Een kroon knutselen voor Koningsdag

19 april 2024
Een kroon knutselen voor Koningsdag - Met gratis te downloaden printable!

Deze kroon is super leuk om te knutselen voor Koningsdag. Met onze gratis te downloaden printable is het super makkelijk om dit kroontje te maken. En daarna kun je de kroon helemaal versieren zoals je zelf wil. Met plakkers, pompons, stiften, verf of plakjuwelen om maar wat voorbeelden te noemen. Dat maakt het knutselen van dit kroontje ook erg geschikt voor kinderen van alle verschillende leeftijden, van peuter, kleuter tot ouder kind. Iedereen kan er iets moois van maken. En als hij af is, zet je hem op je hoofd en ben je gelijk klaar voor Koningsdag!

Wat heb je nodig om de kroon te knutselen?

  • Oranje, rood, wit, blauw en eventueel ook goud glitter papier. Allemaal te koop bij de HEMA.
  • Schaar
  • Lijmstift
  • Versieringen voor op de kroon zoals plakjuwelen (te koop bij Speelgoedpostorder.nl), pompons (ook bij Speelgoedpostorder.nl), foamstickers (Baker Ross) etc.
  • De printable van de kroon. We hebben hem in 2 verschillende maten. Deze kun je downloaden als je de kroon met peuters of kleuters gaat knutselen. En deze is geschikt voor wat oudere kids.
>> Lees ook: Dit zijn de leukste Koningsdag kleurplaten voor kids (gratis downloaden!).

Het kroontje knutselen

  1. Download één van de printables, print hem uit op stevig oranje papier en knip de kroon uit.
  2. Daarna kun je de kroon versieren met verf, stift of door er leuke versieringen zoals pompons, strass en plakkers op te plakken.
  3. Vouw dan een oranje A4tje over de lengte in 4 gelijke stroken en knip er 2 uit.
  4. Plak de stroken aan weerszijde van de kroon op de achterkant vast. Dan pas je hem op je hoofd en plak je de uiteindes van de stroken aan elkaar vast op de juiste maat. Et voila, een mooie Koningsdag kroon!
>> Lees ook: 25+ Oud Hollandse spelletjes die ook nu nog geweldig zijn.
Een kroontje knutselen voor Koningsdag - Met gratis te downloaden printable!

Een leuke kroon voor kinderen die het leuk vinden om koning of koningin te zijn voor een dag! Ga jij dit kroontje ook knutselen? Dan vinden we het super leuk om te zien hoe jij hem versierd hebt! Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons. Dat kan bijvoorbeeld door hem op Facebook en/of Instagram te plaatsen, met ons daarin getagd. Of je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer inspiratie voor Koningsdag

Behalve deze kroon vind je op onze website nog veel meer leuke dingen om te knutselen voor Koningsdag. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar al deze knutselideeën voor Koningsdag. En voor lekkere Koningsdag hapjes moet je hier even kijken. Ook voor de leukste Koningsdag spelletjes en activiteiten kun je bij ons terecht, die vind je hier. En willen jouw kids geld verdienen met Koningsdag? Laat ze dan even ons artikel met originele ideeën voor op de Vrijmarkt zien.

Voor andere knutselinspiratie kun je ook nog even ons archief met knutselideeën induiken. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Alvast veel plezier op Koningsdag!

Knutselen Koningsdag | Meer dan 40 leuke Koningsdag knutsels voor kids!
Kleurplaat Koningsdag | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor Koningsdag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter