Een kroontje knutselen van een wc rol voor Koningsdag

12 april 2015

Koningsdag kan natuurlijk niet gevierd worden zonder kroontje. Want welk kind wil er nu niet een prinsje of prinsesje zijn? Je maakt ze heel simpel zelf, van een wc rol. Laat je peuter of kleuter de kroon verven of versieren met viltstift en je zoon of dochter is helemaal klaar voor Koningsdag! Ik laat je stap voor stap zien hoe je het kroontje knutselen kunt.

Wat heb je nodig om het kroontje te knutselen?

  • Wc rol
  • Schaar
  • Elastiek of touwtje
  • Naald
  • Verf, stiften, wasco of potlood
  • Eventueel wat pailletten, lintjes en chenilledraad (pijpenragers)
‘Lees ook: Een oranje vaantje maken voor Koningsdag.’

Het kroontje knutselen

koningsdag-kroontje-knutselen-kinderen-ladylemonade_nl
  1. Teken op een velletje papier een kroontje en plak hem met een plakbandje vast aan de wc rol. Knip het kroontje daarna uit.
  2. Daarna kun je de kroontjes met je kinderen versieren met verf, stift of potlood. Finn vond het een goed idee om zijn gezicht ook meteen een sausje oranje te geven. Die is al klaar voor 27 april!
  3. Je kunt de kroontjes als ze droog zijn extra mooi maken met pailletten, lintjes of chenilledraad.
  4. Nu nog even een elastiekje aan twee kanten van het kroontje vastknopen en hij is af!
‘Lees ook: 25+ Oud Hollandse spelletjes die ook nu nog geweldig zijn.’

Ik hoop dat je het leuk vond om dit kroontje te knutselen. Mocht je hem ook gaan maken, laat je me dan weten of hij is gelukt? Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. 

Nog meer inspiratie voor Koningsdag

Behalve een kroontje vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen die je kunt knutselen voor Koningsdag. Kijk daarvoor maar eens naar ons blog met andere knutselideeën voor Koningsdag. Voor lekkere Koningsdag hapjes moet je hier even kijken. En de leukste Koningsdag spelletjes en activiteiten vind je hier. En willen jouw kids geld verdienen met Koningsdag? Laat ze dan even ons blog met originele ideeën voor op de Vrijmarkt zien.

Voor andere knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

DIY: Wasco ketting
DIY: Paaseieren

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter