Knutselen koningsdag – De 12 leukste knutsel ideeën voor 27 april!

14 april 2019
Knutselen koningsdag - Een gouden koets & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Nog even en het is weer tijd voor het grootste én leukste verjaardagsfeest van ’t jaar: Koningsdag! Koning Willem Alexander is op 27 april jarig en op die dag kleurt heel Nederland rood, wit, blauw & oranje. En om alvast helemaal in de stemming te komen, heb ik 12 toffe dingen gemaakt die je kunt knutselen voor Koningsdag. Laat je inspireren!

12x Knutselen Koningsdag

Koning & koningin van wc rollen

Knutselen koningsdag - Konig Willem-Alexander & Maxima van wc rol & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Ontmoet koning WC Rol en zijn vrouw Toiletja. Een knap stel gemaakt van wc rollen en papier. Lekker knippen en plakken!

‘Lees ook: Oranje boven! De lekkerste Koningsdag hapjes.’

Kroon maken

Koningsdag kan natuurlijk niet gevierd worden zonder kroon. Want wie wil er nu niet voor één dag de koning of koningin zijn?! In de video zie je hoe je deze kroon maakt van papier.

Koningsdag slinger knutselen

Knutselen koningsdag - Rood, wit, blauw slinger & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Met deze slinger breng je het huis op en top in sfeer voor Koningsdag. Je maakt het door rode, witte & blauwe stroken papier aan elkaar te lijmen in een rondje. En dan print je deze printable met kroontjes uit op oranje papier en die rijg je er verdeeld over de slinger met een touwtje aan vast.

Oranje slijm

Knutselen koningsdag - Oranje slijm & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Slijm maken is altijd leuk! En dit oranje slijm maakte ik met mijn kids met ons succes recept, dat iedere keer weer perfect slijm oplevert.

Wat heb je nodig?
• 100 ml doorzichtige of witte knutsellijm
• 1/2 theelepel baking soda
• Een paar druppels oranje voedingskleurstof of verf
• Een scheutje lenzenvloeistof (voor harde lenzen)
• Eventueel glitters

Je maakt het slijm door de lijm, baking soda en de kleurstof (+ eventueel glitters) goed door elkaar heen te roeren. Daarna roer je de lenzenvloeistof er doorheen. Is je slijm nog erg plakkerig? Dan voeg je nog wat druppels lenzenvloeistof toe.

‘Lees ook: Het ultieme slijm recept.’

Armbandjes van strijkkralen

Knutselen koningsdag - Een armbandje van strijkkralen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Van strijkkralen kun je hele leuke rood, wit, blauw armbandjes maken om te dragen op Koningsdag. Rijg ze gewoon aan een touwtje en bind die om je pols. Of plak (om het linker armbandje te maken) een stuk touw met een plakbandje precies in het midden op de tafel en rijg de uiteindes van het touw aan de linker en aan de rechter kant door de strijkkraal heen. Herhaal dat dan met een volgende strijkkraal en zo verder net zolang totdat je armbandje lang genoeg is.

Tulpen knutselen voor Koningsdag

Knutselen koningsdag - Hollandse tulpen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Deze rood wit blauwe en oranje tulpen zijn natuurlijk de perfecte Koningsdag versiering. Het is super simpel om ze te vouwen. Hoe je dat doet, kun je stap voor stap zien in deze video die ik er eerder van maakte.

Gouden koets

Knutselen koningsdag - Een gouden koets & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Je kunt ook de gouden koets van het Koningshuis knutselen. Daarvoor knip je een papieren wegwerp bordje in de vorm van een koets met ramen. En dan verf je hem goud (of geel als je geen goud hebt). Daarna maak je met een perforator twee gaatjes aan de onderkant. Dan knip je een rietje doormidden en steek je dat door de gaatjes. En daaraan rijg je aan alle kanten vier wielen van stevig papier. Op het uiteinde van het rietje kun je eventueel nog een kleine pompom plakken en je kunt de koets versieren met wat plak edelstenen of andere versiersels. En dan stap je in door een foto van jezelf achter het raam te plakken. Lang leve de koning!

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

Windmolentje maken

Dit windmolentje werkt écht! Leuk om in de tuin te zetten of om mee te nemen op straat. Als je hem wilt maken, heb je een oranje vouwblaadje, een rietje en een punaise nodig. En hoe je dat doet, zie je in de video.

Leeuw knutselen voor Koningsdag

Knutselen koningsdag - Een leeuw van een bekertje & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Ook de koning van het dierenrijk vind je in dit rijtje. Want de leeuw is hét symbool in het Koninklijk wapen. Je knutselt deze knapperd door een papieren beker of wc rol geel te verven. Daar plak je twee gele oren op en teken je een gezichtje op. En daar omheen plak je rondom stukjes oranje touw als manen.

Speldje van strijkkralen

Knutselen koningsdag - Een broche van strijkkralen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Nog zo’n leuk idee met strijkkralen! Je maakt eerst het kroontje. En dan lijm je er aan de achterkant een speldje aan vast, zodat je hem op je kleding kunt spelden.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Oranje blazers

Knutselen koningsdag - Een megafoon blazer & nog 11 toffe andere knutselideeën.

“Lang leve de Koning!” Als je hier doorheen tettert of blaast, dan gaan de oranje slierten vrolijk wapperen. Ik maakte de rood wit blauwe tube van een wc rol. En daarin plakte ik stroken oranje van dun papier. Crêpe papier doet het nog beter, maar dat had ik helaas niet in huis.

Vlag van ijsstokjes

Knutselen koningsdag - De Nederlandse vlag van ijsstokjes & nog 11 toffe andere knutselideeën.

En wat je tot slot ook nog kunt knutselen voor Koningsdag is de Nederlandse vlag van ijsstokjes. Met op de top van de stok een oranje pompom.

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je mijn knutselideeën leuk vindt. Mocht jij nou ook één van deze dingen gaan knutselen voor Koningsdag, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of #ladylemonade te gebruiken. Ik vind het altijd super leuk om jullie kunstwerken ook te zien! En mocht je zelf nog een leuke knutseltip voor Koningsdag hebben, laat die dan vooral hieronder achter in de reacties.

Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Paaseieren verven met scheerschuim - dé absolute paasknutsel hit bij kids
Kroon maken - Een échte look-a-like van die van Willem-Lex!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter