino. Ik laat je zien hoe je de uitgraaf dino eieren maken kunt met een paar simpele ingrediënten.

Wat heb je nodig om de dino eieren te maken?

 • Koffieprut
 • Bloem
 • Zand
 • Zout
 • Water
 • Kleine dino’s of dinosaurus skeletten om in het dino ei te stoppen.
‘Lees ook: Musthave voor dino fans! Dinosaurs – een magisch pop-up boek.’

De dino eieren maken

 1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
 2. Dan begin je aan de kleimix om de dino eieren mee te maken. Hiervoor doe je de koffieprut, bloem, het zand en zout in een kom en die mix je door elkaar. De verhoudingen zijn; 1 deel koffieprut, 1 deel bloem, 1 deel zand en een half deel zout.
 3. De juiste hoeveelheid water is voor iedereen anders, omdat dit afhankelijk is van hoe nat je zand en koffieprut zijn. Je voegt dus steeds kleine beetjes water toe totdat je mix aanvoelt als een ietwat droge klei. Kneed alles lekker met je handen door elkaar. Je klei mix moet aan elkaar plakken, maar vooral niet te nat zijn, want dan drogen je eieren niet op en zakken ze tijdens het drogen uit model.
 4. Als de mix klaar is, ga je de dino eieren maken. Pak een handje klei, maak het een beetje plat en leg er een kleine dino, fossiel of een skelet in. Dan plak je er nog een handje klei bovenop en vorm je er een ei mee. Die leg je op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Als je alle eieren gemaakt hebt, moeten ze – afhankelijk van hoe groot ze zijn – ongeveer een uur in de oven om te drogen en uit te harden. Keer ze halverwege om. Je kunt de dino eieren ook zonder oven laten drogen. Dit duurt ongeveer 2 tot 4 dagen. Maar zoveel geduld hadden mijn kinderen niet. 😉
‘Lees ook: Vulkaan taart – De tofste verjaardagstaart voor dinosaurus fans.’
Dino eieren maken - Een super toffe dinosaurus activiteit voor thuis!
De dino eieren maken, vinden kids al geweldig. Maar het kapot maken ervan is natuurlijk nóg leuker!

De dino uitgraven

Als de dino eieren droog en afgekoeld zijn, dan kan ermee gespeeld worden. Je kunt de dino op verschillende manieren uitgraven. De snelste manier is door er op te slaan met een flinke hamer uit papa’s gereedschapskist of door er hard op te stampen. Maar wil je dat de kids er wat langer over doen, dan geef je ze wat houten stokjes als beitel en een kinderkamer uit hamertje tik. Daar zijn ze wel even zoet mee.

Nog meer leuke dino spelletjes & activiteiten

Ga jij deze dino eieren ook maken met jouw kinderen? Dan zou ik het super leuk vinden als je mij wilt laten weten hoe dat ging door een reactie achter te laten onder dit blog of door je eindresultaat te delen op Facebook of Instagram en ons te taggen.

‘Lees ook: 15x Toffe dino spelletjes & activiteiten voor kids – Ook fijne inspiratie voor een dino partijtje.’

En ben je op zoek naar nog meer leuke dino spelletjes en activiteiten, dan moet je zeker ook even dit blog checken waarin we allerlei toffe inspiratie voor kleine dinosaurus fans verzameld hebben. En je kunt ook dit blog lezen over hoe ik een dinosaurus kinderfeestje organiseerde voor mijn zoontje Charlie, waar het dino eieren maken een onderdeel van was!

Dino eieren maken - Een super toffe dinosaurus activiteit voor thuis!
Dino feestje - De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje
Vulkaan maken én laten uitbarsten! Een toffe proef voor thuis

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter